Γενικά

Η ΑΕΚ πρώτευσε στο τουρνουά ράγκμπι της Καβάλας

Τη νίκη στο τρίτο τουρνουά Ράγκμπι Λιγκ 9 παικτών (9ς) πήρε η ΑΕΚ, πιάνοντας στην κορυφή της βαθμολογίας τον Προμηθέα.

Η Καβάλα έκλεψε τις εντυπώσεις και παρά το γεγονός ότι διοργάνωσε για πρώτη φορά τουρνουά πρωταθλήματος Ράγκμπυ Λιγκ 9ς, τα πήγε περίφημα! Ο κόσμος είχε την ευκαιρία να δει συναρπαστικά παιχνίδια και παράλληλα να γνωρίσει και το εντυπωσιακό άθλημα του Ράγκμπυ Λιγκ. Στο γήπεδο Κωτσάλου στην Καβάλα βρέθηκαν αρκετοί φίλοι του αθλήματος και παρακολούθησαν τα τρία παιχνίδια που πραγματοποιήθηκαν.

Αγωνιστικά η ΑΕΚ πρώτευσε με αποτέλεσμα να πιάσει τον Προμηθέα στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Η αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της διοργάνωσης ήταν αυτή της «Ενωσης» με την Καβάλα. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν το παιχνίδι με ενθουσιασμό και έχοντας στο πλευρό τους τον κόσμο, έγινε ένα αμφίρροπο ματς. Η ανωτερότητα, όμως, της ΑΕΚ στα κρίσιμα σημεία φάνηκε και τελικά επικράτησε με 20-12.

Στο δεύτερο παιχνίδι η Καβάλα αντιμετώπισε τον Προμηθέα και το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο. Για μια ακόμη φορά οι γηπεδούχοι έχασαν στις λεπτομέρειες με 16-10 και τα πάντα θα κρινόντουσαν στο τελευταίο παιχνίδι. Εκεί όπου η ομάδα της Νίκαιας ήθελε τη νίκη για να ξεφύγει ακόμα περισσότερο στη γενική βαθμολογία, ενώ η ΑΕΚ ήθελε το παιχνίδι για να την πιάσει στην κορυφή του πίνακα.

Στο μεγάλο ντέρμπι η ΑΕΚ έδειξε από νωρίς ότι ήθελε περισσότερο το παιχνίδι και προηγήθηκε με 12-4 στο ημίχρονο. Η επανάληψη, όμως, ήταν παράσταση για έναν ρόλο και με το τελικό 30-4 η «Ενωση» πήρε το ματς, κατέκτησε την πρώτη θέση στο τουρνουά και ταυτόχρονα «έπιασε» τον Προμηθέα στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Οι συνθέσεις των ομάδων.

ΑΕΚ: Γιάννης Ζάχος, Δημήτρης Καλδέρης, Σπύρος Αληφραγκής, Μιχάλης Κλείτσας, Αλέξανδρος Πλουμής, Σταύρος Παπασταύρου, Στάθης Δανιήλογλου, Ε. Αλεξανδρόπουλος, Ιορδάνης Τριανταφύλλου, Σταύρος Μπίμπας, Κώστας Ρούσσος.

Προμηθέας: Δημήτρης Καλογερόπουλος, Γιάννης Πιπιλιός, Γιάννης Αργυρίου, Τόμπι Αμπελέκε, Τούκι Αριμανάνα, Φιλόλαος Βρακας, Απόστολος Χουλιάρας, Ιγνάτιος Ζούρος, Νίκος Συννεφόπουλος, Στέφανος Βας, Αντώνης Αλεξίου.

ΑΟ Καβάλα: Αλέκος Κεσίδης, Βαγγέλης Φουντούκος, Σωτήρης Λαμπής, Γιώργος Ασλάνογλου, Γιώργος Μπασάκος, Νικόλας Κεσκίνης, Γαλανόπουλος, Δανδρέας, Μουρατίδης.

Διαιτητής ήταν ο εκπαιδευτής Μάθιου Άσχιλλ με δεύτερο διαιτητή τον Γιώργο Γούπα.

Η βαθμολογία μετά το τρίτο τουρνουά έχει διαμορφωθεί ως εξής:
1 Προμηθέας 12β
- ΑΕΚ 12β
3 Πυρρίχιος 8β
4 Καβάλα 3β
5 Νέμεσις 2β

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x