Γιώργος Ζαχαριάδης

Η ευθύνη της μεγάλης πρόκρισης κι ο ΠΑΟΚ στους ομίλους

Ο Γ. Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον ΠΑΟΚ του Τσάμπιονς Λιγκ και τη μοναδική ευκαιρία να φτάσει στα αστέρια και να μπει στο κλαμπ των «μεγάλων» εφόσον ενισχυθεί επαρκώς.

Είναι οι επόμενες ώρες μιας πρόκρισης που έχεις το δικαίωμα να τις χαρείς, να τις γιορτάζεις και είναι οι επόμενες μέρες που θα σηκώσεις το βλέμμα σου και θα δεις ποσό κοντά έχει φτάσει η σημαντικότερη στιγμή στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Είναι η σημαντικότερη κι οποίος τη συγκρίνει με έναν τίτλο και επιμένει ότι είναι πιο σπουδαίος μάλλον δεν αντιλαμβάνεται ότι η ομάδα του ξεφεύγει και ανήκει πλέον σε ένα γκρουπ που πολλά χρόνια το ζήλευε, πολλά χρόνια τώρα το έβλεπε με το... τηλεσκόπειο, επειδή δεν μπορούσε να το αγγίξει. Δεν το έφτανε.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Έχουμε δρόμο ακόμη... Είναι ακόμη δύσκολες οι δοκιμασίες και είναι ακόμη πολύ πιο δύσκολες αφού ο ΠΑΟΚ, μετά τη Σπαρτάκ θα παίξει με καλύτερη ομάδα, με ομάδα που έχει την τεχνογνωσία του Τσάμπιονς Λιγκ, έχει τον αέρα και τις προδιαγραφές να φτάσει πιο εύκολα στην πρόκριση. Κι ο ΠΑΟΚ τοποθετείται μπροστά σε μια ακόμη αποστολή αυτοκτονίας. Καμικάζι. Τον ίδιο όρο δεν θα χρησιμοποιούσα για τους αγώνες με τη Σπαρτάκ, ίσα ίσα για να σεβαστώ το μέγεθος των Ρώσων. Δεν ήταν ετςι. Ο ΠΑΟΚ, ειδικά στον αγώνα της Μόσχας, θα μπορούσε να τελείωσει την πρόκριση με γκολ και να τους στείλει από εκεί που ήρθαν. Δε έδειξε να υπολείπεται μιας ομάδας που στοιχίζει ένα σκασμό λεφτά.

Τώρα, είπαμε, υπάρχει μια ευθύνη. Ευθύνη απέναντι σε όλους αυτούς που ελπίζουν ότι φέτος είναι η ώρα που θα δουν τον ΠΑΟΚ να είναι κομματι του Τσάμπιονς Λιγκ κι όχι ομάδα μια... συνηθισμένης διοργάνωσης, χωρίς μεγάλα παιχνίδια.

Η ευθύνη είναι πρωτίστως του Ιβάν. Είναι καιρός να σταματήσει οριστικά αυτό το στενό, σε σχέση με τα χρήματα που κυκλοφορούν στο Τσάμπιονς Λιγκ, οικονομικό σχεδιασμό και να τελειώνει με παίκτες που θα τον βάλουν στο χάρτη μιας ποδοσφαιρικής οικογένειας που δεν μπορεί να είναι ο φτωχός συγγενής, αλλά, να συμμετέχει με αξιοπρέπεια. Προηγουμένως θα έχει πάρει την πρόκριση, που είναι το καθοριστικό βήμα. Κι αυτό, βέβαια, χρειάζεται σημαντική ενίσχυση για να πραγματοποιηθεί και είναι ευκαιρία να τελειώσει συμφωνίες είτε με τον Βέρνμπλουμ είτε με οποιονδήποτε άλλο ποδοσφαιριστή. Η ομάδα θα πρέπει να αποκτήσει ειδικό βάρος ανάλογο της ποιότητας μια τεράστιας διοργάνωσης.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί πλέον να κάνει καμία απολύτως έκπτωση. Είναι η ώρα του. Είναι η στιγμή της ιστορίας του που τον υποχρεώνει να την κυνηγήσει και να βγει νικητής και έτσι... απλά θα αλλάξει σελίδα. Είναι η εύκαιρια του. Δεν μπορεί παρά να ενισχυθεί και να αυξησει τις πιθανότητες για να πετύχει στο στόχο του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x