Βόλεϊ

Γκαράς: «Υπάρχει ηρεμία στον ΠΑΟΚ»

Η χημεία και η ηρεμία που υπάρχει μεταξύ των μελών της ομάδας οδηγεί τον ΠΑΟΚ στην επιτυχία, στους τελικούς της Volleyleague κόντρα στον Ολυμπιακό, όπως τόνισε στο ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Δημήτρης Γκαράς.

Το… μυστικό της επιτυχίας του ΠΑΟΚ, που βρίσκεται μια νίκη μακριά απ’ την κατάκτηση του νταμπλ, μοιράστηκε με τον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Δημήτρης Γκαράς.

Ο λίμπερο του «δικέφαλου» μίλησε για τον τρόπο που η ομάδα του κατάφερε να πανηγυρίσει στα δύο πρώτα παιχνίδια κόντρα στον Ολυμπιακό, τονίζοντας τα σημεία κλειδιά που θα πρέπει να προσέξουν στο τρίτο ματς.

Παράλληλα, μίλησε για την συνεισφορά του κόσμου του ΠΑΟΚ, αλλά και για τους Κουρνέτα, Χιμένεζ και Γκόμεζ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Γκαράς στους Κωνσταντίνο Χατζηδημητρίου και Αλεξάνδρα Αξενίδου:

Για το αν περίμενε πως ο ΠΑΟΚ θα έκανε το 2-0 στη σειρά των τελικών:
«Περιμέναμε τον Ολυμπιακό να είναι δυνατός στο δεύτερο παιχνίδι, στην έδρα του. Ξέραμε πόσο δύσκολο θα ήταν να περάσουμε από κει μέσα. Ευτυχώς τα καταφέραμε. Ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι, αποφασισμένοι, δουλέψαμε πολύ σωστά, μπήκαμε πειθαρχημένοι, ανατρέψαμε το εις βάρος μας 2-1 μέσα στο παιχνίδι και καταφέραμε να πάρουμε τη δεύτερη μας νίκη».

Για το τι άλλαξε από την αρχή της σεζόν μέχρι τον τελικό:
«Δεν άλλαξε κάτι. Πιστεύαμε στην ομάδα, πιστεύουμε στους εαυτούς μας. Είχαμε πει στην αρχή της χρονιάς πως θέλουμε να διασκεδάζουμε κάθε παιχνίδι. Ανεξάρτητα απ’ το αποτέλεσμα, να φεύγουμε ικανοποιημένοι απ’ το γήπεδο. Το καταφέραμε. Δουλέψαμε σκληρά στις προπονήσεις, υπήρχε πολύ καλό κλίμα στην ομάδα. Ίσως αυτό βγαίνει και στον αγωνιστικό χώρο. Οι προπονήσεις είναι ο καθρέπτης των αγώνων. Δουλεύουμε σωστά, μας βγαίνει στους αγώνες και φέρνουμε αυτά τα αποτελέσματα».

Για τα ατού του Ολυμπιακού:
«Είναι πολύ έμπειρη ομάδα, έχει βάθος στον πάγκο και μπορεί ανά πάσα στιγμή, με μια ή δύο αλλαγές να ανατρέψει μια κατάσταση. Τόσα χρόνια είναι πρωταθλητής, ξέρει να διαχειρίζεται καταστάσεις. Τα κλειδιά τους όμως, είναι οι δύο επιθετικοί, ο Ντιάτσκοφ και ο Κόιστρα. Αν μπορέσουμε να τους κρατήσουμε χαμηλά στην επίθεση, θα καταφέρουμε να πάρουμε και την τρίτη νίκη».

Για το αν τους αγχώνει η προσδοκία του κόσμου για το νταμπλ:
«Ίσα, ίσα μας εμψυχώνει. Είχαμε μαζί μας τόσο κόσμο και στο τελευταίο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Αυτό ίσως μας προκάλεσε περισσότερο άγχος, γιατί δεν είχαμε αντιμετωπίσει ξανά μια τέτοια κατάσταση, με τόσο πολύ κόσμο. Το διαχειριστήκαμε σωστά και τώρα είναι πιο εύκολο. Ο κόσμος μας εμψυχώνει. Είναι κάτι που θέλαμε από την αρχή της χρονιάς. Ήταν ένα στοίχημα, να καταφέρουμε να γεμίσουμε το “Παλατάκι”. Πάντα τους θέλουμε δίπλα μας».

Για τους Γκόμες και Κουρνέτα:
«Είναι ιστορία μεγάλη και οι δύο. Βαριές φανέλες με πολλά πρωταθλήματα. Πάνω απ’ όλα είναι αρχηγοί. Παίρνουν την ομάδα στις πλάτες τους όταν χρειαστεί, προσφέρουν ηρεμία στην ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς, που δεν έχουμε τόσο μεγάλη εμπειρία, να συνεργαζόμαστε με τέτοιους αθλητές και να μαθαίνουμε απ’ αυτούς να διαχειριζόμαστε κάθε κατάσταση, κάθε δυσκολία. Το δύσκολο κομμάτι είναι πως θα αντιμετωπίσεις μια αποτυχία, ένα απρόσμενο αποτέλεσμα. Με τέτοιους αθλητές δίπλα σου σε τέτοιες καταστάσεις νιώθεις ασφαλής».

Για τον Χιμένεζ:
«Είναι τρελός, με όλη την καλή σημασία της λέξης. Είναι εκρηκτικός, του αρέσει να διασκεδάζει αυτό που κάνει και το δείχνει έντονα μες στο γήπεδο. Είναι υπερκινητικός και δίνει πολύ θετική ενέργεια. Χρειαζόμασταν ένα παίκτη που θα έδινε αυτό το κάτι διαφορετικό».

Για το στοιχείο που κάνει τον ΠΑΟΚ να ξεχωρίζει απ’ τις υπόλοιπες ομάδες που έχει αγωνιστεί:
«Βρήκαμε απ’ την αρχή της χρονιάς χημεία. Υπάρχει χημεία μεταξύ των αθλητών του προπονητή, της διοίκησης και μας προσφέρει ηρεμία. Είναι κομβικό σημείο, στο να νιώθουμε ελεύθεροι μέσα στο γήπεδο, ειδικά την ώρα του ματς. Η κατάσταση σε κάθε ομάδα είναι διαφορετική. Το θέμα είναι πώς θα μπορέσεις να διαχειριστείς το σύνολο για να βγει κάτι θετικό. Αυτό το καταφέραμε φέτος. Δεν χρειάζεται να πούμε για άλλες ομάδες. Και αλλού έχω περάσει πολύ καλά, έκανα καλές χρονιές».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x