Στίβος

«Η Αναγέννηση του Κλασικού Αθλητισμού είναι εδώ για να ενώνει»

Με ανακοίνωσή της την Τρίτη, η «Αναγέννηση του Κλασικού Αθλητισμού» αναφέρεται στην προσπάθεια ορισμένων να «σπείρουν» τη διχόνοια στον ελληνικό στίβο, ενόψει των εκλογών του ΣΕΓΑΣ.

Αναλυτικά, η κίνηση της Τασούλας Κελεσίδου αναφέρει πως:

«Οδεύουμε προς το τέλος μίας χρονιάς που όλοι θα θέλαμε να διαγράψουμε από τη μνήμη μας, όμως εμείς στο χώρο του κλασικού αθλητισμού θα τη θυμόμαστε σε όλη μας την ζωή, γιατί θα μείνει στην ιστορία ως η χρονιά της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ του ελληνικού στίβου.
Το 2020 έμελλε να είναι η χρονιά που ξεκίνησαν όλες οι κοσμογονικές αλλαγές στον ελληνικό στίβο και μετά από σαράντα χρόνια δίνεται τέλος σε ένα παρωχημένο μοντέλο διακυβέρνησης του αθλήματος με ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ να ΕΓΓΥΩΝΤΑΙ ότι θα το οδηγήσουν σε μία νέα ΕΠΟΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ με μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη στήριξη των αθλητών, των προπονητών και των σωματείων.

Την ΑΚΑΣ δεν την γνωρίζουμε, αλλά θα θέλαμε πολύ όλοι εμείς του κλασικού αθλητισμού να μάθουμε επιτέλους ποιοι την αποτελούν, ποιοι είναι οι υποψήφιοί της, ποιο είναι το πρόγραμμά της. Η ΑΚΑΣ "ανασύρθηκε" από το "χρονοντούλαπο" της ιστορίας, από τον περασμένο αιώνα, την εποχή της δραχμής και μάλλον για αυτόν τον λόγο προτείνει ξανά τον ΣΕΓΑΣ της δραχμής…

Η επιλογή, άλλωστε, ως υποψήφιας πρόεδρου ενός προσώπου που πρωτοστάτησε στην αντί-ευρωπαϊκή πορεία του τόπου, υποστηρίζοντας τις τραγικές πολιτικές Βαρουφάκη το 2015, αποδοκιμασμένες από την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, μόνο απορία δεν δημιουργεί. Άλλο όνομα, πάντως, δεν είδαμε πέραν της υποψήφιας προέδρου, ούτε ακούσαμε. Υπάρχουν υποψήφιοι για το ΔΣ; Έχουν όνομα; Έχουν βιογραφικό; Γιατί κρύβονται; Ντρέπονται να πουν ότι είναι υποψήφιοι; Θα υποστηρίξουν επώνυμα την υποψηφιότητά τους και την κομματική υποψηφιότητα για την προεδρία;

Η "Αναγέννηση" είναι μία κίνηση που, όπως ΟΛΟΙ γνωρίζουν, έχει ιδρυτική διακήρυξη την οποία υπογράφουν επώνυμα 100 και πλέον εκπρόσωποι σωματείων, επιστήμονες, προπονητές, παλιοί πρωταθλητές, αθλητικά στελέχη, γονείς αθλητών, έχει επίσημη φωνή, έχει δημόσια παρουσία και εκπροσώπηση.

Η "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" ΕΧΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ για τις εκλογές της ομοσπονδίας του στίβου. Έχει ανακοινώσει την Τασούλα Κελεσίδου ως υποψήφια πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ και άλλους δέκα εκλεκτούς υποψήφιους για το ΔΣ με τα βιογραφικά τους, όλοι τους εκλεκτά μέλη της Κίνησής μας και ταυτόχρονα εκπρόσωποι σωματείων, παλιοί πρωταθλητές, διακεκριμένοι επιστήμονες, αθλητικά στελέχη.

Η Τασούλα Κελεσίδου, ο Αλέξης Αλεξόπουλος, η Φωτεινή Αραμπατζή, ο Γιάννης Βούρος, ο Κώστας Γκατσιούδης, ο Στέλιος Δημότσιος, ο Κώστας Κουκοδήμος, ο Γρηγόρης Λαμπράκης, η Μιμή Μαρσέλλου, ο Γιάννης Μπόλλας, ο Άγγελος Παυλακάκης είναι οι έως τώρα ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ της "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ" και θα ακολουθήσουν κι άλλοι, εξίσου σημαντικοί και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα έχουν έναν και μοναδικό στόχο, να ενώσουν τον χώρο και να υλοποιήσουν το πρόγραμμα της "Αναγέννησης" του ελληνικού στίβου.

Η τωρινή ομάδα διοικεί τον ΣΕΓΑΣ για σαράντα ολόκληρα χρόνια. Απλά, άλλαζε προσωπεία και ένδυση! Θα συναντήσεις τους ίδιους ανθρώπους να αλλάζουν και να εναλλάσσουν πόστα (διοίκησης ή τεχνικά) συνεχώς τα τελευταία σαράντα χρόνια. Έλεος πια!! Και έχουν το θράσος να κουνάνε το δάχτυλο και να απευθύνουν ερωτήσεις και κατηγορίες σε αυτούς που σήμερα "τόλμησαν" να διεκδικήσουν το "τσιφλίκι" τους που μάλλον το κληρονόμησαν από τον παππού τους (που λέει ο λαός…).

