Χάντμπολ

«Η άνοδος του αθλήματος αρχίζει από την Εθνική»

Η συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα Ελλάδα- Τουρκία και η παρουσίαση της συνεργασίας με την Ευρωκλινική

Στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου χάντμπολ στο ΟΑΚΑ, πραγματοποιήθηκε η επίσημη συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση Ελλάδα- Τουρκία, η οποία θα διεξαχθεί την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017 (19:00- ΕΡΤ3) στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ανδρών του 2019.

Παράλληλα η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος παρουσίασε την συνεργασία της με την «Ευρωκλινική Αθηνών».

Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Κώστας Γκαντής, η διευθύντρια μάρκετινγκ και επικοινωνίας της Ευρωκλινικής, Εύα Τσιλίκουνα, ο ιατρός-ορθοπεδικός Γιώργος Κελάλης, ο προπονητής της Εθνικής Ανδρών Νίκος Γραμματικός, ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος Κώστας Τσιλιμπάρης και ο διεθνής πλέι μέικερ Χάρης Μάλλιος.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν:

«Πόρτα του χάντμπολ στο ΟΑΚΑ η αίθουσα Κασσιμάτης»
Κώστας Γκαντής (Πρόεδρος ΟΧΕ): «Παρουσιάζουμε επίσημα τη συμφωνία μας με την Ευρωκλινική καταρχήν για έναν χρόνο. Υπήρξε ένα τεράστιο κενό τα προηγούμενα χρόνια, ειδικά στο λεκανοπέδιο, που αφορούσε νοσήλια, αποκατάσταση, διαγνωστικά και όλες τις άλλες ανάγκες των εθνικών ομάδων Ανδρών, Γυναικών, Νέων, Νεανίδων Α’, Εφήβων, Νεανίδων Β’, Παίδων και Κορασίδων. Ήρθε, λοιπόν η ΟΧΕ μετά από πολύμηνη συζήτηση σε συμφωνία με τη διεύθυνση της Ευρωκλινικής, ώστε να έχουμε αυτές τις παροχές σε ένα εξαιρετικό ιατρικό κέντρο μέσα στην Αθήνα. Θέλω να ευχαριστήσω την Ευρωκλινική για την συνεργασία και για την χορηγία του ιατρού κ. Γιώργου Κελάλη, ο οποίος είναι διευθυντής του ορθοπεδικού τμήματος στην Ευρωκλινική. Είναι ένας εξαιρετικός γιατρός, ο οποίος θα έρθει και θα συμπληρώσει το ιατρικό επιτελείο των εθνικών ομάδων και γενικά της Ομοσπονδίας, της οποίας επικεφαλής είναι ο κ. Κώστας Μαναβής. Ειδικά στη συγκεκριμένη χορηγία που αφορά την Ευρωκλινική, ο κύριος Κελάλης θα είναι ο υπεύθυνος για όλα τα δρώμενα τουλάχιστον στο λεκανοπέδιο. Είμαστε ένα άθλημα που βρισκόμαστε σε ανοδική πορεία. Σε αυτή τη λογική νομίζω ότι αυτή η χορηγία δεν θα σταματήσει και θα συνεχιστεί. Όπως ξέρετε, οι αθλητές των εθνικών ομάδων είναι ερασιτέχνες. Τα προηγούμενα χρόνια και σε μεγάλες διοργανώσεις, ουδέποτε παρουσιάστηκε κρούσμα ντόπινγκ και έχουμε βραβευτεί στο παρελθόν γι’ αυτό. Ουδέποτε παρουσιάστηκε πρόβλημα από τραυματισμό σε αθλητή που δεν αντιμετωπίστηκε σε επεμβατικό ή σε επίπεδο αποκατάστασης. Έως τώρα είχαμε σύμβαση με ασφαλιστικές εταιρείες. Πλέον, με τη χορηγική συμφωνία μας με την Ευρωκλινική ξεπερνάμε όλες αυτές τις διαδικασίες και παίρνουμε μία χορηγία που και καλύπτει το σύνολο, ενώ υπάρχει μία κεντρική νοσηλευτική μονάδα. Εδώ προγραμματίζεται να εγκατασταθεί ένα φυσικοθεραπευτήριο και ιατρείο, το οποίο θα παρέχει άμεση κάλυψη και το προετοιμάζουμε να λειτουργήσει μέσα στο 2017».

