Γιώργος Ζαχαριάδης

Η επιστροφή του ΠΑΟΚ από εκεί που σταμάτησε…

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για την επιστροφή του ΠΑΟΚ από τα δικαστήρια και τα ντέρμπι που του άφησαν ζημιά και κανένα όφελος.

Δεν θα προσθέσω τίποτε περισσότερο. Δεν χρειάζεται μετά από όσα έχω ήδη σημειώσει σχετικά με αυτό το καραγκιοζλίκι, με τους τρεις δανεικούς του ΠΑΟΚ, να μην αγωνίζονται.

Είναι απαράδεκτο, δεν είναι ποδοσφαιρικό, είναι κάτι που έρχεται από τις εποχές που δεν θέλουμε να επιστρέψουν. Επίσης θέλουμε να εξυγιανθούν, αλλά, τις διατηρούμε για… αντίποινα. Η για να μείνει κάτι ακόμη προς εξυγίανση, προσεχώς… Το ότι θα παίξουν Ουάρντα, Γιαννούλης και Χατζηισαίας και θα δούμε άλλο παιχνίδι, δεν είναι απόλυτα βέβαιος, αλλά, γνωρίζω πολύ καλά ότι ο Ατρόμητος μοιάζει κουτσός χωρίς αυτούς τους τρεις. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τι θα μπορούσαν να κάνουν.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Επίσης, θα πρέπει σημειώσουμε ότι ο Ατρόμητος είναι μια ομάδα που σε όλες τις αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ, δεν ταμπουρώθηκε, παρά τις απουσίες του, δεν έπαιξε ποδόσφαιρο για να καταστρέψει το παιχνίδι του αντιπάλου. Επιστρέφοντας από την ταλαιπωρία της διακοπής, ο ΠΑΟΚ είχε και πάλι την εικόνα της ομάδας που μπορεί να επιβληθεί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και μάλιστα απέναντι σε σύνολο που (ναι μεν υπάρχουν οι απουσίες του) έχει αποδείξει ότι παίζει με τον κανονικό τρόπο και έχει «φροντίσει» για όλους –σχεδόν- τους μεγάλους. Κι όχι αδίκως, βρίσκεται πολύ ψηλά και σκέφτεται ευρωπαϊκά.

Ο ΠΑΟΚ, πάντως, φωνάζει για τη συμμετοχή του Μπίσεσβαρ εξαρχής και αυτό συμβαίνει όσο δεν υπάρχουν ποδοσφαιριστές με χαρακτηριστικά που θα τον αντικαταστήσουν οριστικά στη μεσαία γραμμή. Δεν είναι οι αρχικές επιλογές του Λουτσέσκου,σχεδόν ποτέ, που θα δώσουν λύση σε παιχνίδι με ανάπτυξη από το κέντρο. Διότι ούτε ο Κάνιας είναι δημιουργικός και προτιμά τις σίγουρες μεταβιβάσεις στους στόπερ, κι ο Μαουρίσιο μένει μόνος του, άνευ υποστήριξης. Η δύναμη του ΠΑΟΚ έρχεται από τις πτέρυγες.

Πέλκας και Βιερίνια, κι ο Τζάλμα έπραξαν τα απαραίτητα και η ομάδα του ήταν πιο κοντά στη νίκη, χωρίς αμφιβολία. Δεν αγκομάχησε για να φτάσει στο 0-2 κόντρα στον Ατρόμητο. Είχε όμορφο γκολ με τον Κάμπος, είχε κάνει δουλειά που βγήκε στο γήπεδο.Και αν υποθέσουμε ότι έπρεπε να συνέλθει από την πίεση των δικαστικών υποθέσεων και δύο ντέρμπι που δεν του άφησαν όφελος, αλλά, ζημία, το έκανε μια χαρά και τέλειωσε τη δουλειά.

Το θέμα είναι από δω και πέρα, πως θα καταφέρει να διατηρήσει το έντονο το κίνητρο μιας δεύτερης θέσης, τη στιγμή που όλοι έχουν ακόμη στο μυαλό τους ότι τους έχουν κλέψει την πρώτη. Θα είναι προτιμότερο, εφόσον δεν υπάρξουν ανατροπές και η ΑΕΚ κόψει το νήμα πρώτη με τη διαφορά την οποία έχει αποκτήσει «δικαστικά», να επικεντρώσουν όλοι στους τελευταίους αγώνες για να μην προκύψει καμία απώλεια. Βεβαίως υπάρχει και το κύπελλο και αυτό δεν έπαψε να είναι ένας ακόμη στόχος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x