sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Γιορτάζει η Ισπανία με Ναδάλ-Μουγκουρούθα

Ράφα Ναδάλ και Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα θα βρεθούν ταυτόχρονα στην κορυφή της κατάταξης μετά το τέλος του US Open τένις και η Ισπανία γίνεται η τρίτη χώρα με αθλητή/τρια στο Νο1 την ίδια περίοδο.

Ιστορία θα γράψουν μετά την ολοκλήρωση του US Open τένις ο Ράφα Ναδάλ και η Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα. Κι αυτό γιατί η προσεχής Δευτέρα, όταν και θα ανακοινωθεί η παγκόσμια κατάταξη ανδρών και γυναικών, θα τους βρει ταυτόχρονα στην κορυφή.

Αυτό θα συμβεί λόγω των αποκλεισμών του Ρότζερ Φέντερερ και της Καρολίνα Πλίσκοβα στα προημιτελικά του grand slam που διεξάγεται στη Νέα Υόρκη. Ο Ελβετός, που ηττήθηκε 3-1 σετ από τον Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο, δεν μπορεί να διεκδικήσει άλλους βαθμούς, ενώ η Τσέχα, μετά τον αποκλεισμό me 2-0 set από την Κόκο Βαντεβέγκε, έχασε την ευκαιρία να υπερασπιστεί τους βαθμούς που κέρδισε πέρυσι ως φιναλίστ του τουρνουά.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η Ισπανία θα έχει ταυτόχρονα στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης ανδρών και γυναικών δύο αθλητές και αποτελεί ιστορικό γεγονός τόσο για τη χώρα, αλλά και για το τένις γενικότερα. Η τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο ήταν το 1991, με τον Γερμανός Μπόρις Μπέκερ και την συμπατριώτισσά του, Στέφι Γκραφ.

Η χώρα που έκανε την αρχή ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με τον Τζίμι Κόνορς και την Κρις Έβερτ, που βρέθηκαν μαζί στο Νο1 από το 1975 έως το 1978. Επίσης, σε διαφορετικές περιόδους της τετραετίας 1981-84, ο Τζον Μάκενρο βρέθηκε ταυτόχρονα στην κορυφή με τις Κρις Έβερτ, Τρέισι Όστιν και Μαρτίνα Ναβρατίλοβα.

Τάσος Νικολόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x