Γιώργος Ζαχαριάδης

Η αναβολή και η κόντρα με τον Ολυμπιακό

Ο Γιώργος Ζαχαρίαδης γράφει στο sport-fm.gr πως η αθλητική ηγεσία στην Ελλάδα δεν ευαισθητοποιείται όταν υπάρχει φίλαθλος στην εντατική και χαροπαλεύει.

Η αθλητική ηγεσία στην Ελλάδα δεν ευαισθητοποιείται όταν υπάρχει φίλαθλος στην εντατική και χαροπαλεύει. Περιμένει να καταλήξει για να αποφασίσει ό,τι ακριβώς δεν χρειάζεται να συμβεί, να αναβληθούν δηλαδή οι αγώνες σε όλες τις κατηγορίες, σε όλη την επικράτεια.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@sday.gr


Το γεγονός ότι ο Κατσούλης, ο φίλαθλος του Εθνικού, κατέληξε το πρωί της Δευτέρας και στις 19.30 η Καλλονή νικούσε τον Πανθρακικό στο πανηγύρι της Μυτιλήνης, είναι μια άλλη υπόθεση για όλους αυτούς που αποφάσισαν να υποκριθούν τους συντετριμμένους.

Προφανώς δεν υπάρχει λόγος για να συζητήσουμε πόσα θα πρέπει να αλλάξουν, ποιοι φέρουμε ευθύνες για ένα ακόμη θάνατο στα ελληνικά γήπεδα.

Μάλιστα, το μόνο που κατάφεραν οι προύχοντες της πολιτείας είναι να πυροδοτήσουν μια αντιπαράθεση ανάμεσα στους ΠΑΟΚτσήδες και τους Ολυμπιακούς. Προβληματίζονται αν τελικά ευνοούνται ή τους… χαντακώνει η αναβολή του ντέρμπι της Κυριακής.

Ο ΠΑΟΚ, με το κοντό του ρόστερ, με προβλήματα τραυματισμών και ερχόμενος από αγώνα Europa League και επίπονο ταξίδι στη Γαλλία, δεν θα στριμώξει την προετοιμασία του σε μια προπόνηση το πρώι για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό μια μέρα αργότερα.

Κι ο Ολυμπιακός, θα προετοιμαστεί καλύτερα; Τι θα κάνει με τη Μάλμε; Θα παίξει ρόλο το αποτέλεσμα στη Σουηδία; Ξεκινώντας από την έκτη θέση της βαθμολογίας, παίζει με την πλάτη στον τοίχο και έχει άγχος έναντι του πρωτοπόρου ΠΑΟΚ;

Ε, δεν υπάρχει δα και τόσο μεγάλη διαφορά. Τρεις βαθμοί.

Δεν αποκλείεται η διαφορά να ανοίξει αφού το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη θα οριστεί σε εμβόλιμη αγωνιστική κι ο ΠΑΟΚ μέχρι τότε δεν λες ότι έχει δύσκολο πρόγραμμα. Με τη φόρα που πήρε, θα μαζέψει βαθμούς. Ο Ολυμπιακός θα συνέλθει ή θα ανοίξει τελικά η διαφορά και το άγχος του θα αυξηθεί.

Ε, δεν είναι λίγο να βρίσκεσαι, αν βέβαια προκύψει τέτοιου είδους σενάριο, σε απόσταση από τους υποτιθέμενους διεκδικητές του τίτλου.

Υπό κανονικές συνθήκες τρέχει μόνος του…

Ο ρυθμός που απέκτησε ο ΠΑΟΚ είναι ίσως το πιο σημαντικό πλεονέκτημα για τον ΠΑΟΚ. Ενδεχομένως, αν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό γινόταν την Κυριακή, η κούραση να ήταν ανασταλτικός παράγοντας. Αλλά, ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι, την ημέρα που θα γίνει το παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ θα έχει την ευχέρεια να προετοιμαστεί επαρκώς και δεν προέρχεται από αγώνα Ευρώπης ή πρόσφατο αγώνα πρωταθλήματος;

Όλα αυτά που συζητούνται, ραδιοφωνικά και ιντερνετικά, είναι υποθέσεις. Όλοι γνωρίζουν ότι αυτό το παιχνίδι, όποια στιγμή κι αν γίνει, είναι βέβαιο ότι θα καθορίσει σε σημαντικό βαθμό την πορεία των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα. Και θα παίξει ρόλο τόσο στον αγωνιστικό τομέα όσο και στον ψυχολογικό. Το αυτονόητο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x