Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Η Νιούκαστλ μπορεί να γίνει η επόμενη Τσέλσι ή Μάντσεστερ Σίτι!

Μέσα στην επόμενη τριετία με «όπλο» τον κόσμο και με πανίσχυρη έδρα, όπως είναι το St. James' Park στα καλά του, η Νιούκαστλ έχει όλη την υποδομή να εξελιχθεί σε μα νέα Τσέλσι ή Μάντσεστερ Σίτι.

Για έναν σύλλογο που δεν έχει κατακτήσει οποιονδήποτε τίτλο από το 1969, όταν και πήρε το Κύπελλο Διεθνών Εκθέσεων, προάγγελο του σημερινού Γιουρόπα Λιγκ, η Νιούκαστλ ένα φαινόμενο ποδοσφαιρικά, για το πόσο ισχυρή βάση οπαδών έχει και πόσο πολύ ο κόσμος ζει και αναπνέει σε αυτή την πόλη για το ποδόσφαιρο.

Γράφει για την πώληση της ομάδας και την προσπάθεια που γίνεται να μπλοκαριστεί, ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Το μεγάλο... μπαμ που έκαναν οι «καρακάξες» ήταν τη δεκαετία του '90 όταν και κέρδισαν πολύ περισσότερους οπαδούς από εκείνη την εκπληκτική ομάδα που είχε στα χέρια του ο Κέβιν Κίγκαν και που είχε πλησιάσει πολύ στο να πάρει το πρωτάθλημα της σεζόν 1995-1996. Τότε, είχε ξεφύγει με 12 βαθμούς τον Φεβρουάριο, όμως στη συνέχεια κατέρρευσε και μετά πήρε τον τίτλο η Γιουνάιτεντ. Και την επόμενη χρονιά η Νιούκαστλ τερμάτισε πάλι δεύτερη, με τον Κένι Νταλγκλίς τότε στον πάγκο και κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο Τσάμπιονς Λιγκ, στην πρώτη χρονιά που η λαμπερή διοργάνωση είχε ανοίξει τις πύλες της και σε μη πρωταθλήτριες ομάδες.

Τα τελευταία 20 χρόνια άλλαξε δυο φορές το αγγλικό ποδόσφαιρο σε επίπεδο κορυφής, πρώτα με την αγορά της Τσέλσι από τον Αμπράμοβιτς το 2003 και δεύτερον και ίσως πιο σημαντικά, το 2008 όταν εξαγοράστηκε η Μάντσεστερ Σίτι από το Άμπου Ντάμπι.

Η Νιούκαστλ έχει όλα τα περιθώρια να εξελιχθεί σε μια αντίστοιχη περίπτωση. Αυτό το Fund που την αγοράζει έχει πάρα πολλά χρήματα και το να επενδύσει 500 ή 600 εκατομμύρια εκτός από τα 300 εκατ. που κοστίζει η εξαγορά όπως συμφωνήθηκε, δεν είναι κάτι το εξωπραγματικό με αποτέλεσμα να μετατραπεί το κλαμπ αμέσως από μικρομεσαίου ποδοσφαιρικού επιπέδου, σε ομάδα διεκδικήτρια τίτλων. Όπως έγινε και με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Διαβάστε τη συνέχεια στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x