Κώστας Νικολακόπουλος

Η φαντασία και το απρόβλεπτο στο Καραϊσκάκη

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sportfm.gr το πώς κινείται ο Ολυμπιακός μεταγραφικά για τη φετινή σεζόν.

Μόλις χθες εξηγούσα μέσα από το κομμάτι μου πόσο μεγάλη προτεραιότητα είναι να ενισχυθεί ο Ολυμπιακός επιθετικά. Και το βράδυ έκλεισε η μεταγραφή του Μαρίν!

Η δε άφιξη απόψε του Γερμανού βιρτουόζου άσου, σε συνδυασμό με την προσδοκία της άφιξης αύριο-μεθαύριο του Βραζιλιάνου Νίλμαρ, δείχνει ακριβώς και την στόχευση του Ολυμπιακού: θέλει να κάνει πιο μπαλαδόρικη την ομάδα του στη φετινή σεζόν.

Ο Ολυμπιακός θέλει ένα Καραϊσκάκη στο οποίο ο κόσμος που θα πηγαίνει, να είναι ευχαριστημένος από την μπάλα που θα βλέπει. Όχι μόνο σε επίπεδο ομάδας, αλλά και σε ατομικό επίπεδο. Να δει λίγο φαντασία, να δει λίγο απρόβλεπτο, να δει λίγη μαγεία!

Αυτά τα πράγματα λοιπόν μπορούν να τα προσφέρουν παίκτες με την τεχνική κατάρτιση του Μαρίν-και μακάρι να έρθει κι ο Νίλμαρ, προκειμένου να χαρούμε ποδοσφαιρική σάμπα.

Ακόμη δε κι η απόκτηση του Αντρέ Μάρτινς εξυπηρετεί αυτό το σχέδιο. Διότι ο Πορτογάλος ναι μεν δεν έχει το όνομα του Μαρίν, αλλά είναι κι αυτός ο τύπος του μπαλαδόρου ποδοσφαιριστή, με την καλή τεχνική, την καλή ντρίμπλα, την καλή πάσα.

Ο Ολυμπιακός έχοντας ήδη αποτύχει φέτος σε ένα πολύ μεγάλο του στόχο, την παρουσία του στο Τσάμπιονς Λιγκ, προσπαθεί τουλάχιστον να ευχαριστήσει τον κόσμο του παίρνοντας παίκτες με τη δυνατότητα να παράγουν όμορφο θέαμα στο Καραϊσκάκη. Να πηγαίνει ο κόσμος και να βλέπει ρε παιδί μου και το κάτι παραπάνω, να γουστάρει λίγο πέρα από τη νίκη.

Η στόχευση είναι σωστή. Οι επιλογές είναι καλές. Το ζητούμενο είναι να προσαρμοστούν, να δέσουν με την ομάδα και πάνω απ΄ όλα όλη η ομάδα να ανέβει και να φτάσει σε ένα καλό επίπεδο, που ακριβώς θα βοηθήσει και την ανάδειξη του θεάματος.

Δεν είναι ότι δεν έχει ήδη μπαλαδόρους παίκτες ο Ολυμπιακός, με κορυφαία την περίπτωση του Φορτούνη. Όμως, χρειάζεται ένεση ποιότητας το ρόστερ στο κομμάτι αυτό. Όσο πιο γρήγορα ετοιμαστούν οι νέοι καλοί παίκτες, τόσο το καλύτερο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x