Επικαιρότητα

Η Κέιτ Μπλάνσετ νέα Πρέσβειρα Καλής Θέλησης στη θέση της Τζολί

«Είμαι βαθιά υπερήφανη που θα αναλάβω αυτόν τον ρόλο» δήλωσε υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει υπάρξει «κρισιμότερη περίοδος για να βρεθεί στο πλευρό των προσφύγων και να επιδείξει αλληλεγγύη».

O Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ζήτησε από την Αυστραλή ηθοποιό Κέιτ Μπλάνσετ να προσφέρει τις υπηρεσίες της προκειμένου να βοηθήσει στην ευαισθητοποίηση του πλανήτη για το δράμα των προσφύγων μεσούσης μιας προσφυγικής κρίσης χωρίς προηγούμενο.

Η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες του ΟΗΕ (UNHCR) ανακήρυξε την βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό ως τη νέα Πρέσβειρα Καλής Θέλησης, έναν ρόλο που εδώ και πολλά χρόνια έχει αναλάβει η Αμερικανίδα ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί.

«Είμαι βαθιά υπερήφανη που θα αναλάβω αυτόν τον ρόλο» δήλωσε η 44χρονη Μπλάνσετ υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει υπάρξει «κρισιμότερη περίοδος για να βρεθεί στο πλευρό των προσφύγων και να επιδείξει αλληλεγγύη».

«Είναι σαν να προσεγγίζουμε ένα σταυροδρόμι, θα επιλέξουμε τον δρόμο της συμπόνιας ή εκείνον της αδιαλλαξίας;» διερωτήθηκε η ηθοποιός.
«Ως μητέρα θέλω τα παιδιά μου να επιλέξουν το δρόμο της συμπόνιας», συμπλήρωσε.

Πρόσφατα η Κέιτ Μπλάνσετ επισκέφθηκε την Ιορδανία για να παρακολουθήσει τις επιχειρήσεις αρωγής για τους Σύρους πρόσφυγες που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους τα τελευταία 5 χρόνια λόγω του πολέμου που μαίνεται στην χώρα τους. Εκεί συναντήθηκε με οικογένειες και άκουσε τις ιστορίες τους.

Η σταρ του Χόλιγουντ συνεργάζεται ήδη, εδώ κι έναν χρόνο, με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες με στόχο να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τους ανθρώπους που εκτοπίστηκαν με τη βία.

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x