«Την Κυριακή θα είναι γεμάτο το γήπεδο»

Αναφορικά με τον αγώνα Ελλάδα- Τουρκία και τα εισιτήρια ο Πρόεδρος της ΟΧΕ είπε:
«Έχουμε διαθέσει ήδη 300 από τα 600 εισιτήρια, που εκδώσαμε βάσει της επίσημης άδειας του γηπέδου. Θεωρώ ότι θα είμαστε γεμάτοι αύριο. Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε την υποστήριξη του κόσμου. Κι αυτό έχει να κάνει με την αγάπη του κόσμου για την εθνική ομάδα. Οι φίλαθλοι της Αθήνας σπάνια είχαν τη δυνατότητα να δουν την εθνική ανδρών και εν γένει τις εθνικές ομάδες. Κι αυτό γιατί υπήρχε το αιώνιο πρόβλημα της έδρας του χάντμπολ στο λεκανοπέδιο. Πέρασαν Ολυμπιακοί Αγώνες και το άθλημά μας δεν απέκτησε μόνιμη και σταθερή έδρα, με τις προδιαγραφές που ορίζει η Παγκόσμια και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Φτιάξαμε το ΟΑΚΑ με βοήθειες από σωματεία και χορηγούς. Μας δόθηκε η ευκαιρία να φτιάξουμε ένα καινούριο αγωνιστικό χώρο και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να χτίσουμε πάνω σε αυτό. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία κατ’ εξαίρεση μας έδωσε άδεια για το Ολυμπιακό Στάδιο, καθώς δεν έχει διπλή αντικριστή κερκίδα και δεν είναι χωρητικότητας μίνιμουμ 3.000 θέσεων, όπως προβλέπεται. Κι αυτό συνέβη λόγω της επίσκεψης του προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας, Δρ. Μουσταφά Χασάν, ο οποίος είδε την ανακατασκευή και ενημέρωσε τους ιθύνοντες πως πρόκειται για μία εξαιρετική εγκατάσταση. Δεν γνωρίζουμε αν θα πάρουμε άδεια για τους αγώνες του Ιανουαρίου! Αυτό εδώ το γήπεδο είναι η πόρτα του χάντμπολ σε ένα μεγάλο αθλητικό complex, όπως είναι το Ολυμπιακό Στάδιο!»

«Θέλουμε οι εθνικές ομάδες χάντμπολ να αισθάνονται τη σιγουριά»
Εύα Τσιλίκουνα (Διευθύντρια μάρκετινγκ και επικοινωνίας Ευρωκλινικής):«Είμαστε υπερήφανοι που θα στηρίξουμε την Ομοσπονδία Χάντμπολ. Παραδοσιακά η Ευρωκλινική στηρίζει τους Έλληνες αθλητές. Ξεκινήσαμε πριν δύο χρόνια στηρίζοντας την Ελληνική Ολυμπιακή ομάδα στο Ρίο και συνεχίζουμε τώρα με την Ομοσπονδία του χάντμπολ. Ο κ. Κελάλης, διευθυντής ορθοπεδικός στην κλινική μας, έχει μια τεράστια εμπειρία στο χώρο του αθλητισμού. Θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμος στη σχέση που αναπτύσσεται τώρα. Ελπίζουμε... να μην χρειαστεί! Εμείς θέλουμε οι εθνικές ομάδες χάντμπολ να αισθάνονται τη σιγουριά και την ασφάλεια ότι έχουν την ιατρική υποστήριξη από εμάς. Εύχομαι υγεία και επιτυχίες στις εθνικές ομάδες».

«Τιμή να είσαι γιατρός στην εθνική ομάδα»
Γιώργος Κελάλης (Διευθυντής ορθοπεδικός, Ευρωκλινική Αθηνών): «Είναι χαρά μου μεγάλη που βρίσκομαι σε ένα άθλημα που έτυχε όταν ήμουν μικρός να ασχοληθώ κι εγώ, από τη θέση του γιατρού πλέον. Είναι τιμή κυρίως να είσαι γιατρός στην εθνική ομάδα. Βλέπω να συμβαίνει μία αναγέννηση του ελληνικού χάντμπολ, κυρίως σε στελεχιακό δυναμικό, οργάνωση και εγκαταστάσεις και νομίζω πως από τη δική μας μεριά ως Ευρωκλινική, αλλά και προσωπικά ως γιατρός θα προσπαθήσουμε να είμαστε δίπλα. Εύχομαι να μη χρειαζόμαστε ως γιατροί παρά μόνο ως παρουσία και να ζήσουμε πολύ μεγάλες στιγμές με το ελληνικό χάντμπολ για πολλά χρόνια σε συνεργασία με την Ευρωκλινική».

