Γιώργος Ζαχαριάδης

Η επανεκκίνηση του ΠΑΟΚ

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Αστέρα, στην Τρίπολη.

Ότι ο Αστέρας έχει μείνει από δυνάμεις είναι κάτι που φάνηκε από το ξεκίνημα των πλέι-οφ, μετά από εκείνο τον εξοντωτικό τελικό κυπέλλου, με τον Ολυμπιακό. Ότι ο Αστέρας που συνάντησε στην Τρίπολη ήταν ο χειρότερος στις φετινές του αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ, κι αυτό δεν χρειάζεται συζήτηση.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@sday.gr


Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλύτερος, βελτιωμένος σε σχέση με τις πρόσφατες εμφανίσεις του και δείχνει υπερβολικό να γίνεται τόσο μεγάλη κουβέντα για ξέσπασμα των ποδοσφαιριστών του, για την αδικία που συντελείτε σε βάρος τους όταν αποδοκιμάζονται μετά από τις πρώτες ήττες, με Ατρόμητο και ΠΑΣ και άλλα τέτοια.

Ας είμαστε σοβαροί. Ας σταματήσουν οι ποδοσφαιριστές να… κελαηδούν μετά από κάθε νίκη και να αναδεικνύουν το πόσο δεμένη είναι, το πόσο οικογενειακά λειτουργούν στα δύσκολα. Κι άλλα δύσκολα θα έρθουν, κι άλλα εμπόδια θα προκύψουν και ίσως να είναι πολύ δυσάρεστες οι καταστάσεις που θα αντιμετωπίσουν.

Όλα αυτά τα αναφέρω διότι θα πρέπει μάλλον να είναι πιο προσεκτικοί όλοι αυτοί οι λαλίστατοι ποδοσφαιριστές, που μετά το τέλος του αγώνα της Τρίπολης και μετά από με μια πολύ σημαντική νίκη, δεν αντιλαμβάνονται ότι βρίσκονται μόνο στο ξεκίνημα μιας προσπάθειας ανάκαμψης. Συζητούμε για ανάκαμψή ενώ, υπό κανονικές συνθήκες, ο ΠΑΟΚ μπορούσε να είχε κλειδώσει οριστικά την πρώτη θέση, αν δεν είχε αποδειχθεί ανεπαρκής στους δύο πρώτες αγώνες.

Στην πορεία λοιπόν, για να ανακτήσει το χαμένο έδαφος βρίσκεται αυτή η ομάδα, που θα συμφωνήσουμε ότι λόγω εγωισμού, λόγω προσωπικότητας έφτασε σε ένα σημαντικό τρίποντο. Επαναλαμβάνουμε, όμως, ότι υπάρχει ακόμη δρόμος και τίποτε δεν είναι οριστικό.

Η συμμετοχή του Γιώργου Γεωργιάδη στην ψυχολογική ανάταση της ομάδας, σε συνδυασμό με την εξαιρετική παρουσία του Ολίσε και του Ρομπέρ, φαίνεται ότι αποδίδουν περισσότερο από τις ομιλίες του Σαββίδη.

Ίσως ένα σημείο στο οποίο χρειάζεται προσοχή, είναι η περίπτωση του Σίλντεφελντ, που λίγο έλειψε να τινάξει το παιχνίδι στον αέρα, επαναφέροντας τον γνωστό εφιάλτη του ΠΑΟΚ με της ανόητες αποβολές. Ίσως να χρειάζεται ειδικός χειρισμός προκειμένου να μην υπάρξουν δυσάρεστες συνέπειες στη συνοχή της ομάδας, που δείχνει να είναι ισχυρή και πολύ χρήσιμη σε κρίσιμες στιγμές.

Ο ΠΑΟΚ είχε δυνάμεις και ήταν κυρίαρχος από την αρχή, μπορούσε να είχε κάνει πιο εύκολη τη νίκη, αλλά, μην… ξεφύγουμε. Υπολογίζοντας ότι ο αντίπαλός του ήταν ο Αστέρας, το «διπλό» της επιστροφής του σε τροχιά πρώτης θέσης, είναι πολύ σπουδαίο. Πιο σπουδαίο αν συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x