Γενικά

Η Βαλεντίνα Στεφανίδου εκπροσώπησε την Ελλάδα στο 70ό Κογκρέσο της EJU

H Γενική Γραμματέας της ΕΟΤ, Βαλεντίνα Στεφανίδου, εκπροσώπησε την Ελλάδα στο 70ό Κογκρέσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τζούντο (EJU) στο Κάουνας με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 37 χώρες-μέλη.

«Όλα ξεκίνησαν στο Λονδίνο, όταν τρεις εθνικές ομοσπονδίες και μία ομοσπονδία με εποπτικό ρόλο αποφάσισαν να σχηματίσουν την ηγετική ηπειρωτική ένωση και καθιέρωσαν το πρώτο Σύνταγμα της EJU. Σήμερα, έχουμε 51 ομοσπονδίες, ενωμένες με το καταστατικό της EJU και με την επιθυμία να παραμείνουμε η ηγετική ήπειρος του τζούντο και να συνεχίσουμε να συμβάλουμε στην ανάπτυξη του τζούντο για όλες τις ηλικίες σε όλη την Ευρώπη, σύμφωνα με τα Καταστατικά της IJF και τον Ολυμπιακό Χάρτη», είπε ο πρόεδρος της EJU, Σεργκέι Σολοβέιτσικ, ο οποίος, αφού καλωσόρισε τους εκπροσώπους των χωρών μελών, παρουσίασε τους οκτώ νεοεκλεγέντες προέδρους χωρών-μελών της EJU, μεταξύ των οποίων και τον Πρόεδρο της ΕΟΤ, Ιωάννη Καφενταράκη.

Και συνέχισε: «Βρισκόμαστε στο Κάουνας για να κάνουμε τις εργασίες του Τακτικού Κογκρέσου, όσο και για να γιορτάσουμε την 70ή επέτειο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τζούντο. Είναι μια καλή περίοδος για την Ένωση μας, για μένα πραγματικά είναι μεγάλη τιμή να είμαι ο ηγέτης μιας τόσο επιτυχημένης ηπειρωτικής ένωσης. Έχουμε το μεγαλύτερο αγωνιστικό καλαντάρι, σπουδαίους πρωταθλητές και εξαιρετικούς εθνικούς προέδρους. Είμαι πολύ περήφανος για αυτό».

Η Γενική Γραμματέας της ΕΟΤ δήλωσε: «Ήταν ένα άριστα διοργανωμένο Κογκρέσο. Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω πολλούς εκπροσώπους από όλη την Ευρώπη, να ανταλλάξω απόψεις και ιδέες. Επίσης, γνώρισα από κοντά τους ιθύνοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τζούντο, δέχτηκα τα συγχαρητήρια τους για το έργο μας και τη διαβεβαίωση στήριξης και συνεχής συνεργασίας. Θα ήθελα να σημειώσω, ότι δεχτήκαμε συγχαρητήρια και για το "Σεμινάριο οργάνωσης και κριτών αγωνιστικού ΚΑΤΑ", που πραγματοποιήσαμε στην Αθήνα τον Ιούλιο του 2018.

Θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της EJU, Σεργκέι Σολοβέιτσκ, και όλη την ομάδα της EJU για το μεγάλο έργο τους και τη συνεχή υποστήριξη όλων των ομοσπονδιών χωρών-μελών της Ένωσης και της δικής μας Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο. Εύχομαι σε όλους καλή και δημιουργική συνέχεια».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x