«Θα εμφανιστούμε εντελώς διαφορετικοί»
Νίκος Γραμματικός (Ομοσπονδιακός προπονητής Εθνικής Ανδρών): «Πρόκειται για μία σπουδαία συνεργασία της ΟΧΕ με την Ευρωκλινική. Ευχαριστούμε πολύ. Ευχόμαστε να μη σας χρειαστούμε, είναι σίγουρα είναι ασφάλεια που σας έχουμε δίπλα μας. Όσον αφορά τον αγώνα. Είναι ένα ιδιαίτερο και δύσκολο παιχνίδι, απέναντι στην Τουρκία. Προερχόμαστε από την ήττα με την Ολλανδία. Εμείς δουλεύουμε για να διαχειριστούμε αυτές τις δυο τρεις ημέρες, ώστε να εμφανιστούμε όπως πρέπει. Έχουμε παίξει και φιλικά τον περασμένο Ιανουάριο με την Τουρκία, περιμένουμε να είναι πιο ισχυροί τώρα. Στην Τουρκία το χάντμπολ είναι σε ανοδική πορεία, με τα σωματεία να επενδύουν χρήματα σε παίκτες και γήπεδα. Από την πλευρά μας, πιστεύω θα εμφανιστούμε εντελώς διαφορετικοί, καλύτεροι και πιο συγκεντρωμένοι από το προηγούμενο παιχνίδι».

Ερωτηθείς για το πώς έχει επιδράσει η ήττα από την Ολλανδία στην ψυχολογία της ομάδας, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός εξήγησε: «Μετά από μία ήττα σίγουρα επηρεάζεσαι. Έχουμε τη δυνατότητα να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι απ’ ότι με την Ολλανδία. Χάσαμε από μία καλύτερη ομάδα. Σημασία έχει να δουλέψουμε, να εμφανιστούμε καλύτεροι».

Αναφορικά στα τεχνικά σημεία που θα κριθεί ο νικητής, απάντησε: «Είμαστε πιο γρήγορη ομάδα από την Τουρκία, που έχει βαριά μεγάλα κορμιά και νέα σε ηλικία παιδιά. Έχουμε και τον Χάρη Μάλλιο που παίζει στο τουρκικό πρωτάθλημα (σ.σ. Μπούρσα)και μπορούμε να αντλήσουμε πληροφορίες. Είναι ένα παιχνίδι που δύσκολα θα μπουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Είναι ένας αγώνας που θα κριθεί πιο πολύ στο ποιος το θέλει περισσότερο».

Για το αν η μεγαλύτερη προβολή του χάντμπολ περνά μέσα από την επιστροφή της εθνικής σε μεγάλες διοργανώσεις: «Είναι συνδυαστικά. Η άνοδος ενός αθλήματος ξεκινά πάντα με την εθνική ομάδα, και μετά ακολουθούν τα σωματεία. Τώρα έχουμε μεγάλα ονόματα στην Handball Premier, όπως η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. Η άνοδος του αθλήματος έρχεται, όμως από την εθνική ομάδα. Πέρυσι, ανέλαβα την εθνική με στόχο να δημιουργήσουμε μία πιο ανταγωνιστική ομάδα. Να είμαστε σε θέση να μπαίνουμε στο γήπεδο και να παρουσιαζόμαστε ανταγωνιστικοί. Έχουμε έναν χρόνο από τότε που ξεκινήσαμε, πήραμε την πρόκριση από τον προ-προκριματικό όμιλο του EURO 2020. Από τα προκριματικά του Παγκοσμίου, προσδοκούμε να βγάλουμε σοβαρά συμπεράσματα για το ποιοι μπορούν και ποιοι δεν μπορούν. Υπάρχει δεξαμενή αθλητών που μπορούμε να δουλέψουμε μαζί τους».

