Τάσος Νικολόπουλος

Η ευκαιρία χάθηκε, ο στόχος παραμένει…

Ο Τάσος Νικολόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για το «άδικον» του αποκλεισμού του Παναθηναϊκού και επισημαίνει ότι η απογοήτευση δεν πρέπει να επηρεάσει την προσπάθεια επίτευξης του ρεαλιστικού στόχου.

Το ποδόσφαιρο δεν είναι δίκαιο άθλημα και δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Το ξέραμε και δεν χρειαζόταν να δούμε όσα έγιναν χθες στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για να το διαπιστώσουμε. Η φράση «άδικο αποτέλεσμα» αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα του Παναθηναϊκού με την Σταντάρ Λιέγης, βάσει των όσων έγιναν στο χορτάρι του γηπέδου.

Του Τάσου Νικολόπουλου

Ο Παναθηναϊκός ήταν η καλύτερη ομάδα, αλλά «πλήρωσε» την ατυχία του και κάποια λάθη της μεσαίας και αμυντικής γραμμής. Χθες, οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου τα έκαναν όλα ή μάλλον σχεδόν όλα, αφού πίεσαν πολύ, προσπάθησαν να φτιάξουν παιχνίδι, δημιούργησαν ένα… τσουβάλι ευκαιρίες, αλλά επί της ουσίας δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. Άλλωστε, το μοναδικό τέρμα των «πράσινων», προήλθε από αυτογκόλ.

Αν δούμε συνολικά και τα δύο παιχνίδια, οι «πράσινοι» ήταν αυτοί που άξιζαν να πάρουν το εισιτήριο της πρόκρισης στα play-offs του Champions League, αλλά είπαμε, στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορήσει ότι δεν προσπάθησαν. Το έκαναν και με το παραπάνω, αλλά αν δεν έχεις, έστω και λίγη τύχη σε αυτά τα παιχνίδια, είσαι… καταδικασμένος. Πάντως, αυτή η προσπάθεια αναγνωρίστηκε στο τέλος από τον κόσμο, που παρά την πίκρα του αποκλεισμού, χειροκρότησε τους παίκτες.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να σπάσει την «κατάρα», που τον θέλει να αποκλείεται όταν παίρνει 0-0 στο εκτός έδρας παιχνίδι και παίζει τον επαναληπτικό στη Λεωφόρο, αλλά αυτά είναι για τους λάτρεις των αριθμών και τους προληπτικούς. Πάνω από όλα, έχασε μια μεγάλη ή καλύτερα μια τεράστια ευκαιρία να αλλάξει επίπεδο, παίρνοντας μια πρόκριση που θα τον βοηθούσε τόσο αγωνιστικά, όσο και οικονομικά.

Ωστόσο, ο ρεαλιστικός στόχος της εισόδου στους ομίλους του Europa League παραμένει και οι «πράσινοι» θα πρέπει να τα δώσουν όλα, ώστε να εκμεταλλευτούν την δεύτερη ευκαιρία. Η απογοήτευση, που σίγουρα υπάρχει, δεν πρέπει να επηρεάσει το κλίμα στην ομάδα και θεωρώ ότι σε αυτό θα πρέπει να δουλέψει σε πρώτη φάση ο Γιάννης Αναστασίου και οι συνεργάτες του. Η επί της ουσίας συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, εκτός από το οικονομικό όφελος θα σημάνει πρόοδο, αλλά και μια ακόμη δικαίωση της δουλειάς, που ξεκίνησε αθόρυβα, αλλά αποτελεσματικά το καλοκαίρι του 2013.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x