Δραστηριότητες

Η Αθήνα είναι ο καθρέπτης της χώρας…

Θέλουμε δε θέλουμε, σε μια υδροκεφαλική Ελλάδα με το μισό πληθυσμό σωρευμένο στην Αθήνα, η πρωτεύουσα της χώρας αποτελεί τον καθρέπτη μας.

Προσωπικά δεν θα ήθελα να είναι έτσι, διότι επιθυμώ ο καθρέπτης να είναι η κάθε πόλη, το κάθε χωριό από άκρη σε άκρη της πατρίδας μας. Όμως, η Αθήνα με όσα έχει αποτελεί βαρόμετρο των εξελίξεων και οτιδήποτε συμβαίνει σε αυτή τη πόλη, θετικό ή αρνητικό, κάνει το γύρο του κόσμου αμέσως.

Τουριστικά, η Αθήνα δείχνει να «παίρνει τα πάνω της». Υστερα από μια σχεδόν πενταετία ύφεσης και με τα άσχημα γεγονότα που έπληξαν την εικόνα της πόλης (δεν είμαι κατά των απεργιών ή των διαδηλώσεων αλλά κατά των βανδαλισμών – διότι αυτές οι εικόνες μεταφέρονται διεθνώς), η πρωτεύουσα παρουσιάζει σημάδια έντονης ανάκαμψης που ξεκίνησαν από τον περασμένο Οκτώβριο και συνεχίζονται με απίστευτα θετικό πρόσημο. Ηδη το πρώτο τρίμηνο οι διεθνείς αφίξεις στο αεροδρόμιο της Αθήνας και μάλιστα ατόμων που παρέμειναν στην πόλη και δεν μετεπιβιβάστηκαν για άλλο προορισμό, παρουσιάζουν αύξηση 32% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο και οι ενδείξεις θέλουν 700.000 παραπάνω αφίξεις τον πόλη.

Διαβάστε περισσότερα στο www.driveandtravel.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x