Επικαιρότητα

Η ΕΚΤ σταματά την παραγωγή χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ

Η έκδοση των χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ θα διακοπεί γύρω στο τέλος του 2018, όταν πρόκειται να εισαχθούν στην αγορά τα νέα χαρτονομίσματα των 100 και 200 ευρώ.

Σήμερα, το εκτελεστικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αποφάσισε να σταματήσει την εκτύπωση χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ, με κύριο σκεπτικό, όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση, ότι μπορεί να διευκολύνει παράνομες δραστηριότητες.

Η έκδοση των χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ θα διακοπεί γύρω από το τέλος του 2018, όταν πρόκειται να εισαχθούν στην αγορά τα νέα χαρτονομίσματα των 100 και 200 ευρώ.

«Με γνώμονα το διεθνή ρόλο του ευρώ τα 500ευρα θα παραμείνουν νόμιμα και μπορούν συνεπώς να εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούνται ως μέσο πληρωμών και αποθήκευσης αξίας» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΚΤ.

Το χαρτονόμισμα των 500 ευρώ, όπως όλα τα χαρτονομίσματα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΚΤ, θα διατηρεί πάντα την αξία του και μπορεί να ανταλλάσσεται στις εθνικές κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης για απεριόριστο χρονικό διάστημα.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x