Επικαιρότητα

Η κυβέρνηση Τραμπ δρομολογεί την κατάργηση των bump stocks για τα όπλα

Τα εν λόγω εξαρτήματα είχαν χρησιμοποιηθεί στη σφαγή με 58 νεκρούς στο Λας Βέγκας, αξιοποιούν το «κλότσημα» των ημιαυτόματων για να αυξάνουν την ταχυβολία τους, μετατρέποντάς τα σε πλήρως αυτόματα.

Την απαγόρευση των εξαρτημάτων «bump stock», που είχαν χρησιμοποιηθεί στο μακελειό με 58 νεκρούς στο Λας Βέγκας, δρομολογεί η κυβέρνηση Τραμπ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης έθεσε σε δημόσια διαβούλευση ρύθμιση η οποία κατατάσσει τα bump stocks στην κατηγορία του πολυβόλου όπλου και στην πράξη απαγορεύει την πώλησή τους.

Τα εν λόγω εξαρτήματα αξιοποιούν το «κλότσημα» των ημιαυτόματων όπλων για να αυξάνουν την ταχυβολία τους, μετατρέποντάς τα σε πλήρως αυτόματα, τα οποία κανονικά απαγορεύονται.

Ο μακελέρης του Λας Βέγκας, Στέφεν Πάντοκ, είχε εγκαταστήσει bump stocks σε πολλά από τα όπλα του όταν άνοιξε πυρ εναντίον ανοιχτής συναυλίας στην κεντρική λεωφόρου του Λας Βέγκας, τον περσινό Νοέμβριο.

Σκότωσε 58 ανθρώπους, που συνιστά την πλέον πολύνεκρη ένοπλη επίθεση στην ιστορία των ΗΠΑ. Οι Αρχές πιστεύουν πως η ταχύτητα πυρός που είχε από το δωμάτιό του στον 32ο όροφο κεντρικού ξενοδοχείου ήταν παράγοντας στο μέγεθος της αιματοχυσίας.

Πρόκειται για την πρώτη απτή ενέργεια της κυβέρνησης Τραμπ όσον αφορά την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ, στον απόηχο των σφαγών στο Λας Βέγκας και σε σχολείο στο Πάρκλαντ της Φλόριντα.

Πριν δύο εβδομάδες ο Λευκός Οίκος δημοσίευσε σειρά συστάσεων για τον περιορισμό της ένοπλης βίας, υποχωρώντας ωστόσο από την προγενέστερη πρότασή του για αύξηση της ελάχιστης ηλικίας για αγορά τυφεκίων στα 21 έτη ζωής, από τα 18 που είναι σήμερα.

Πηγή: www.skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x