Ψυχαγωγία

Η απολαυστική εξομολόγηση του Σάμαρη στον ΣΠΟΡ FM

Τα είπε ΟΛΑ στον ΣΠΟΡ FM ο Ανδρέας Σάμαρης! Μίλησε για τα πρώτα του βήματα, το πέρασμα από τον Ολυμπιακό, τη «ζωή» στην Μπενφίκα, την Εθνική, την μεταγραφή… που δεν έγινε στη Ρωσία και πολλά ακόμη!

Έφυγε από τον Ολυμπιακό, πήγε στην Μπενφίκα. Σε αυτή έχει πλέον καθιερωθεί και αποτελεί ένα σημαντικότατο μέρος του ρόστερ της... Στο χρονικό διάστημα αυτό ο Ανδρέας Σάμαρης δεν είχε παραχωρήσει καμία συνέντευξη.

Σήμερα, μετά από έξι χρόνια ο διεθνής αμυντικός μέσος μίλησε αποκλειστικά στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και στην εκπομπή «Ντεμοτεχνείο» σε μια συνέντευξη άκρως απολαυστική. Για περίπου μια ώρα ο άσος της Μπενφίκα μίλησε για την καριέρα του στους «αετούς» και την ζωή του στην Πορτογαλία, την Εθνική ομάδα, την αγάπη του για τα βιβλία, για την συνύπαρξή του για τον Κώστα Μήτρογλου και πολλά-πολλά άλλα...

Ακούστε τη συνέντευξη:



Δείτε τη συνέντευξη:




Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ανδρέας Σάμαρης στον ΣΠΟΡ FM 94,6

-Για την Μπενφίκα και το πώς είναι εκεί η καριέρα του:
«Η αλήθεια είναι ότι είναι ότι νιώθω καλά. Παίζει σημαντικό ρόλο και η συμπεριφορά που έχουν οι άνθρωποι της ομάδας. Μια συμπεριφορά η οποία δεν είναι μόνο στο πρόσωπό μου, αλλά γενικά, γιατί σέβονται πολύ τον ποδοσφαιριστή. Σε κάνουν να νιώθεις σημαντικός. Επαγγελματίας και για αυτό και εμείς μετά στο γήπεδο μέσα δίνεις ό,τι μπορείς».

-Εάν μιλάει πορτογαλικά:
«Δεν έκανα μαθήματα. Για την αλήθεια λίγα, 3-4 με μια Ελληνίδα που γνώρισα στην αρχή της θητείας μου στην Μπενφίκα. Όμως δεν συνεχίσαμε για λόγους χρόνου. Τα πορτογαλικά τα έμαθα μόνος μου, περισσότερο ακούγοντας τα καθημερινά στα αποδυτήρια».

-Εάν άλλαξε η συμπεριφορά προς το πρόσωπό του όταν άρχισε να μιλάει πορτογαλικά:
«Ναι... Όλοι, όταν σε βλέπουν να μιλάς πορτογαλικά νιώθουν ότι κάνεις ένα βήμα να έρθεις πιο κοντά τους, στη ζωή τους στη νοοτροπία τους και το εκτιμούν πάρα πολύ».

-Για τη ζωή ενός ποδοσφαιριστή στην Πορτογαλία:
«Εδώ κρίνουν άκρως ποδοσφαιρικά τα πράγματα. Κρίνουν τον ποδοσφαιριστή, τον αθλητή, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Η ζωή είναι περίπου η ίδια με την Ελλάδα. Υπάρχουν κοινά στοιχεία όπως ο καιρός. Είναι παρόμοιος με τον δικό μας. Δεν μου κάνει καθόλου διαφορά ότι είμαι στην Πορτογαλία, από την Ελλάδα. Ίσως για κάποιους να μην είναι σημαντικό. Να είναι κάτι απλό, αλλά ο καιρός όταν αλλάζεις χώρα είναι κάτι πολύ σημαντικό. Είμαι περίπου τρία χρόνια μακριά από την Ελλάδα και το έχω καταλάβει».

-Εάν θεωρεί ότι έφυγε την κατάλληλη στιγμή από την Ελλάδα:
«Η αλήθεια είναι ότι το ποδόσφαιρο το διασκεδάζω εδώ. Και στον Ολυμπιακό το έκανα αλλά δεν ήξερα τι θα γινόταν μετά. Θεωρώ ότι έφυγα στη σωστή ηλικία. Τα καλά μου χρόνια που είναι τώρα, μέχρι και τα τριάντα μου, θέλω να ευχαριστηθώ το ποδόσφαιρο όπως και κάνω αυτά τα χρόνια».

