Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Η δικαίωση του κλισέ «η καρδιά του πρωταθλητή»...

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει πως η ποιότητα της Γιουβέντους και η δυναμική που πηγάζει από το όνομά της αποτελούν το μεγαλύτερο όπλο της.

Eλάχιστες ομάδες αντέχουν μέσα στο «Juventus Stadium» να φύγουν αλώβητες και φαίνεται από τα στατιστικά. Με αυτή επί της Ρόμα, η Γιούβε έφτασε τις 22 σερί νίκες, ένα ρεκόρ που κρατούσε από το 1947 και είναι ξανά μόνη πρώτη, κάτι που τα τελευταία χρόνια έπαψε να αποτελεί είδηση στο Καμπιονάτο.

Ωστόσο σε ένα ματς διαφήμιση για το ιταλικό πρωτάθλημα, μπορεί η Γιουβέντους τελικά να πήρε τη νίκη με το ωραίο σουτ του Μπονούτσι στο τέλος με 3-2, αλλά η Ρόμα βγαίνει από τη μάχη με την αυτοπεποίθηση πως έχει την ικανότητα να πάρει το σκουντέτο!

Φυσικά θα ήταν πολύ καλύτερο για την ομάδα του Ρούντι Γκαρσία να είχε κρατήσει το 2-2 που θα την άφηνε ισόβαθμη με την «Κυρία», αλλά στο τέλος της ημέρας, αυτό που κρατάς από ένα ματς σε ένα γήπεδο όπου η Ρόμα τα τελευταία τρία χρόνια έφευγε με το κεφάλι κατεβασμένο, είναι πως τώρα έχει τη δυνατότητα να παλέψει πραγματικά.

Και η εικόνα των «τζιαλορόσι» σε ένα δεύτερο δύσκολο ματς μέσα σε πέντε βράδια, μετά το 1-1 στα Eastlands κόντρα στη Σίτι, είναι αληθινά ενθαρρυντική.

Η Ρόμα του 2014-2015 σε αντιπαράθεση με εκείνη που άρχισε πέρυσι με φρενήρη ρυθμό το πρωτάθλημα, έχει ωριμάσει. Επίσης τέτοια εποχή πριν από ένα χρόνο δεν είχε υποχρεώσεις στην Ευρώπη, ενώ τώρα οφείλει να συνδυάζει και τα δύο, αγωνιζόμενη μάλιστα σε έναν όμιλο στο Τσάμπιονς Λιγκ με υψηλότατο βαθμό δυσκολίας.

Και ήδη το κάνει εξαιρετικά με μία ενδεκάδα που έχει ισορροπία και ξέρει να βγαίνει πολύ ωραία στην επίθεση χωρίς να ξεχνά τα βασικότατα της άμυνας. Ο Μανωλάς έχει προσαρμοστεί απόλυτα και έκανε ένα πολύ μεγάλο ματς, πριν χύσει την καρδάρα με το γάλα μόνος του με την αποβολή του που μπορούσε κάλλιστα να αποφύγει!

Ενα πράγμα που διαπίστωνες πάντως βλέποντας και το ματς στο Μάντσεστερ και αυτό στο Τορίνο ήταν πως η Ρόμα αν ρίσκαρε λίγο περισσότερο θα κατάφερνε να πάρει τη νίκη σε ένα τουλάχιστον από τα δύο ματς.

Με τον Ζερβίνιο σε δαιμονιώδη κατάσταση οι «τζιαλορόσι» προκαλούσαν πανικό κάθε φορά που έβγαιναν στην αντεπίθεση και αν υπήρχε πιο καθαρό μυαλό θα έφταναν στην αναμέτρηση με τη Γιουβέντους ιδίως, πρώτοι στο τρίτο γκολ που πιστεύω πως θα τους έδινε το τρίποντο!

Όσον για τη Γιουβέντους παραμένει η ομάδα που όποιος θέλει να πάρει το σκουντέτο από τη φανέλα της, οφείλει να μπορεί σε μία βραδιά που θα του δοθούν τέτοιες ευκαιρίες να μην τις σπαταλήσει! Η ποιότητά της και η δυναμική που πηγάζει από το όνομά της αποτελούν το μεγαλύτερό της όπλο.

Εναντίον των πρωτευουσιάνων έκανε τη διαφορά αυτό το κλισέ που λέμε ως «καρδιά του πρωταθλητή» αλλά μία ομάδα που έχει στο DNA της να συμπεριφέρεται έτσι και να μην παρατά κανένα ματς, γίνεται αυτόματα ακόμη μεγαλύτερο φαβορί.

Και η επιτομη τού πόσο πολύ σημαντικό είναι να δουλέψει ένας παίκτης και να ιδρώσει τη φανέλα για να είναι βασικός σε έναν οργανισμό όπως η Γιουβέντους, αποτελεί ο Τέβες. Σε τελική ανάλυση αυτός ήταν ο κύριος λόγος που η «Κυρία» και όχι η Ρόμα έφυγε με τη νίκη από το γήπεδο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x