Βαγγέλης Νεραντζιάς

Η καλύτερη επίθεση όλων των εποχών!

www.sportfm.gr

Το σημαντικότερο παιχνίδι της εθνικής ομάδας σε τελικά Παγκοσμίου κυπέλλου είναι αυτό με την Αργεντινή, στη μικρή προϊστορία της γαλανόλευκης στο θεσμό. Η μοίρα το έφερε έτσι, που η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ καλείται να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα από την καλύτερη φουρνιά των «μπιανκοσελέστε» τη τελευταία 20ετία. Έστω κι αν στον πάγκο της κάθεται ο αλλοπρόσαλλος –ως προπονητής- Ντιέγκο Μαραντόνα.

Η συγκεκριμένη αναμέτρηση μας δίνει την ευκαιρία να αναφερθούμε σε αυτή την ομάδα, που έχει ένα χαρακτηριστικό, την πληρέστερη και καλύτερη επιθετική γραμμή όλων των εποχών! Έχουμε και λέμε, Μέσι, Τέβες, Μιλίτο, Αγκουέρο και Ιγκουαίν… Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό μιλάμε για πέντε ποδοσφαιριστές που θα ήθελε οποιοσδήποτε προπονητής στη διάθεση του, ενώ όλοι τους έχουν πραγματοποιήσει εξαιρετική χρονιά και «φόρτωσαν» τις αντίπαλες εστίες με πολλά γκολ(σ.σ. συνολικά 154!).

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα δεν είναι ο μετρ της τακτικής και η ομάδα στηρίζει πολλά στο ατομικό ταλέντο των παικτών της. Ο Ντιεγκίτο ρίχνει το βάρος στη ψυχολογία και το πνεύμα του νικητή που αναμφισβήτητα διαθέτει, από τις μέρες που ήταν ποδοσφαιριστής και ντρίμπλαρε όποιον έβρισκε μπροστά του. Η Αργεντινή δίνει την αίσθηση ότι μπορεί να προχωρήσει πολύ στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής και η εικόνα που σχηματίζεται είναι ότι για να αποκλειστεί, θα πρέπει κάποιος αντίπαλος τεχνικός να πιάσει «κορόιδο» τον Ντιέγκο.

Αν ψάξουμε την αχίλλειο πτέρνα των «μπιανκοσελέστε», μάλλον το βλέμμα μας στρέφεται στην άμυνα, αφού οι δύο πιο αξιόπιστοι παίκτες στη συγκεκριμένη γραμμή είναι οι Σάμουελ και Χάιντζε, ενώ οι υπόλοιποι δεν ξεπερνούν την μετριότητα. Ταυτόχρονα, κάτω από τα δοκάρια ο Ρομέρο είναι συμπαθέστατος, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ο νούμερο «ένα» που θα άρμοζε σε αυτή την Αργεντινή.

Φυσικά, καμία ομάδα στο τουρνουά δεν είναι πλήρης και όλες έχουν τα τρωτά τους σημεία, το θέμα είναι πως τα κρύβει ο καθένας. Προς το παρόν στην Αργεντινή τα αποτελέσματα έρχονται και η ηρεμία είναι δεδομένη, όπως και τα χαμόγελα και οι αγκαλιές του Μαραντόνα στους παίκτες. Ωστόσο, είναι αμφίβολο αν ο Ντιέγκο θα μπορέσει να διαχειριστεί ένα άσχημο αποτέλεσμα και αυτό θα το δούμε στην πορεία του Μουντιάλ.

Για την εθνική Ελλάδος τα πράγματα είναι απλά. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να παίξει φανατικά αυτό που ξέρει καλά, δηλαδή άμυνα και συγκέντρωση για 90 λεπτά. Αν πάει καλά το ματς και αποσυντονιστούν οι Αργεντινοί, κάτι μπορούμε να καταφέρουμε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι χρειάζεται ο παράγοντας τύχη να είναι στο πλευρό μας, ενώ είναι θετικό ότι ο αντίπαλος δεν μας υπολογίζει καθόλου και έχει σχεδόν προκριθεί. Όσο για τους παίκτες μας δεν πρέπει να είναι αγχωμένοι, γιατί απλά, δεν εξαρτάται από εμάς…

Υ.Γ. Στο ρόστερ της Αργεντινής είναι και ο Μάρτιν Παλέρμο. Μόνο ο Μαραντόνα θα μπορούσε να αφήσει εκτός τον Λισάντρο Λόπες της Λιόν και να πάρει τον 37χρονο φορ της Μπόκα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x