Μιχάλης Λεάνης

Η ΕΟΚ να ζητά κάθε μέρα συγνώμη!

Είπαμε να ασχοληθούμε με το γυναικείο φύλλo. Καλοκαίρι είναι και οι το «ασθενές φύλλο», όσο και αν δεν αρέσει αυτή η προσφώνηση στις φεμινίστριες , έχει την τιμητική του. Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης.

Αλήθεια είναι ας μην κρυβόμαστε, ούτε ο πουριτανισμός βοηθά, ότι κατά την διάρκεια του θέρους οι γυναίκες ανθίζουν. Ομορφαίνουν γίνονται πιο θελκτικές.

Κοντές φούστες, αεράτα φουστάνια , τιραντάκια , κολάν , μια θηλυκή επιστράτευση γοητείας πρός τέρψιν και ευχαρίστηση όλων των αρσενικών.

Είπαμε λοιπόν να ασχοληθούμε όλοι μας με το γυναικείο φύλλο και κάποιοι ξαφνικά, εντελώς ξαφνικά, ανακάλυψαν τις γυναίκες... στο γυναικείο μπάσκετ!

Χριστέ και Κύριε!!! Αμφιβάλλω αν είχαν παρακολουθήσει άλλο γυναικείο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αν ήξεραν την αρχική πεντάδα αν έχουν πάει ποτέ τους σε γήπεδο να παρακολουθήσουν αγώνες μπάσκετ με κορίτσια.

Και εκεί που όλα κυλούσαν ήρεμα ή σχεδόν ήρεμα αποκάλυψαν την γκάφα του αιώνα! Ναι του αιώνα!!! Την χαμένη διαφορά πόντων στο παιχνίδι των κοριτσιών μας με αντίπαλο το Μαυροβούνιο!

Ε ρε καλοκαιριάτικα τι τραβάμε!!! Βέβαια ό λόγο ήταν...ο γνωστός. Είχε μείνει λίγος Βασιλακόπουλος , λίγη ΕΟΚ στο αίμα μερικών οπότε παρατηρήθηκαν σημάδια στέρησης.

Τελικά αν το φιλοσοφήσεις αποκλείεται να κάνει ντόρο ένα άρθρο στις μέρες μας , να μην το διαβάσουν ακόμα και αυτοί που αδυνατούν- γιατί βαριούνται θανάσιμα- να διαβάσουν πέντε αράδες, αν δεν αναφέρονται στις ομαδάρες του, αν το άρθρο αυτό δεν μιλά για την εγκληματική οργάνωση, τα στημένα , τον Τσίπρα και αν δεν τα ρίχνει στην ΕΟΚ.

Βρε τι πάθαμε!!! Στήνουν λοιπόν δημοσιογραφικές ξόβεργες και περιμένουν να πέσει μέσα κάτι σχετικό με την ΕΟΚ. Δεν έχουν ύπνο αν δεν τους κάτσει.

Ούτε η ...άλλη ΕΟΚ εκείνη, που την εποχή του κραταιού ΠΑΣΟΚ ήταν με το ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο δεν έχει δεχθεί τόσες επιθέσεις, όσο η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθόσφαιρας, τα τελευταία χρόνια.

Ακόμα και αν γίνονται λάθη στην Ομοσπονδία που σίγουρα γίνονται , όπως σε όλες τις Ομοσπονδίες του κόσμου , είναι αδύνατον κάποιος ψύχραιμος ή αντικειμενικός να μην αντιλαμβάνεται ότι κάποιοι πλέον κατέχονται από εμμονές.

Και για τον ΦΠΑ στα νησιά αν αυξηθεί ο Βασιλακόπουλος και η αμαρτωλή ΕΟΚ θα φταίνε. Το περιμένω....

Λοιπόν από που να αρχίσω; Από τις δηλώσεις τριών κοριτσιών;

Αντιλαμβάνομαι τον εκνευρισμό τους την ένταση , σέβομαι τα πάντα. Ο αθλητής είναι σαν τον πελάτη που έχει πάντα δίκαιο. Επειδή όμως έχω ζήσει πολλές ανάλογες περιπτώσεις είμαι σχεδόν βέβαιος ότι αν μιλούσαν τώρα , θα ήταν περισσότερο ψύχραιμες και λιγότερο καυστικές.