-Για την οργάνωση της Μπενφίκα:
«Εδώ δεν έχουν πρόβλημα να ξοδέψουν χρήματα για να κάνουν καλύτερο το ποδόσφαιρο. . Η δουλειά που γίνεται εδώ είναι άλλη. Πολύ καλύτερη. Σου προσφέρουν τα πάντα. Όποιος έρθει στην Μπενφίκα δείχνει τις ικανότητές του. Και ο Κώστας βλέπετε, για παράδειγμα, έχει βάλει πολλά γκολ και πιστεύω ότι θα συνεχίσει το ίδιο καλά και ακόμη καλύτερα. Πιστεύω ότι θα φτάσει τα 30 γκολ».

-Για τα σενάρια περί Βίτσελ και εάν θα πήγαινε στη Ρωσία:
«Δύσκολα θα πήγαινα στη Ρωσία. Όταν διάβαζα τα δημοσιεύματα δεν υπήρχε τίποτα από όλα αυτά. Μόνο ένας δημοσιογράφος Ρώσος με είχε ρωτήσει. Δεν θα πήγαινα, όχι. Έχω φιλοδοξίες. Όχι γιατι οι ομάδες εκεί είναι μικρές αλλά εγώ δεν θα ευχαριστιόμουν το ποδόσφαιρο και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό για εμένα. Το ποδόσφαιρο είναι πολύ σημαντικό για εμένα. Δεν είναι απλώς κάνω μια προπόνηση. Μόνο εμείς κατανοούμε πόσο σημαντικό είναι το ποδόσφαιρο στη ζωή μας και γνωρίζουμε ότι όλα έχουν σχέση με αυτό. Δεν είναι μόνο μια προπόνηση. Δηλαδή, θυμάμαι ημερομηνίες, τα πάντα για το ποδόσφαιρο στη ζωή μου. Για παράδειγμα σε τρεις ημέρες κλείνω 21 χρόνια από την πρώτη μου προπόνηση και μετά από έναν χρόνο, ακριβώς έναν χρόνο, το πρώτο μου παιχνίδι με την Παναχαϊκή».

-Εάν τον πίεσε κανείς από την Μπενφίκα για να πάει στη Ρωσία:
«Όχι ποτέ... Δεν με πίεσε κανείς. Δεν αντιμετώπισα κανένα θέμα με τη Μπενφίκα. Και δεν νομίζω ότι θα συμβεί ποτέ. Δεν έγινε ποτέ κάτι τέτοιο.

-Για την συνύπαρξή του με τον Μήτρογλου:
«Καλά περνάμε. Είμαστε μαζί όλη την ώρα. Είναι χαρούμενος. Πάμε για κάνα φαγητό. Περνάμε καλά».

-Πώς είναι το ντέρμπι Μπενφίκα – Πόρτο:
«Έχει πολλή ένταση. Ειναι ένα πολύ ωραίο ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Ακούς 90 λεπτά τους φίλους της ομάδας σου να σε βοηθούν και μια νίκη σε ένα τέτοιο ντέρμπι δίνει χαρά σε πολύ κόσμο στην Πορτογαλία και το καταλαβαίνεις. Έχεις το μυαλό σου μόνο στο ματς. Δεν φοβάσαι για τίποτα. Δεν υπάρχει κάτι γύρω – γύρω».

-Για το τελευταίο ντέρμπι και την εμφάνιση του Κασίγιας:
«Εσωσε δύο καλές στιγμές. Πιστεύω όμως ότι πιο πολύ εμείς δεν το κερδίσαμε. Θεωρώ ότι πιο πολύ δεν τα βάλαμε εμείς τα γκολ. Συμβαίνει αυτό βέβαια στο ποδόσφαιρο».

-Για το γεγονός ότι δεν είναι τόσο aggressive στον αγωνιστικό χώρο:
«Εδώ στην Πορτογαλία, πάντως, με θεωρούν ότι είμαι aggressive. Βέβαια θα ήθελα να είμαι περισσότερο στην Εθνική. Ωστόσο, ίσως αυτό να συμβαίνει στην Πορτογαλία λόγω του παιχνιδιού με την Μπενφίκα. Το αναγνωρίζω ως μια αδυναμία στον εαυτό μου. Θα ήθελα να παίζω περισσότερο με το αριστερό μου πόδι και θα ήθελα να το φτιάξω».

-Για τα βιβλία και την αγάπη του για αυτά:
«Όταν τελείωσα και πήρα το απολυτήριο ξεκίνησα να διαβάζω βιβλία. Στο σχολείο δεν το είχα. Μου έδωσε ένα βιβλίο ένας φίλος και μου άρεσε. Μετά από αυτό το ήθελα και άλλο».

