Τένις

«Γράφει» ιστορία στο Γουίμπλεντον ο Νο.772 Γουίλις (pics/video)

Ο Μάρκους Γουίλις συνεχίζει να ονειρεύεται, καθώς ο Βρετανός No.772 στον κόσμο, νίκησε τον Λιθουανό Ρικάρντας Μπεράνκις και πέρασε για πρώτη φορά στην καριέρα του στον δεύτερο γύρο του Γούιμπλεντον.

Πριν πέντε μήνες, ο Μάρκους Γουίλις είχε ανακοινώσει ότι θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση και θα στραφεί στην προπονητική. Η νέα του κοπέλα Τζένιφερ, τον έπεισε να αλλάξει γνώμη και ο Βρετανός αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε Grand Slam, γράφοντας χθες ιστορία στο Γουίμπλεντον.

Το όνειρο του Βρετανού συνεχίζεται, αφού έκανε νικηφόρα πρεμιέρα στο βρετανικό major νικώντας τον Λιθουανό Ρικάρντας Μπεράνκις με 3-0 σετ (6-3, 6-3, 6-4), πανηγυρίζοντας τη νίκη του με ένα φιλί στη σύντροφο του Τζένιφερ, η οποία είναι χειρουργός οδοντίατρος.

inner

Ο άγνωστος σε όλους μας Βρετανός κατέκτησε τα πλήθη, στην πρώτη μέρα του Γουίμπλεντον και όπως είπε ο ίδιος, τα χρωστά όλα στην κοπέλα του και ευχαρίστησε την μητέρα του, που ήταν στο court χθες.

Πριν το χθεσινό παιχνίδι, ο Γουίλις ήταν στο No.775 της παγκόσμιας κατάταξης και στο No.23 στο Νησί, ενώ φημολογείται ότι ακόμα μένει με τους γονείς του.

Ο ίδιος είπε ότι βασίζεται στις πιστωτικές κάρτες για να κυκλοφορεί, τις οποίες σκοπεύει να εξοφλήσει με τις νίκες του.

inner

Ο 25χρονος, έχει μόνο παίξει ένα επαγγελματικό τουρνουά τη φετινή χρονιά. Στα προκριματικά, παρότι βρισκόταν πίσω στο σετ, κέρδισε τον Ρώσο Ντανιλ Μεντβεντεφ No.228 με 3-1 σετ (3-6, 7-5, 6-3, 6-4) στα προκριματικά και πήρε το «εισιτήριο» για το κυρίως ταμπλό του Γουίμπλεντον.

Στον δεύτερο γύρο του βρετανικού major θα συναντήσει, έναν από τους κορυφαίους τενίστες στον κόσμο και «βασιλιά» στο γρασίδι, τον Ρότζερ Φέντερερ.

Τα χρηματικό του έπαθλα φέτος είναι £269 στα μονά και στα διπλά, αλλά τώρα εγγυημένα θα έχει £50.000.

Ο Γουίλις ρωτήθηκε πως νιώθει και ο ίδιος απάντησε: «Δεν υπάρχουν πολλά στο μυαλό μου αυτή τη στιγμή. Είναι λίγο θολά, αλλά είναι όλα θετικά».

inner

Ο Ρότζερ Φέντερερ ρωτήθηκε για τον καινούργιο του αντίπαλο, μετά την άνετη νίκη του κόντρα στον Γκουίντο Πέγια με 3-0 σετ και ο ίδιος είπε: «Η ιστορία του είναι ότι ακριβώς χρειάζεται μερικές φορές το άθλημα μας».

Ο Άντι Μάρεϊ, συνεχάρη τον Γουίλις που πραγματοποίησε το όνειρο του. «Συγχαρητήρια Μάρκους Γουίλις γνωστός και ως Willbomb που πέρασες από τα προκριματικά του Γουίμπλεντον», έγραψε ο Μάρεϊ στο Facebook.

«Ο Μάρκους είχε αποσυρθεί από το τένις και είχε παίξει μόνο ένα τουρνουά pro και μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα προπονούσε. Στην παγκόσμια κατάταξη ήταν στο No.770 και μπήκε στα προκριματικά του Γουίμπλεντον έχοντας κερδίσει έξι παιχνίδια στη σειρά για να καταφέρει να μπει στο κυρίως ταμπλό», συνέχισε στο ποστ του στο Facebook ο Σκωτσέζος.

«Εντυπωσιακό συναίσθημα και μια καλή ιστορία για το Βρετανικό τένις. Συγχαρητήρια Willbomb, κάποιες φορές τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα», «έκλεισε» το ποστ του ο Μάρεϊ.



Στη χθεσινή νίκη του Γουίλις, ο Άντι Μάρεϊ έγραψε στο Twitter: «Μάρκους Γουίλις πόσο καλό είναι αυτό!».




Η κοπέλα του Γουίλις, Τζένιφερ δήλωσε μετά το παιχνίδι: «Δεν το περίμενα αυτό, ήταν εκπληκτικό τένις».

Η ίδια είπε ότι ήταν μια στιγμιαία έλξη, όταν γνωρίστηκαν στην συναυλία της Έλι Γκόλντιγνκ φέτος.

«Μια εβδομάδα μετά την συναυλία, μου είπε ότι θα πήγαινε στην Αμερική και θα παράταγε το τένις», είπε η σύντροφος του και συνέχισε: «Ο αδερφός μου, λατρεύει το τένις και μου ότι "αυτός ο τύπος είναι μεγάλη υπόθεση" και έτσι του είπα ότι πιστεύουμε σε εκείνον, να δώσει μια ευκαιρία, αξίζει. Έτσι και έκανε».

Το ζευγάρι είναι μαζί τέσσερις ή πέντε μήνες και ξυπνάνε χαμογελώντας κάθε πρωί, αναρωτώμενοι εάν ζούνε ένα όνειρο, όπως είπε το πρώην μοντέλο.

inner

Όπως αποκάλυψε, ο Βρετανός ήταν σε άσχημη κατάσταση και η κοπέλα του τον βοήθησε.

«Ήμουν σε άσχημη κατάσταση και πραγματικά ήμουν στο χειρότερο σημείο. Ο χρόνος με βοήθησε και γνώρισα ένα κορίτσι και από τότε είναι όλα πολύ καλά και το κεφάλι μου είναι εντάξει», είπε ο Γουίλις.

«Ήμουν ένα παχουλό αγόρι. Πήγα στο γυμναστήριο και δούλεψα σκληρά. Εκτιμώ αυτούς που μιλάνε, αυτούς που σε λατρεύουν και αυτούς που σε μισούν. Αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού. Δεν θα ήταν εντάξει εάν αποσυρόμουν, χωρίς να έχω παίξει στο Γουίμπλεντον», είπε ο Βρετανός.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x