sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Γύρισε ο τροχός

Στη ζωή, μετά το σοκ είναι δύσκολο να σηκωθείς. Στην μπάλα όσοι το πετυχαίνουν δείχνουν το μέγεθός τους. Η ΑΕΚ το έκανε, επέστρεψε και το sport-fm θυμάται τους σταθμούς της πορείας.

Βγαλμένη απ’ την βαθύτερη ιστορία της, την Κωνσταντινούπολη και τον ξεριζωμό, θυμίζουν οι σελίδες που γράφονται τα τελευταία δύο και κάτι χρόνια στην ΑΕΚ. Από την καταστροφή –τον υποβιβασμό- μέχρι την μεγάλη επιστροφή και το σπίτι, που θέλει όσο ποτέ άλλοτε να μπει μέσα.

Η αρχή του τέλους...

14 Απριλίου 2013. Μισό βήμα πριν τον γκρεμό. Το ΟΑΚΑ πάγωσε στο 87’, όταν ο Μπουγαΐδης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Το ματς δεν τελείωσε ποτέ λόγω εισβολής οπαδών και η ΑΕΚ κρατιόταν στην Σούπερ Λίγκα με μηχανική υποστήριξη.

inner



Σαν ψέμα


Τα... σωληνάκια βγήκαν στο Περιστέρι μια εβδομάδα αργότερα (21/04). Ο Ατρόμητος δεν χαρίστηκε στην ομάδα του Τραϊανού Δέλλα, που εκτελούσε χρέη προπονητή, προέδρου, φροντιστή και ψυχολόγου στην «Ένωση» στα δύο τελευταία παιχνίδια. Η ΑΕΚ, έζησε το αφάνταστο, αφού υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της με κανέναν να μην μπορεί να προβλέψει τι ακολουθεί.

inner


Το σπίτι των ονείρων...

Η απόφαση του Δημήτρη Μελισσανίδη, μαζί με ομάδα επιχειρηματιών, να τρέξει το θέμα του γηπέδου ήρθε σαν... Ανάσταση στην «Ένωση». Η παρουσίαση των σχεδίων της «Αγιάς Σοφιάς», απάλυνε τον πόνο της Γ’ Εθνικής, όπου η ομάδα διάλεξε για να ζήσει την κάθαρση σε όλα τα μέτωπα.

inner



Η ρετσινιά


Σε μια χρονιά που ήθελε να περάσει στο «άψε σβήσε» δεν γλίτωσε από μια ηχηρή σφαλιάρα. Ο Αγροτικός Αστέρας ήταν αφηνιασμένος, βρήκε την ΑΕΚ σε κακή μέρα και την απέκλεισε στο Κύπελλο της Γ’ Εθνικής.

inner



Ο Τίτλος που κανείς δεν πανηγύρισε!

Η «Ένωση» κλείδωσε με μεγάλη άνεση, αλλά και υπερβολικές απαιτήσεις την άνοδο στην Football League. H κούπα που κράτησε στα χέρια του ο Νίκος Γεωργέας τον Μάιο του 2014 στο ΟΑΚΑ, μπορεί να μην πανηγυρίστηκε όμως έμεινε στην μνήμη όλων για να θυμίζει τα δύσκολα που πέρασε η ομάδα.

inner



Ο Κολοσσός της ΑΕΚ

Απ΄την αρχή μέχρι το τέλος ο Τραϊανός Δέλλας ήταν η «κολόνα» της προσπάθειας. Από το βράδυ... των δακρύων στο Περιστέρι μέχρι το «σφράγισμα» της επιστροφής στη νίκη επί του Ηρακλή. Όμως για να παραμείνει στο τιμόνι χρειαζόταν να επεκταθεί η συνεργασία του το καλοκαίρι της ανόδου στην Football League.

inner



Έρχεται με μεγάλες βλέψεις

Η ΑΕΚ στην ελίτ. Το πως ονειρεύονται στην «Ένωση» την επόμενη μέρα της ομάδας είναι εύκολο να το αντιληφθεί κανείς από την επίσκεψη της Ρόμα στην Αθήνα (23/08/14) τον περασμένο Αύγουστο για να δώσει την πρόβα τζενεράλε πριν ξεκινήσει το ιταλικό πρωτάθλημα.

inner



Τώρα αρχίζει το καλό...

Το πρώτο μήνυμα επιστροφής. Σε ένα ματς με τον Ηρακλή Ψαχνών η ΑΕΚ ξεκίνησε εμπράκτως την αντεπίθεσή της. Παρότι δε ο δρόμος έδειχνε δύσκολος οι παίκτες και ο Δέλλας τα πήγαν περίφημα βγάζοντας απ’ τη μέση και με ευκολία ομάδες που του χρόνου θα παίζουν μαζί.

inner



Με το κεφάλι ψηλά

Η μεγάλη πρόκληση. Τα ματς που έφεραν την ΑΕΚ από μια... τσαχπινιά της κληρωτίδας στην εποχή της Σούπερ Λίγκας και των μεγάλων ντέρμπι. Έτσι, αντιμετώπισαν τουλάχιστον οι παίκτες και ο κόσμος της «Ένωσης» τα παιχνίδια κόντρα στον Ολυμπιακό. Μετά από μεγάλη εμφάνιση στο Καραϊσκάκη (1-1), η «Ένωση» είδε το εισιτήριο να χάνεται στο... τσακ στο ΟΑΚΑ.

inner



Η ΑΕΚ είναι εδώ

Με εξαίρεση την κακή παρένθεση στο «Καυταντζόγλειο», η ΑΕΚ δεν κρατιόταν για αυτή την στιγμή. Το λάθος στο ΟΑΚΑ (ήττα) ενδεχομένως να έδιωχνε την μαγεία της στιγμής, όμως οι «κιτρινόμαυροι» δεν αρκέστηκαν ούτε στην ισοπαλία και πήραν τη νίκη, που τους φέρνει και πάλι στην θέση τους και έτοιμους για μάχη!

inner

Γιάννης Σταυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x