sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η Νάπολι είναι εδώ και ξαναζεί μεγάλες στιγμές…

Ακόμη και το 1989-90, που κατέκτησε το σκουντέτο, τέτοιο ξεκίνημα δεν είχε κάνει. Η Νάπολι, υπό την καθοδήγηση του Μαουρίτσιο Σάρι έχει «επτά στα επτά» στο πρωτάθλημα και γράφει ιστορία…

Είναι, πλέον, μαζί με τη Μπαρτσελόνα οι μοναδικές ομάδες από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, που διατηρούν το απόλυτο στο ξεκίνημα της σεζόν. Επτά νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια δεν τις λες λίγες. Και αν μη τι άλλο, για τη Νάπολι αποτελεί παράσημο. Τόσο για τους ποδοσφαιριστές, που δείχνουν μεγάλη συγκέντρωση και αφοσίωση στο πλάνο, όσο και στον Μαουρίτσιο Σάρι, που βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία για τρίτη χρονιά.

Γεννημένος στα περίχωρα της Τοσκάνης, ο 58χρονος προπονητής, μετά από μια πετυχημένη τριετία στην Έμπολι, την οποία προβίβασε στη Serie A, αποδέχθηκε την πρόταση του Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, αναλαμβάνοντας το καλοκαίρι του 2015 την τεχνική ηγεσία της Νάπολι. Υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο, αλλά με το… καλημέρα έδειξε τις ικανότητές του, γι’ αυτό και βρίσκεται μέχρι σήμερα στο «San Paolo».

Αν και η θητεία του ξεκίνησε με ήττα από τη Σασουόλο, εντούτοις κατάφερε να βγάλει την ομάδα του πρωταθλήτρια χειμώνα. Ιστορική στιγμή, αφού συνέβη για πρώτη φορά μετά από 26 χρόνια και συγκεκριμένα από τη σεζόν-ορόσημο του 1989-90, όταν οι «παρτενοπέι» με οδηγό τον Ντιέγκο Μαραντόνα, κατέκτησαν το σκουντέτο. Μπορεί να μην συνέβη το ίδιο το 2016, αφού τερμάτισαν εννιά βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Γιουβέντους, αλλά η διοίκηση πείστηκε με όσα έβλεπε στο χορτάρι και του προσέφερε νέο τριετές συμβόλαιο.

Το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς ήταν επεισοδιακό και είχε να κάνει με την αποχώρηση του Γκονσάλο Ιγκουαΐν, ο οποίος μετακόμισε στη Γιουβέντους. Παρ’ ότι οι «παρτενοπέι» έχασαν ένα τεράστιο όπλο στη γραμμή κρούσης, εντούτοις ήταν και πάλι ανταγωνιστικοί. Στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος «έβαλαν δύσκολα» στη «Μεγάλη Κυρία», τερματίζοντας και πάλι στη δεύτερη θέση και σε απόσταση πέντε βαθμών.

Στο σήμερα, η Νάπολι παραμένει το ίδιο αξιόπιστη. Και η χθεσινή μέρα ήταν ιστορική για τον σύλλογο. Οι «παρτενοπέι» ξεπέρασαν εύκολα το εμπόδιο της Κάλιαρι με 3-0 στο «San Paolo» και σε συνδυασμό με την πρώτη απώλεια βαθμών της Γιουβέντους, που ήρθε ισόπαλη 2-2 με την Αταλάντα στο «Atleti Azzurri d'Italia», έμειναν μόνοι στην κορυφή της βαθμολογίας, μετά την συμπλήρωση των επτά πρώτων αγωνιστικών.

Αλλά, δεν είναι μόνο αυτό. Η Νάπολι έγινε μόλις η πέμπτη ομάδα στην ιστορία του πρωταθλήματος, που καταφέρνει να κάνει το «επτά στα επτά», μετά τις Γιουβέντους, Μίλαν, Ίντερ και Ρόμα. Κάποιες το έχουν πετύχει παραπάνω από μια φορά, αφού το απόλυτο στις επτά πρώτες αγωνιστικές συμβαίνει για όγδοη φορά. Στις επτά προηγούμενες, τις πέντε η ομάδα που ξεκίνησε με «επτά στα επτά», κατάφεραν να κόψουν πρώτες το νήμα. Ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό, ειδικά για όσους πιστεύουν στους αριθμούς, αφού βάσει αυτών, η Νάπολι έχει φέτος πολλές ελπίδες για να επιστρέψει στην κορυφή. Θα καταφέρει να σπάσει την κυριαρχία της Γιουβέντους; Η συνέχεια στο χορτάρι…

Η λίστα με τις ομάδες που ξεκίνησαν με «επτά στα επτά»:

1930-31: Γιουβέντους / πρωταθλήτρια: Γιουβέντους
1954-55: Μίλαν / πρωταθλήτρια: Μίλαν
1966-67: Ίντερ / πρωταθλήτρια: Γιουβέντους
1976-77: Γιουβέντους / πρωταθλήτρια: Γιουβέντους
1985-86: Γιουβέντους / πρωταθλήτρια: Γιουβέντους
2005-06: Γιουβέντους / πρωταθλήτρια: Γιουβέντους (αφαιρέθηκε)
2013-14: Ρόμα / πρωταθλήτρια: Γιουβέντους
2017-18: Νάπολι / πρωταθλήτρια: ???

Επιμέλεια: Τάσος Νικολόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x