Στίβος

Η μάνατζερ της Κατερίνας Στεφανίδη, Κάρεν Λοκ, στο sport-fm.gr

Διαβάστε τη συνέντευξη της μάνατζερ της Κατερίνας Στεφανίδη στο sport-fm.gr

Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι η μεγαλύτερη ελπίδα της ελληνικής αποστολής για μετάλλιο στο 17ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξάγεται στο Μπέρμιγχαμ.

Μαζί της σε κάθε αγώνα είναι όχι μόνο ο προπονητής και σύζυγος της Μίτσελ Κριέρ αλλά και ένας τρίτος άνθρωπος εξίσου σημαντικός για τις επιτυχίες της τα τελευταία χρόνια.

Η Κάρεν Λοκ είναι εκείνη η οποία φροντίζει για όλα τα εξωαγωνιστικά θέματα της Κατερίνας. Από τις χορηγίες και τις συμφωνίες με μεγάλες εταιρίες μέχρι και το πως θα ταξιδέψουν τα κοντάρια της για τον εκάστοτε αγώνα, όλα περνάνε από τα χέρια της.

Ο απεσταλμένος του ΣΠΟΡ FM 94,6 και του sport-fm.gr, Γρηγόρης Ποζιός,συνάντησε την Αμερικανίδα μάνατζερ της Στεφανίδη κάποιες ώρες πριν τον τελικό του άλματος επι κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου και εκείνη δεν δίστασε να μιλήσει για την συνεργασία της με την Ελληνίδα αθλήτρια.

Εκ πρώτης όψεως η Κάρεν Λοκ μοιάζει ιδιαίτερος άνθρωπος αλλά όπως είπε και η ίδια η Κατερίνα Στεφανίδη «Μπορεί να σας φανεί... κάπως αλλά είναι η καλύτερη και ότι χρειάζομαι το έχωΑκόμα αποκάλυψε το πιο τρελό πράγμα που την είδε να κάνει και τρελάθηκε αλλά και το πόσο θαυμάζει την ισορροπία που διατηρεί η Στεφανίδη μεταξύ αθλητισμού και πανεπιστημίου.

Αναλυτικά τα όσα είπε η Κάρεν Λοκ στον απεσταλμένο του ΣΠΟΡ FM 94,6 και του sport-fm.gr, Γρηγόρη Ποζιό

Πότε και πως άρχισε η συνεργασία σας;
«Το 2012 είχα ως αθλητή τον Τόμπι Στίβενσον και ο τότε προπονητής της μου ζήτησε να την αναλάβω. Μου λέει ή θα φτάσει μέχρι τα 4.65 και θα γίνει γιατρός ή θα την βοηθήσεις να φτάσει στην κορυφή. Την είχα δει στο Μπέρκλεϊ όταν ήταν πιο μικρή και είχα εντυπωσιαστεί από τον τρόπο που έτρεχε με το κοντάρι και της είχα πει ότι είναι εκπληκτική. Αυτά ένα χρόνο πριν την υπογράψω, μετά αρχίσαμε τη συνεργασία και από τότε την έχω σαν κόρη»

Ναι αλλά πότε αρχίσατε πραγματικά να πιστεύετε σε αυτήν;
« Πάντα πίστευα, αλλά όταν έχεις νικήσει στο επι κοντώ του κολεγιακού πρωταθλήματος, τότε μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. Κι από τη στιγμή που το έκανε η Κατερίνα, ήμουν σίγουρη.»

Πώς είναι η συνεργασία σας;
«Συνήθως έχω δίκιο και το ξέρει (γέλια). Δεν είμαι ο προπονητής της, είμαι η μάνατζερ της. Δεν της λέω πως να πηδάει, άρα δεν υπάρχει λόγος για τσακωμούς. Μιλάμε κάθε μέρα και η συνεργασία είναι άψογη. Είμαστε μία ομάδα οι τρεις μας και λειτουργούμε έτσι. Ακόμα και στους αγώνες, εγώ δεν έχω άγχος, το έχει ο προπονητής (γελάει και δείχνει τον Μίτς Κρίερ). Εγώ δεν είμαι κόουτς...»

Τι μπορείτε να μας πείτε για τον χαρακτήρα της Κατερίνας και τι είναι αυτό που θαυμάζετε σε αυτήν;
«Της αρέσουν οι προκλήσεις. Έχει πάντα ισορροπία μεταξύ της ζωής, του αθλητισμού και του πανεπιστημίου και αυτό το θαυμάζω. Κάποτε μου έλεγε ότι δεν θα πάω σε αγώνες επειδή είχε μαθήματα και το έκανε. Έχουμε ήρεμη συνεργασία. Προέρχεται από καλή οικογένεια και αυτό είναι σημαντικό. Έχει το συνδυασμό, καλή οικογένεια, καλός προπονητής, καλός μάνατζερ...»

Κάτι που έκανε η Κατερίνα και σας έκανε να τρελαθείτε και να βγείτε από τα... ρούχα σας;
« Μια φορά την είδα να κάνει πατινάζ στον πάγο και τρελάθηκα. Ήταν το μοναδικό πράγμα που με τρέλανε. Της φώναξα και της είπα, ποτέ ξανά πατινάζ! Σταμάτησε και όντως δεν έχει ξανά πατινάζ για την Κατερίνα»

Οι βασικές σας αρμοδιότητες ποιες είναι;
«Φροντίζω να νιώθει άνετα», λέει και συμπληρώνει: «Πρέπει για παράδειγμα να είμαι σίγουρη ότι τα κοντάρια θα φτάσουν στον προορισμό της. Πάω παντού όπου πάει η Κατερίνα και φροντίζω να είναι όλα καλά. Μάλιστα τις περισσότερες φορές φτάνω μία μέρα νωρίτερα, ώστε εάν συμβεί κάτι στο ταξίδι της, να είμαι εκεί για να δώσω λύση στο πρόβλημα της...»

Κλείνοντας της ζητήσαμε να μας πει τη γνώμη της για την Ελλάδα

«Εχω πάει στην Αθήνα και στο Ρέθυμνο, μου άρεσαν και τα δύο. Μου αρέσει και το ελληνικό φαγητό, μακάρι να ήμασταν στην Ελλάδα τώρα...»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x