Βαγγέλης Νεραντζιάς

Η «διαβολοβδομάδα» του Παναθηναϊκού

Μεγάλο κομμάτι των στόχων του παίζει ο Παναθηναϊκός στη τρέχουσα εβδομάδα απέναντι σε Σταντάρ Λιέγης και Ολυμπιακό… Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Μπορεί το πρόγραμμα των αγώνων να ήταν γνωστό εδώ και καιρό για τον Παναθηναϊκό και οι ημερομηνίες τσεκαρισμένες. Ωστόσο οι συγκυρίες έφεραν έτσι την κατάσταση όπου δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι οι πράσινοι σε μια εβδομάδα παίζουν τα πάντα σε πρωτάθλημα και Γιουρόπα Λιγκ.

Για να πάρουμε τα πράγματα με την χρονική σειρά που… έρχονται, η ομάδα του Στραματσόνι καλείται την Πέμπτη να παίξει το τελευταίο της χαρτί στην υπόθεση πρόκριση μέσα από τους ομίλους. Λίγο η στραβωμάρα, λίγο οι διαιτητικές αποφάσεις, έφεραν μόλις έναν βαθμό στα πρώτα τρία παιχνίδια του ομίλου. Πλέον η νίκη απέναντι στην Σταντάρ στην Λεωφόρο μοιάζει με μονόδρομο, αν θέλει το τριφύλλι να έχει ελπίδες πρόκρισης και να μην αποκλειστεί ουσιαστικά από την 4η αγωνιστική.

Ακόμη κι αν η πρόκριση δεν έρθει, η νίκη κόντρα στους Βέλγους είναι απαραίτητη. Ο Παναθηναϊκός ΠΡΕΠΕΙ να επικρατήσει απέναντι στον πιο βατό αντίπαλο του ομίλου για να μην βρει και του χρόνου μπροστά του μια ανάλογη κλήρωση και να απομακρυνθεί από το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας στις κληρώσεις. Κάτι που αποτελεί «προσβολή» για το μέγεθος και το παρελθόν του Συλλόγου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ωστόσο, τα «πρέπει» δεν σταματούν στο Γιουρόπα Λιγκ… Έτσι όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση στην Σούπερ Λίγκα και ανεξάρτητα αν είναι δίκαιο ή όχι, οι πράσινοι βρίσκονται στο -4 από τον Ολυμπιακό. Είναι ξεκάθαρο ότι πιθανή ήττα και -7 από τις αρχές Νοεμβρίου θα απομακρύνει κατά πολύ τον Παναθηναϊκό από τον μεγάλο του στόχο, ειδικά αν οι ερυθρόλευκοι παίρνουν νίκες σαν αυτή στο Περιστέρι…

Το θετικό της υπόθεσης για τους πράσινους είναι ότι οι ενδεκάδες των δύο παιχνιδιών θα έχουν τουλάχιστον τρεις με τέσσερις αλλαγές, ενώ δεν υπάρχει ταξίδι που θα επιβαρύνει τους παίκτες. Επίσης, στο αμιγώς αγωνιστικό σκέλος το τριφύλλι δεν έχει να φοβηθεί κάτι, καθώς συνολικά έχει παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο ως τώρα από τον αιώνιο αντίπαλο.
Το ιδεατό σενάριο για τους πράσινους θα είναι μια νίκη τη Πέμπτη απέναντι στην Σταντάρ, που θα τους βάλει στο παιχνίδι της πρόκρισης στο Γιουρόπα Λιγκ και θα τους απογειώσει ψυχολογικά ενόψει Καραϊσκάκη.

Συμπερασματικά, ο Παναθηναϊκός καλείται να «φτιάξει» σε μια εβδομάδα όλη τη σεζόν και σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές φέτος έχει τις δυνατότητες και το ρόστερ για να τα καταφέρει. Τώρα, ήρθε η ώρα να το αποδείξει σε αυτήν την διαβολοβδομάδα…

Υ.Γ. Αν το πάθος του Σεμπάστιαν Λέτο ήταν… μεταδοτικό, όλα στον Παναθηναϊκό θα ήταν καλύτερα!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x