«Δεν μπορεί να... χτιστεί μία ομάδα από τη μία ημέρα στην άλλη»
Κώστας Τσιλιμπάρης (αρχηγός Εθνικής Ανδρών): «Η ομάδα παρ’ ότι ηττήθηκε από μία καλύτερη ομάδα, την Ολλανδία -γιατί πρέπει να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας- ένιωσε δυσαρέσκεια γιατί σε κανέναν δεν αρέσει να χάνει. Είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία να πετύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα την Κυριακή και να κλείσουμε αυτόν τον μικρό κύκλο στην πρώτη φάση των προκριματικών με μια καλύτερη ατμόσφαιρα μεταξύ μας και να συνεχίσουμε να ελπίζουμε για την πρόκριση. Για το μέλλον της ομάδας, είναι πολλά που παίζουν ρόλο για την εξέλιξη μιας εθνικής ομάδας. Εμείς προσπαθούμε όσο επιτρέπουν οι συνθήκες να πατήσουμε σε συνταγές που δεν είναι μυστικές, δηλαδή χρειάζεται δουλειά και υπομονή! Το να “χτιστεί” μια ομάδα που θα φέρνει αποτελέσματα και θα πρωταγωνιστεί, δεν μπορεί να γίνει από τη μία ημέρα στην άλλη. Η ομάδα πρόσφατα είχε βρεθεί σε δύσκολη κατάσταση, αφού παίζαμε προ-προκριματικά, με ομάδες που δεν αντιμετωπίζαμε παλιότερα, αφού ήμασταν σε υψηλότερο επίπεδο. Βγήκαμε από εκεί και τώρα παλεύουμε να σταθεροποιήσουμε τη θέση μας στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο χάντμπολ, σε ένα επίπεδο που να μας αρμόζει στα δεδομένα της στιγμής. Αντιμετωπίσαμε την Τουρκία πρόσφατα, το ρόστερ έχει μικρές διαφορές έκτοτε, αλλά δεν περιμένουμε κάποια έκπληξη. Όταν τους αντιμετωπίσαμε ήταν σε άλλη φάση και αρκετούς μήνες πριν. Μπορεί στα φιλικά του Βύρωνα να μην ήταν η πραγματική εικόνα τους. Είναι μία μάχη. Και οι τέσσερις ομάδες του ομίλου δεν έχουν τεράστιες διαφορές. Παίζει ρόλο η ημέρα, η έδρα, το πάθος και η θέληση για νίκη».

«Η ομάδα ξέρει που βρίσκεται. Είμαστε ρεαλιστές»
Χάρης Μάλλιος (διεθνής πλέι μέικερ): «Εμείς σαν ελληνικό χάντμπολ προσπαθούμε να αποκτήσουμε τη χαμένη μας αίγλη σε όλα τα επίπεδα. Κάνουμε σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Ως αθλητές της Εθνικής είμαστε η βιτρίνα του αθλήματος και η Ομοσπονδία επιβάλλεται να μας φροντίζει. Τα τελευταία χρόνια το κάνει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Βλέπω βήματα τα οποία με ικανοποιούν πολύ. Αποκτήσαμε βασικά πράγματα, όπως ένα “σπίτι” που μπορούμε να νιώθουμε άνετα, να έχουμε λυμένο το κομμάτι της προπόνησης και του αγώνα. Τώρα με την Ευρωκλινική, νιώθουμε ασφάλεια στο θέμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και της αποκατάστασης. Το τρίτο βήμα είναι η πρόσληψη του Νίκου Γραμματικού, ο πρώην αρχηγός της εθνικής, ο οποίος ήταν στην ομάδα όταν ξεκίνησε από το μηδέν και μέχρι που έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο. Έχει τις παραστάσεις να μας οδηγήσει και πάλι εκεί. Η ομάδα ξέρει που βρίσκεται Είμαστε ρεαλιστές. Με δουλειά και τριβή στο υψηλότερο επίπεδο θα επαναφέρουμε την αίγλη στην Εθνική και το άθλημα που έχουμε τόσο ανάγκη. Τα παιχνίδια με την Τουρκία ήταν φιλικά και οι δύο ομάδες θα παρουσιαστούν διαφορετικές».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x