Επικαιρότητα

Γιούνκερ: Η Κομισιόν είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τη νέα ελληνική κυβέρνηση

Συνεχάρη μέσω επιστολής τον κ. Τσίπρα - Είπε πως προσβλέπει να εργαστεί μαζί του «προς όφελος των πολιτών της Ελλάδας και της ΕΕ»

Τα συγχαρητήριά του στον Αλέξη Τσίπρα για τη νίκη του στις ελληνικές εκλογές έδωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.


Ο κ. Γιούνκερ συνεχάρη μέσω επιστολής τον κ. Τσίπρα, ενώ δήλωσε ότι η Κομισιόν είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τη νέα ελληνική κυβέρνηση.

Στην συγχαρητήρια επιστολή προς τον κ. Τσίπρα ο κ. Γιούνκερ αναφέρει πως θυμάται τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πέρυσι, στο ντιμπέιτ που οργάνωσε η EBU στο Ε.Κ. κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής καμπάνιας, σημειώνοντας πως προσβλέπει να εργαστεί μαζί του «προς όφελος των πολιτών της Ελλάδας και της ΕΕ».

Αλλά και σε δηλώσεις του το μεσημέρι της Δευτέρας, κατά την προσέλευσή του στο Eurogroup, ο κ. Γιούνκερ επανέλαβε πως η Κομισιόν θα συνεργαστεί με τη νέα ελληνική κυβέρνηση.

«Είναι κοινός κανόνας η Κομισιόν να δουλεύει με την οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση και αυτό θα γίνει και στην περίπτωση της Ελλάδας», είπε χαρακτηριστικά.

Η επιστολή του Γιούνκερ

«Εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εμού του ιδίου θα ήθελα να σας συγχαρώ για την επιτυχία σας στις ελληνικές εκλογές. Θυμάμαι τότε που συναντηθήκαμε στο ντιμπέιτ ου οργάνωσε η EBU στο Ε.Κ. κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής μας καμπάνιας πέρυσι.

Το να προωθήσουμε βιώσιμες λύσεις για την απασχόληση και την ανάπτυξη, εξασφαλίζοντας παράλληλα δημοσιονομική σταθερότητα είναι μια κοινή πρόκληση στο σύνολο της Ε.Ε. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δηλώνει έτοιμη να συνεχίσει να βοηθά την Ελλάδα στην επίτευξη αυτών των στόχων.

Προσβλέποντας να εργαστώ μαζί σας προς όφελος των πολιτών της Ελλάδας και της Ε.,Ε., ειλικρινά δικός σας.

Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ»

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x