sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η δυναστεία της Ισπανίας

Ο Τάσος Νικολόπουλος γράφει στο www.sport-fm.gr για τη Σεβίλλη που σήκωσε στη Βαρσοβία την κούπα του Europa League και επιβεβαίωσε την κυριαρχία της Ισπανίας στο ποδοσφαιρικό στερέωμα τον 21ο αιώνα.

Ο 21ος αιώνας, του οποίου διανύουμε το 15ο έτος, ανήκει αποκλειστικά στην Ισπανία. Για ποδόσφαιρο μιλάμε έτσι; Δεν είναι μόνο τα δύο ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (2008 και 2012), αλλά το παγκόσμιο κύπελλο (2010) της εθνικής ομάδας, αφού σαρώνει και σε συλλογικό επίπεδο.

Του Τάσου Νικολόπουλου

Η Σεβίλλη σήκωσε στη Βαρσοβία την κούπα του Europa League απέναντι στην ουκρανική Ντνίπρο και επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά την απόλυτη κυριαρχία της χώρας της ιβηρικής. Αυτός ήταν ο 12ος ευρωπαϊκός τίτλος των ισπανικών ομάδων σε σύνολο 29 τελικών που έχουν διεξαχθεί από το 2000 και μετά.

Και υπάρχει ευκαιρία να γίνουν 13, αφού η Μπαρτσελόνα θα διεκδικήσει το τρόπαιο του Champions League απέναντι στη Γιουβέντους στον τελικό της 6ης Ιουνίου στο Βερολίνο.

Η Ισπανία σε αυτή τη 15ετία έχει πέντε κατακτήσεις Champions League (τρεις με τη Μπαρτσελόνα και δύο με τη Ρεάλ Μαδρίτης) και άλλες επτά Europa League με τις τέσσερις που έφτασε η Σεβίλλη, δύο της Ατλέτικο Μαδρίτης και μιας της Βαλένθια.

Πίσω της σε απόσταση επτά(!) τροπαίων βρίσκεται η Αγγλία, με τρία Champions League (Λίβερπουλ, Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και δύο Europa League (Λίβερπουλ και Τσέλσι). «Φτωχές συγγενείς» οι υπόλοιπες χώρες, καθώς τρεις κατακτήσεις συνολικά έχουν η Ιταλία και η Πορτογαλία, από δύο Γερμανία και Ρωσία και από μια η Ολλανδία και η Ουκρανία.

Θέλετε να δούμε και όσα συμβαίνουν σε επίπεδο μικρότερων εθνικών ομάδων; Διαβάστε και θα καταλάβετε: Η U-21 της Ισπανίας έχει δύο κατακτήσεις EURO (2011, 2013), η U-19 μετράει έξι κούπες (2002, 2004, 2006, 2007, 2011, 2012) και η U-17 έχει κατακτήσει τρία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (2001, 2007, 2008).

Το συμπέρασμα που βγαίνει εύκολα είναι ότι το ισπανικό ποδόσφαιρο δείχνει απίστευτα μεγάλη «συνέπεια» στον 21ο αιώνα και η εκτίμηση είναι ότι θα συνεχίσει και στο μέλλον να σαρώνει!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x