Από τις δηλώσεις πάντως της Όλγας Χατζηνικολάου καταλαβαίνεις χωρίς να μπει στον κόπο κάποιος να σου εξηγήσει ότι η FIBA είχε ενημερώσει την ελληνική αποστολή για όλα τα πιθανά σενάρια. Ακόμα και αυτά που δεν έλαβε σοβαρά υπόψη του το προπονητικό τιμ γιατί δεν πίστευε ότι όχι μόνο θα παιζόταν η διαφορά με την ομάδα του Μαυροβούνιου αλλά και ισοπαλία να υπήρχε στο άθλημα αποκλείεται να μας καθόταν!!!

Το αναφέρει η ίδια αθλήτρια η Χατζηνικολάου αλλά οι ...γνωστοί επιλέγουν άλλες υπογραμμίσεις στις δηλώσεις της.

Η FIBA έστειλε οκτώ σενάρια. Το πέμπτο έγραφε ότι αν κερδίζαμε 15 πόντους θα περνούσαμε. Όταν ο σενάριο άρχισε να ακουμπά την πραγματικότητα πλάκωσε ο πανικός . Η λύση βρισκόταν λίγα βήματα μακριά από τον πάγκο της ελληνικής αποστολής. Εκεί που καθόταν ο κομισάριος. Αλλά πάνω στον πανικό αντί να πάρουν τον κουβά με το νερό που απείχε λίγα βήματα από την φωτιά , κάποιοι προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν με την Πυροσβεστική!!!

Τα κορίτσια παραπονιούνται ότι πήγαν μόνες και αβοήθητες στο τουρνουά. Από κοντά τις υποστηρίζουν όλοι αυτοί που θέλουν να τα ρίξουν στην ΕΟΚ .

Δεν γνωρίζουν όμως ούτε πως καταρτούνται οι αποστολές ούτε τον αριθμό των συνοδών ώστε αυτή να θεωρείται πλήρης!

Ας μας πουν λοιπόν ποιοί έπρεπε να πάνε και δεν πήγαν και να έχουν πάει σε άλλα τουρνουά.

Ξέρετε θα ήταν οι ίδιοι αν η αποστολή ήταν πολυπληθής και θα μιλούσαν αυστηρά για κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος. Άντε να βγεις άκρη.

Το θέμα επίσης είναι γιατί ο κόουτς τόσες μέρες μετά δεν έχει πάρει θέση για την διαφορά των 15 πόντων. Γιατί πρώτα από όλους την αριθμητική των πόντων όφειλε να την γνωρίζει το προπονητικό τιμ. Δεν χρεώνω τίποτα προσωπικά στον κόουτς Δικαιουλάκος τον εκτιμώ απεριόριστα , αλλά αυτός και μόνο αυτός έχει δικαίωμα να μιλήσει για γκάφα και να την αξιολογήσει σαν γκάφα του αιώνα!!

Και κάτι για τις αθλήτριες, αυτές που μίλησαν. Είναι τουλάχιστον άστοχο να παραπονιέσαι για έλλειψη σοβαρής εκπροσώπησης όταν στην αποστολή βρισκόταν ένας άνθρωπος ζωντανή ιστορία του μπάσκετ , παράγοντας που έχει πάει Ολυμπιακούς αγώνες , έχει φάει τις αποστολές με το κουτάλι σαν τα...χειρουργεία. Στον Κώστα Παρίση αναφέρομαι. Μιλάμε το λιγότερο για ασέβεια στο πρόσωπο του.

Να τελώνουμε λοιπόν. Από την ΕΟΚ έχουν την απαίτηση κάποιοι να ζητά περισσότερες φορές συγνώμη και από την χοντρή στο λεωφορείο που τρέχει να προλάβει για να κατέβει έγκαιρα!!!

Λάθη γίνονται σε όλες τις διοργανώσεις ακόμα και στις επιτυχημένες. Καλό είναι όμως να συζητούνται από τους αρμόδιους και τους πρωταγωνιστές εντός των τειχών ώστε να διορθώνονται. Αν οι κοπέλες θιγμένες στεναχωρημένες ζητούσαν να μιλήσουν με τον πρόεδρο αποκλείεται να έτρωγαν πόρτα.

Όσο για την γκάφα του αιώνα αυτή διόλου απίθανο να είναι η προσπάθεια να ανακαλύψουν κάποιοι την υπερβολή εκεί που δεν υπάρχει!!!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x