Ας το καταλάβουν μια και καλή. Σε αυτές τις εκλογές, ο ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ είναι η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΟΜΑΔΑ ομάδα που ΔΙΟΙΚΕΙ!! Αυτοί θα δώσουν λογαριασμό για το τι έκαναν σαράντα ολόκληρα χρόνια και όχι αυτοί που μπορεί ούτε να μην είχαν… γεννηθεί την εποχή της παντοκρατορίας τους!

Αν μετά από σαράντα χρόνια ο ελληνικός στίβος συνεχίζει να ταλαιπωρείται και να έχει να αντιμετωπίσει τα ίδια προβλήματα όσον αφορά τις αθλητικές υποδομές, τότε η απερχόμενη διοίκηση Παναγόπουλου-Σεβαστή ΑΠΕΤΥΧΕ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ. Οι δε παλιοί πρωταθλητές που ηγούνται της "Αναγέννησης", σε αντίθεση με τους αόρατους της ΑΚΑΣ, είναι καθημερινά στα στάδια είτε γιατί δραστηριοποιούνται και διοικούν επιτυχημένα και σημαντικά σωματεία, είτε γιατί είναι γονείς νέων ταλαντούχων αθλητών, είτε γιατί είναι γιατροί και θεραπευτές αθλητών, είτε γιατί λειτουργούν ως πρεσβευτές του στίβου και ανιχνευτές νέων ταλέντων.

Η "Αναγέννηση", πάντως, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ στη διοίκηση του ΣΕΓΑΣ για να κριθεί για όλα αυτά τα προβλήματα που επικαλείται η αόρατη παράταξη στην τελευταία της ανακοίνωση. Αν κάποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν είναι οι επί σαράντα χρόνια διοικούντες που μπορεί να ήθελαν και να μην ήξεραν το πως, μπορεί να μην ήθελαν και να αδιαφόρησαν, μπορεί να ήθελαν να ήξεραν και να απέτυχαν. Ότι και να ισχύει, όμως, αυτοί συνεργάστηκαν με δέκα διαφορετικούς υφυπουργούς αθλητισμού από όλα τα κόμματα!!

Η "Αναγέννηση" θα λογοδοτήσει όταν διοικήσει για αυτά που έκανε και για αυτά που δεν θα κάνει. Όσο για το πρόγραμμά μας, που μπορεί κάποιοι να θέλουν να το παρουσιάζουν ανέφικτο, είναι και ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ και ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ. Λυπούμαστε που φέραμε σε τόσο δύσκολη θέση τους απερχόμενους, αναδεικνύοντας τι μπορεί να γίνει στην ομοσπονδία, σε σύγκριση με τι γινόταν τα τελευταία σαράντα χρόνια. Δεν ευθύνεται, όμως, η "Αναγέννηση" για την αδυναμία κάποιων.

Χαιρόμαστε, τουλάχιστον, που μόλις ένιωσαν ότι τελείωσαν τα ψέματα, ανακάλυψαν πρώτον τους παλιούς πρωταθλητές και δεύτερον ότι τα όρια της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας είναι καλά, λόγω Covid-19. Είναι κατανοητό ότι εάν ποτέ κέρδιζαν ξανά, το 2022 θα ξαναέκοβαν τα παιδιά μας από τους διεθνείς αγώνες (δεν θα είναι άλλωστε και εκλογική χρονιά…)!

Για να μη λέμε πολλά λόγια, πάντως, βρίσκουμε ενδιαφέροντα τον μακροσκελή κατάλογο ερωτημάτων για τον ελληνικό στίβο που παρατέθηκε. Θα συμβουλέψουμε τους ερωτώντες ότι θα μπορούσαν και μόνοι τους να δώσουν απαντήσεις σ’ αυτές τις ερωτήσεις, κοιτώντας τον καθρέφτη τους. Δεν θα πούμε αυτό.

Θα δεχτούμε την πρόκληση των ερωτήσεων (θα μας επιτρέψουν να προσθέσουμε και… κάποιες ακόμα) και θα απαντήσουμε ότι είμαστε διαθέσιμοι για οποιαδήποτε δημόσια συζήτηση για το παρελθόν (αλλά θα μας επιτρέψουν να προσθέσουμε) και για το μέλλον του ελληνικού στίβου.

Για αυτό, λοιπόν, το 2020 θα μας μείνει αξέχαστο σε όλη μας τη ζωή. Γιατί είναι ένα έτος που σηματοδότησε τη δημιουργία της Κίνησης για την πραγματική Αναγέννηση του κλασικού αθλητισμού, η οποία με τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών, ΟΠΩΣ και ΟΠΟΤΕ προβλέπει ο ΝΟΜΟΣ και ΜΟΝΟ, δεσμευόμαστε πως θα αρχίσει να είναι ορατή από την πρώτη στιγμή και θα είναι για το καλό του ελληνικού στίβου.

Η "Αναγέννηση" δεν θα επιτρέψει το διχασμό. Γιατί ο στίβος μας ενώνει»!

Κίνηση για την Αναγέννηση του Κλασικού Αθλητισμού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x