-Για τη θέση στην οποία αγωνίζεται πια:
«Έπαιζα με τον Μιτσελ στον Ολυμπιακό ως 6άρι, αν και μέχρι τότε ήμουν 8άρι. Έπαιζα με τον Μανιάτη στο κέντρο. Ο Γιάννης με τις οδηγίες και με την αυτοπεποίθηση είχε περισσότερες προωθήσεις. Εγώ θα έπαιρνα την μπάλα και είτε θα την έδινα στον Γιάννη ή θα την έβγαζα μπροστά. Η αλλαγή έγινε από τον Μίτσελ γιατί μου είχε πει κιόλας ότι σε σένα βλέπω εμένα! Και με βοήθησε πολύ να εξελιχθώ έτσι. Όταν πήγα στον Ολυμπιακό παίζαμε 4-2-3-1 ή 4-4-2. Ήμουν πάντα αυτός που θα καθόταν περισσότερο πίσω. Και ερχόμενος στη Μπενφίκα το εξέλιξα…»

-Εάν είναι ελεύθερος ο ρόλος του στη Μπενφίκα:
«Έχω ένα 10% περισσότερο ελευθερία, αλλά και σε παιχνίδια που έχουν κριθεί δεν μπορείς να είσαι χαλαρός, ελεύθερος. Δεν θέλεις να δείξεις μια κατάσταση χαλαρότητας».

-Για την ανανέωση του συμβολαίου του προπονητή της Μπενφίκα:
«Είναι κάτι πολύ καλό. Η Μπενφίκα γενικά είχε κρατήσει και άλλον προπονητή για πολλά χρόνια. Το πλάνο της είναι να βοηθάει τους προπονητές. Είναι μια ομάδα που δίνει καλή εικόνα παντού. Έχει παντού καλή εικόνα. Πάντα βοηθάει όσους εργάζονται για αυτή. Πάντα στην ομάδα αναζητούν να εξελίσσουν πράγματα. Το προπονητικό μας κέντρο μας κέντρο έχει 11 γήπεδα. Βλέπεις και φτιάχνουν και άλλο.

-Για τον αποκλεισμό από την Ντόρτμουντ κια ποιος θέλει να πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ:
«Το οξύμωρο ήταν ότι στην Γερμανία ήμασταν καλύτεροι αλλά έκαναν τρεις ευκαιρίες και έβαλαν γκολ.
Για δικαίωση και μόνο θα ήθελα να το πάρει η Ατλέτικο., αλλά με την Μπαρτσελονα δύσκολα τα βγάζεις πέρα με αυτούς που έχει μπροστά»

-Πότε είπε ότι άλλαξε η Εθνική:
Υπήρξε ένα περιστατικό και ήταν στην Αυστραλία όταν είχαμε πάει για τα φιλικά παιχνίδια. Είναι μια λεπτομέρεια αλλά σημαντικό στοιχείο ότι άρχισε να αλλάζει το κλίμα. Εκεί παρατήρησα ότι είχε αλλάξει το κλίμα, είχε δημιουργηθεί κάτι καλύτερο που το διαπιστώναμε από το αυτοκίνητο που ήμασταν. Όμως περισσότερο το κατάλαβα όταν είχαμε πάει για ένα φαγητό. Εκεί είδα ότι ήμασταν 15 άτομα, ήμασταν όλοι μαζί... γιατί κάποιοι δεν είχαν έρθει ακόμη στην αποστολή απουσίαζαν.
Στο σημειο αυτό καταλάβαμε ότι η ομάδα άρχισε να ξεπερνάει τις πληγές που είχαμε από την πορεία τους προηγούμενους μήνες, που πραγματικά είχαμε περάσει πολύ άσχημα. Ήταν στα όρια της ξευτίλας αυτό που είχαμε ζήσει. Ίσως βέβαια να χρειαζόταν. Ένα ξυπνητήρι για όλους και τώρα όλα έχουν αλλάξει. Έχουν αγκαλιάσει την ομάδα, πάλι όλοι.

-Για τον Σκίμπε και τον ρόλο που έχει παίξει στο κλίμα:
«Μια λεπτομέρεια θα πω που κατά τη γνώμη μου είναι πολύ σημαντική. Έχει καθιερώσει ένα φαγητό που πάμε όλοι μαζί και μας φαίνεται ως βόλτα. Φεύγουμε από το ξενοδοχείο. Και είναι κάτι που μας βοηθάει».

-Για το επόμενο παιχνίδι της Εθνικής στη Βοσνια:
«Δεν θα λείπουμε. Απλώς δεν θα παίζουμε. Έχουμε παιδιά που θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν. Υπάρχουν παιδιά που έρχονται και θα μπουν στη νοοτροπία της ομάδας. Είναι τεράστια εμπειρία».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x