Διονύσης Δεσύλλας

Η μεγαλύτερη πρόκληση για τον Τάκη Φύσσα

Σε μια εποχή που η άνθιση της ποδοσφαιρικής ακαδημίας του Παναθηναϊκού είναι πιο αναγκαία από ποτέ, ο Τάκης Φύσσας αναλαμβάνει αυτό το δύσκολο έργο. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Του Διονύση Δεσύλλα

Για τον Νίκο Λυμπερόπουλο, το νέο του πόστο και την επιστροφή της ποδοσφαιρικής λογικής που απαιτείται στον Παναθηναϊκό, γράψαμε σε προηγούμενο κείμενο, σε τούτη εδώ τη γωνιά στο sportfm.gr. Μετά και τη σημερινή παρουσίαση στο Κορωπί, σειρά παίρνει ο Τάκης Φύσσας που επιστρέφει στο «τριφύλλι», αυτή τη φορά για μια τελείως διαφορετική, μα και απαιτητική δουλειά.

Για τον Φύσσα, το συγκεκριμένο πόστο, αυτό του διευθυντή των ακαδημιών δηλαδή, είναι και το πιο δύσκολο. Δυσκολότερο απ’ αυτό του διευθυντή ποδοσφαίρου που είχε πριν από περίπου ένα χρόνο στην ομάδα. Τότε είχε να κάνει με μεταγραφές, αγοραπωλησίες και ήταν ο πρώτος υπεύθυνος για τη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος. Σοβαρή και υπεύθυνη δουλειά, δίχως καμία αμφιβολία. Το να προσπαθήσεις, όμως, να αναπτύξεις ξανά τα τμήματα υποδομής του συλλόγου και να βγάλεις πάλι, έπειτα από πολύ καιρό, ποδοσφαιριστές που θα είναι έτοιμοι για την πρώτη ομάδα, είναι πιο απαιτητικό. Μα και πιο «γοητευτικό». Απαιτείται πάθος, συνέπεια, προσήλωση στον στόχο, υπομονή (το κυριότερο) και καθημερινή δουλειά, παρά τις όποιες αντιξοότητες που θα βρει μπροστά του ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής.

Ο Φύσσας, κατά την παρουσίασή του, μίλησε για την «Παναθηναϊκή συνείδηση» που θέλει να περάσει σε όλα τα παιδιά της ακαδημίας, προκειμένου από πολύ μικρά να καταλάβουν που αγωνίζονται. Μίλησε, επίσης, για την όρεξη που έχει να συνεχίσει τη δουλειά που γινόταν από τον κ. Σαμαρά και γιατί όχι να βελτιώσει την κατάσταση, ενώ έκανε και μια μικρή ανάλυση της φιλοσοφίας που θέλει να περάσει στις ακαδημίες. Ακαδημίες που θα πλάθουν πρώτα χαρακτήρες, θα δημιουργούν ανθρώπους οι οποίοι θα εντάσσονται σε ένα ομαδικό πνεύμα και σε μια αθλητική αλληλεγγύη και στη συνέχεια θα γίνονται ποδοσφαιριστές. Κάποιοι καλοί, κάποιοι καλύτεροι. Και οι καλύτεροι, θα ενισχύουν την πρώτη ομάδα για να «βγάλουμε ξανά τους νέους Λυμπερόπουλους, Γκούμες, Καραγκούνηδες», όπως τόνισε, χαρακτηριστικά.

Δεν είναι καθόλου εύκολο το έργο του Φύσσα. Κάθε άλλο. Ως νέος διευθυντής ακαδημιών έχει ως μεγάλο στόχο να ξανακάνει τις πράσινες ακαδημίες, πρότυπο. Να ξαναβγάλει ποδοσφαιριστές από τα σπλάχνα του «τριφυλλιού» που θα κληθούν αύριο – μεθαύριο να φορέσουν τη φανέλα της πρώτης ομάδας. Οχι για δυο και τρία ματς, αλλά για πολύ περισσότερο. Το νέο πόστο για τον παλαίμαχο άσο είναι απαιτητικό και αναμφίβολα είναι για τον ίδιο η μεγαλύτερη πρόκληση της… μεταποδοσφαιρικής του καριέρας. Σε μια εποχή που η «άνθιση» των υποδομών είναι πιο αναγκαία από ποτέ, ο Φύσσας καλείται να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες και να δείξει σε όλους γιατί ο αυτός ο δρόμος, της σκληρής δουλειάς στις ακαδημίες, είναι και ο πλέον σωστός για κάθε ομάδα που θέλει εκτός από παρόν να έχει και μέλλον.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x