Η νέα διοργάνωση της UEFA, έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια πριν καν σφυριχτεί η σέντρα, αλλά η αλήθεια είναι πως τα υπέρ είναι περισσότερα από όσους εναντιώνονται στη διοργάνωση. Τέσσερα εισιτήρια που θα δίνουν την πρόκριση στο προσεχές EURO, προβιβασμοί και υποβιβασμοί, αλλά και πρόκριση, ακόμα και μιας ομάδας, από τους «φτωχούς συγγενείς» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος αποτελούν τα σημεία αναφοράς γι’ αυτή τη διοργάνωση, που παίρνει τη θέση των ανούσιων φιλικών αγώνων ανάμεσα στις εθνικές ομάδες.

Του Κώστα Μιαούλη

Τα φιλικά πλέον ελαχιστοποιούνται, μιας και πολύ λίγες ομάδες θα μένουν δίχως επίσημο αγώνα σε ημερομηνίες από το καλεντάρι της UEFA. Mιλάμε για τις ομάδες που θα έχουν ρεπό, μόνον από τους ομίλους που έχουν τρεις ομάδες.

Ποια είναι όμως η διαδικασία της πρόκρισης και πως οι ομάδες αυτές θα παίρνουν το εισιτήριο για το EURO; Επιπλέον μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα οικονομικά οφέλη που θα έχουν οι Ομοσπονδίες απ’ αυτή τη διοργάνωση.

Τρόπος διεξαγωγής

Η πρώτη φάση του Nations League, τοποθετείται χρονικά πριν την έναρξη της προκριματικής φάσης του EURO. Oι πρώτοι αγώνες της νεοσύστατης διοργάνωσης θα διεξαχθούν αυτό το τριήμερο, 6-8 Σεπτεμβρίου, ενώ η πρώτη φάση θα ολοκληρωθεί λίγο μετά τα μέσα του Νοέμβρη (18-20). Η τελική φάση θα διεξαχθούν στις 5-9 Ιουνίου του 2019.

Τέσσερα εισιτήρια για το EURO 2020, προκύπτουν λοιπόν από το Νations League, ενώ τα άλλα 20 εισιτήρια θα έρθουν κανονικά από τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, με τους δύο πρώτους κάθε ομίλου να παίρνουν το εισιτήριο.

Στην League A, οι δώδεκα ομάδες χωρίζονται σε τέσσερις ομίλους των τριών ομάδων. Οι νικητές των τεσσάρων ομίλων θα διεκδικήσουν το ένα εισιτήριο στην τελική φάση που θα δώσει το δικαίωμα στο νικητή να προκριθεί στα τελικά του EURO. Αντίθετα οι τέσσερις ομάδες που θα βγουν τελευταίες στα ισάριθμα γκρουπ, υποβιβάζονται.

Nations Tournament με καθημερινές προσφορές* & 200+ ειδικά στοιχήματα |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις Nations Tournament με ενισχυμένες* αποδόσεις & κορυφαίο live στοίχημα |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Στην League B, ο ίδιος αριθμός ομάδων χωρίζεται σε αντίστοιχους ομίλους των τριών. Οι τέσσερις νικητές κάθε ομίλου προβιβάζονται στην League A, ενώ μπαίνουν και στο κόλπο για την κατάκτηση ενός εισιτηρίου που θα οδηγεί απευθείας στο EURO.

Στην League C, όπου αγωνίζεται και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα υπάρχει ένας όμιλος των τριών και τρεις των τεσσάρων. Οι τέσσερις νικητές των ομίλων προβιβάζονται στην League B, μιλώντας πάντα για την επόμενη διοργάνωση του Nations League, ενώ οι τέσσερις τελευταίοι πέφτουν στην παρακάτω κατηγορία. Όποιοι κερδίσουν τα τέσσερα γκρουπ πάνε και αυτοί στο δικό τους φάιναλ-φορ που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο.

Στην League D, αντίστοιχα όπου οι ομάδες είναι 16, θα έχουν τέσσερις ομίλους με ισάριθμες ομάδες στον καθέναν. Οι τέσσερις πρώτοι των ομίλων θα παίξουν στο δικό τους φάιναλ-φορ και φυσικά όποιος επικρατήσει θα έχει την απίθανη ευκαιρία, από αυτές της μικρής εμβέλειας να φτάσει στην τελική φάση του EURO.

Oι νικήτριες ομάδες των ομίλων σε κάθε κατηγορία, θα συμμετέχουν στα play-off που θα διεξαχθούν τον Mάρτιο του 2020, ενώ στις αρχές Ιουνίου του 2019 θα γίνουν οι τελικοί για το τρόπαιο και αφορούν μόνο τις ομάδες της πρώτης κατηγορίας. Όλοι οι αγώνες θα έχουν τη μορφή φάιναλ-φορ, με ημιτελικούς και τελικό.

inner

Βέβαια υπάρχει περίπτωση μέχρι να φτάσουμε στην διοργάνωση των play-off για τις ομάδες που θα έχουν προκριθεί στην τελική φάση του Νations League, κάποια ομάδα να έχει εξασφαλίσει ήδη την πρόκριση της στα τελικά του EURO μέσω των κανονικών προκριματικών. Αυτό είναι πολύ πιθανό να συμβεί με τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα που θα αγωνιστούν στην League A, αφού είναι πιθανότατο μέχρι τον Ιούνιο να έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση τους.

