Στίβος

Γκλόρια Πριβιλέτζιο στον ΣΠΟΡ FM: «Να κάνουμε ακόμα πιο ανταγωνιστικό τον Μαραθώνιο»

Η Γκλόρια Πριβιλέτζιο είναι η ταχύτερη εν ενεργεία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος, η οποία πήρε την 29η θέση στο Παγκόσμιο της Ντόχα, με χρόνο τερματισμού κάτω των τριών ωρών (02.58.43).

Το ονοματεπώνυμό της «μιλάει» από μόνο του. Με όνομα που δηλώνει τη νίκη και επώνυμο που είναι… προνομιούχο, ο θρίαμβος είναι μονόδρομος.

Η Γκλόρια Πριβιλέτζιο είναι η ταχύτερη εν ενεργεία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος, η οποία πήρε την 29η θέση στο Παγκόσμιο της Ντόχα, με χρόνο τερματισμού κάτω των τριών ωρών (02.58.43).

Μιας και το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από τον Σεπτέμβριο και το Κατάρ είναι πολύ σύντομο για να ξανατρέξει την κλασική διαδρομή, πήρε μέρος στην χθεσινή (09/11) των 10 χιλιομέτρων και έκοψε πρώτη το νήμα, όπως είχε κάνει και πέρυσι, με χρόνο 35.59.

Η 31χρονη αθλήτρια μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή «Παιδιά για… ΌσΚΑΡ», για την εμπειρία της στην Ντόχα, για την σημαντικότητα του Μαραθωνίου της Αθήνας αλλά και για τα μελλοντικά της σχέδια.

Περίγραψέ μας τις δυσκολίες που αντιμετώπισες στην Ντόχα…

«Ήταν πάρα πολύ δύσκολο και δεν το περίμενα. Πίστευα ότι θα είναι σαν μια πάρα πολύ ζεστή ημέρα στην Ελλάδα με πολλή υγρασία. Θα είχα μια μικρή απόσταση στο ατομικό ρεκόρ σε σχέση με το πανελλήνιο, οπότε ήμουν ψύχραιμη. Αλλά, όταν το έζησα, δεν είχε καμία σχέση. Με το ζόρι περπατούσα. Έκανα δύο μέρες πριν μια χαλαρή προπόνηση 30 λεπτών και ένιωσα σα να έκανα ολόκληρο αγώνα. Είχα την ελπίδα ότι θα μας προσέξουν, όπως είχαν πει με ανεμιστήρες ή ψεκαστήρες αλλά τελικά δεν έγινε κάτι τέτοιο.

Μόνο ενυδάτωση, που σε τέτοιες συνθήκες δεν έφτανε. Το πλεονέκτημα ήταν σε αθλήτριες από ζεστές χώρες μάλλον και γι’ αυτό κατάφερα να τερματίσω. Ήταν απαγορευτικό ως επικίνδυνο. Σε κάθε επόμενο μαραθώνιο πάντως, θα σκέφτομαι πόσο δύσκολες καταστάσεις πέρασα, οπότε θα είμαι πιο δυνατή».

Το κολύμπι πλέον, με το οποίο ξεκίνησες, το έχεις αφήσει πλήρως στην άκρη για χάρη του στίβου και του δρόμου;

«Ναι πλέον είναι μόνο για αποκατάσταση. Μόνο το καλοκαίρι. Δεν συνδυάζονται και τα δύο σε τέτοιο επίπεδο, έπρεπε να διαλέξω, επέλεξα το τρέξιμο και μέχρι στιγμής μου πάει πάρα πολύ καλά».

Τι πρέπει να περιμένουμε αγωνιστικά από εσένα μέσα στο προσεχές διάστημα;

«Φέτος θέλω να κάνω έναν μαραθώνιο την άνοιξη, στο Ρότερνταμ και θα λάβω μέρος σε δύο ημι-μαραθωνίους, επίπεδων διαδρομών, να είναι επίσημοι για να κερδίσω βαθμολογία για την πρόκρισή μου στους Ολυμπιακούς του Τόκυο. Αυτά είναι τα κυριότερα. Παράλληλα θα συμμετέχω και στο πρωτάθλημα ανώμαλου δρόμου. Και φυσικά ή 5 ή 10 χιλιόμετρα στο Πανελλήνιο. Θα λάβω μέρος σε αγώνες».

Θα θέλαμε την γνώμη σου για το νέο μετάλλιο, τη σειρά MARATHON. Πιστεύεις θα βοηθήσει στην περεταίρω διεύρυνση και εξάπλωση της διοργάνωσης;

«Σίγουρα. Στόχος μας είναι να γίνει γνωστός ο μαραθώνιος σε ελίτ αθλητές, πέρα από ερασιτέχνες, για να υπάρχει ανταγωνισμός και να προσπαθούν να σπάνε το ρεκόρ. Είναι μια προσπάθεια που θα δουλέψει».

Το μήνυμά σου για τους συμμετέχοντες;

«Είναι εμπειρία ζωής. Αν σου αρέσει το τρέξιμο, προτείνω να το κάνεις έστω μια φορά στη ζωή σου. Σίγουρα όμως θέλει προετοιμασία. Είναι πολύ απαιτητική, ειδικά η διαδρομή της Αθήνας. Έχει δυσκολίες, κυρίως υψομετρικές. Είναι και το κλίμα πιο ζεστό, οπότε αυτό το κάνει ακόμα πιο δύσκολο. Ο τερματισμός όμως είναι μια νίκη. Εγώ θαυμάζω από τον πρώτο αθλητή μέχρι και τον τελευταίο».

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα

*Σημειώνεται ότι λόγω φόρτου εργασίας η συζήτηση έλαβε χώρα την Παρασκευή, πριν να διαγωνιστεί στη διαδρομή των 10 χιλιομέτρων.



Επιμέλεια: Γιώργος Χ. Αναγνώστου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x