Κώστας Μιαούλης

Η καλή κλήρωση φαίνεται στο τέλος…

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την κλήρωση του Παναθηναϊκού με την Σταντάρ και για το ποια πράγματα πρέπει ν' αποφύγουν οι "πράσινοι" για να μην υπάρξει η ελέλιξη των αγώνων του 2010

Ο Παναθηναϊκός, θα μπορούσε να έχει πέσει απέναντι σε θεωρητικά ισχυρότερους αντιπάλους. Λιλ, Ζενίτ, Μπεσίκτας, σαν ονόματα, θ’ αποτελούσαν πιο δύσκολη κλήρωση. Από την άλλη, ειδικά οι Ρώσοι, δεν είμαι καθόλου σίγουρος, αν βρίσκονται σε καλή κατάσταση, ή αν αυτή την εποχή θα ήταν οπωσδήποτε πιο δύσκολη κλήρωση από την Σταντάρ. Οπότε τα πάντα είναι σχετικά και γι’ αυτό θεωρώ, πως ο βατός ή ό δύσκολος αντίπαλος κρίνεται μόνο, αφού θα έχουμε δει και τα δύο παιχνίδια. Ειδικά αυτή την εποχή.

Η πραγματικότητα είναι πως οι «πράσινοι» έχουν μια ευκαιρία. Από την άλλη, θα υπενθυμίσω πως το ίδιο θεωρούσαν πως έχουν και το 2010 στην φάση των 16 του Europa League, όταν αποκλείοντας την Ρόμα, παρουσιαζόταν ως μεγάλο φαβορί για να περάσει στα προημιτελικά, έχοντας βρει απέναντι του την Σταντάρ. Κάτι η υποτίμηση του αντιπάλου και κάτι η επιθυμία του τότε προπονητή να προφυλάξει παίκτες, επειδή ακολουθούσε το καθοριστικό ματς απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης για την Σούπερ Λίγκα, κόστισαν στον Παναθηναϊκό μια ήττα με 3-1, που έκανε πλέον τις πιθανότητες πρόκρισης μηδαμινές.

Γενικά με τους Βέλγους, οι «πράσινοι», μόνο καλή παράδοση δεν έχουν. Δύο φορές η Μπριζ, μια στο ΟΥΕΦΑ το 1988, στη μεγαλειώδη πορεία μέχρι τα προημιτελικά και μια στο Κυπελλούχων (2ο γύρο το 1994-95), αλλά και άλλη μια από την Σταντάρ. Τότε η Σταντάρ βέβαια, είχε Γιοβάνοβιτς, Βίτσελ, Μποκανί, Μπολάτ και γενικά μια πολύ δεμένη ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός θα βρει μια ομάδα στα κάτω της, συγκριτικά με τα τελευταία χρόνια, την ώρα που εκείνος έκανε πέρσι μια χρονιά, που άφησε υποσχέσεις, αλλά φέτος τα στάνταρ και οι απαιτήσεις θα είναι προς τα πάνω. Ο Αναστασίου είχε προνοήσει, να στείλει άνθρωπο στο φιλικό που έδωσε προ ολίγων ημερών, η βελγική ομάδα με τον ΠΑΟΚ και σίγουρα έχει ιδέα από πρώτο χέρι. Αυτό αποδεικνύει τον επαγγελματισμό, αλλά και πόσο καταλυτικό είναι για τους «πράσινους», να μπορέσει να πάρει αυτή την πρόκριση, που θα του εξασφαλίσει ένα πολύ σημαντικό οικονομικό "κομπόδεμα" για την τρέχουσα σεζόν.

Ασφαλώς κι είναι αβαντάζ, που το πρώτο ματς γίνεται έξω. Και γιατί σαν ομάδα οι «πράσινοι», τουλάχιστον πέρσι, ήταν πολύ καλύτεροι και έβρισκαν πιο εύκολα γκολ, μακριά από την έδρα τους, αλλά επιπλέον γιατί ένα πρώτο επίσημο στη Λεωφόρο, θα τους έβαζε επιπλέον πίεση. Υπάρχουν πολλά στοιχεία που φέρνουν σε ευνοϊκή θέση, τον Παναθηναϊκό στην θεωρία, αλλά μένει να δούμε αν όλα αυτά θα ισχύσουν την πράξη. Κι αυτά δεν θα συμβούν, αν ο Κυπελλούχος Ελλάδος, δεν είναι απόλυτα συγκεντρωμένος, προσηλωμένος και δεν πάει με χαμηλούς τόνους σε αυτά τα δύο ματς.

ΥΓ: Αν δεν έγραφα για την κλήρωση, ήθελα να καταθέσω μερικές λέξεις για τον Λαμ. Ο αρχηγός των «πάντσερ», πήρε μια σπουδαία απόφαση, να αποχωρήσει σαν Πρωταθλητής Κόσμου από την Εθνική, πριν καν κλείσει στα 31. Ένα κλασσικό παράδειγμα, παίκτη που ξέρει ν’ αποχωρεί όταν βρίσκεται στο pick και με το κεφάλι ψηλά. Ας παραδειγματιστούν κάποιοι απ’ αυτό, που σκέφτονται συνέχεια της παρουσίας τους, στην Εθνική Ελλάδος…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x