Γιώργος Ζαχαριάδης

Η mentality είναι και τύχη για τον ΠΑΟΚ

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τη νίκη στο ΟΑΚΑ, τον ΠΑΟΚ και… που να σταματήσει, την τύχη και τον ΠΑΟ.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Να σας πω ότι περίμενα κάτι πολύ διαφορετικό; Να πω ότι υπήρχαν πολλές πιθανότητες να επικρατήσει ο ΠΑΟ όσο ο ΠΑΟΚ είναι ισορροπημένος; Όσο έχει δυό-τρεις που ακόμη και κουρασμένοι είναι σε θέση να κρατήσουν ένα παιχνίδι και να το τελειώσουν;

Να πω επίσης ότι μπορεί να είναι και τυχερός ο ΠΑΟΚ που προηγήθηκε επειδή έκανε λάθος ο Διούδης;

Δεν θα προσθέσω τίποτε περισσότερο διότι όλα αυτά μοιάζουν πολύ εύκολα να τα εντοπίσεις και να τα συγκρατήσεις ως στοιχεία ενός αγώνα, σαν αυτόν στο ΟΑΚΑ.

Είναι προτιμότερο να σταθείς στο αποτέλεσμα, που είναι το κυριότερο και είναι ένα ακόμη βήμα τίτλου και είναι μια συνολική εμφάνιση του ΠΑΟΚ, που δεν μας ξετρέλανε, αλλά, ένοιωθες ότι είναι πιο κοντά σε νίκη με κυριαρχική εμφάνιση. Με ελαττώματα, αλλά, με εμφάνιση πρωταθλητή που δεν σπαταλά πολλές δυνάμεις, μένει στο αποτέλεσμα που του προσφέρεται από τον ΠΑΟ, ως δώρο από το δεύτερο λεπτό και... αυτό ήταν. Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Μένω λίγο παραπάνω στο ότι υπάρχει μια ομάδα που είναι αξιοπρεπής, ανταγωνιστική και είχε πράγματα να δώσει και να πάρει. Όχι σε όλο τον αγώνα, αλλά, σε μεγάλα μέρη του. Απειλεί, όχι σπουδαία πράγματα. Βάζει δύσκολα στην άμυνα του ΠΑΟΚ και υπάρχει λόγος να αισθάνεσαι την παρουσία της και αν δεν βάλεις δεύτερο γκολ, την έχεις άσχημα.

Η mentality του Λουτσέσκου (όπου mentality, νοοτροπία)προφανώς δεν είναι μόνο… νοοτροπία. Είναι και τύχη, είναι και σε ποιο σημείο η τύχη θα είναι δική σου και όχι με τον αντίπαλο.

Αν η αφετηρία ήταν διαφορετική, ποιος μπορεί να μας πείσει ότι ο ΠΑΟΚ θα έφτανε αγόγγυστα στο τρίποντο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x