Nations Tournament με καθημερινές προσφορές* & 200+ ειδικά στοιχήματα |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις Nations Tournament με ενισχυμένες* αποδόσεις & κορυφαίο live στοίχημα |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σε αυτή την περίπτωση, θα παίρνει την θέση της η ομάδα που τερμάτισε πιο πίσω στη βαθμολογία του ομίλου. Σε περίπτωση που και εκείνη έχει πάρει την πρόκριση, μέχρι να διεξαχθούν τα τελικά του Nations League και κάποια League, δεν συμπληρώνει τον απαραίτητο αριθμό για να σχηματιστεί τελική τετράδα τον Ιούνιο του 2019, θα υπάρχει προβιβασμός από πιο κάτω κατηγορία.Αναλυτικά οι όμιλοι ανά Λίγκα:
League A
Όμιλος 1
Ολλανδία, Γαλλία, Γερμανία
Όμιλος 2
Ισλανδία, Ελβετία, Βέλγιο
Όμιλος 3
Πολωνία, Ιταλία, Πορτογαλία
Όμιλος 4
Κροατία, Αγγλία, Ισπανία

League B
Όμιλος 1
Τσεχία, Ουκρανία, Σλοβακία
Όμιλος 2
Τουρκία, Σουηδία, Ρωσία
Όμιλος 3
Βόρειος Ιρλανδία, Βοσνία, Αυστρία
Όμιλος 4
Δανία, Ιρλανδία, Ουαλία

League C
Όμιλος 1
Ισραήλ, Αλβανία, Σκωτία
Όμιλος 2
Εσθονία, Φινλανδία, ΕΛΛΑΔΑ, Ουγγαρία
Όμιλος 3
Κύπρος, Βουλγαρία, Νορβηγία, Σλοβενία
Όμιλος 4
Λιθουανία, Μαυροβούνιο, Σερβία, Ρουμανία

League D
Όμιλος 1
Ανδόρα, Καζακστάν, Λετονία, Γεωργία
Όμιλος 2
Σαν Μαρίνο, Μολδαβία, Λουξεμβούργο, Λευκορωσία
Όμιλος 3
Κόσοβο, Μάλτα, Νησιά Φαρόε, Αζερμπαϊτζάν
Όμιλος 4
Γιβραλτάρ, Λιχτενστάιν, Αρμενία, Σκόπια

Nations Tournament με καθημερινές προσφορές* & 200+ ειδικά στοιχήματα |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις Nations Tournament με ενισχυμένες* αποδόσεις & κορυφαίο live στοίχημα |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

inner

Οι ημερομηνίες:
6-8 Σεπτεμβρίου 2018: 1η αγωνιστική
9-11 Σεπτεμβρίου 2018: 2η αγωνιστική
11-13 Οκτωβρίου 2018: 3η αγωνιστική
14-16 Οκτωβρίου 2018: 4η αγωνιστική
15-17 Νοεμβρίου 2018: 5η αγωνιστική
18-20 Νοεμβρίου 2018: 6η αγωνιστική
Αρχές Δεκεμβρίου 2018: Κλήρωση τελικών
5-9 Ιουνίου: Τελικοί

Το πρόγραμμα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος:

8 Σεπτεμβρίου 2018
Εσθονία-Ελλάδα
Φινλανδία-Ουγγαρία

11 Σεπτεμβρίου 2018
Ουγγαρία-Ελλάδα
Φινλανδία-Εσθονία

12 Οκτωβρίου 2018
Ελλάδα-Ουγγαρία
Εσθονία-Φινλανδία

15 Οκτωβρίου 2018
Εσθονία-Ουγγαρία
Φινλανδία-Ελλάδα

15 Νοεμβρίου 2018
Ουγγαρία-Εσθονία
Ελλάδα-Φινλανδία

18 Νοεμβρίου 2018
Ουγγαρία-Φινλανδία
Ελλάδα-Εσθονία

Nations Tournament με καθημερινές προσφορές* & 200+ ειδικά στοιχήματα |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις Nations Tournament με ενισχυμένες* αποδόσεις & κορυφαίο live στοίχημα |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

O επίσημος ύμνος του UEFA Nations LeagueΤα οφέλη για τις Ομοσπονδίες

Πολύ καλά χρήματα, αν σκεφτεί πως πρόκειται για μια νεοσύστατη διοργάνωση θα είναι αρκετά καλά. Από τη δεδομένη παρουσία τους στο Nations League, τα κέρδη για τις ομάδες που συμμετέχουν στην πρώτη κατηγορία είναι 1.5 εκ. ευρώ, για αυτές που λαμβάνουν μέρος στη 2η 1εκ. ευρώ, για αυτές που συμμετέχουν στην 3η είναι 750.000 ευρώ, ενώ για τις ομάδες της 4ης κατηγορίας, η συμμετοχή κοστολογείται στα 500.000 ευρώ.

Όμως τα κέρδη για τους νικητές δεν σταματούν εδώ. Κάθε ομάδα που θα κερδίσει την πρωτιά στο γκρουπ της θα διπλασιάσει τα έσοδα. Τέλος για την ομάδα που θα κατακτήσει το πρώτο Nations League, θα υπάρξει βραβείο της τάξης των 4.5 εκ ευρώ, 3.5εκ ευρώ θα είναι τα λεφτά που θα πάρει ο φιναλίστ, στα 2.5 εκ ευρώ θα είναι τα οφέλη της 3ης ομάδας και 1.5 εκ. ευρώ θα πάρει η 4η του φάιναλ-φορ.

H ιστορία πίσω από το τρόπαιο του UEFA Nation LeagueNations Tournament με καθημερινές προσφορές* & 200+ ειδικά στοιχήματα |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις Nations Tournament με ενισχυμένες* αποδόσεις & κορυφαίο live στοίχημα |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