Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Η πιο γλυκιά βραδιά του Σάρι και η κακή μέρα του Πεπ στο γραφείο!

Ήταν μία κακή μέρα στο γραφείο για τον Καταλανό προπονητή, η πρώτη του μετά από κείνο το κάζο του Μεγάλου Σαββάτου όταν η Μάντσεστερ Γιουναιτεντ του Μουρίνιο. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Η Τσέλσι έβαλε τέλος στο αήττητο της Σίτι σε μια βραδιά που όλα της πήγαν υπέροχα και ο Σάρι έδειξε στον Πέπ Γκουαρδιόλα πως το να μπαίνεις με τόση υπεροψία και αφέλεια στην έδρα μια ομάδας που έχει πάρει δυο πρωταθλήματα τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν είναι καλή ιδέα.

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Αυτή ήταν η καλύτερη μέρα που έχει περάσει ο Σάρι από την ώρα που προτίμησε να αφήσει την Νάπολι και τον ήλιο του ιταλικού νότου για να βρεθεί στο ομιχλώδες Λονδίνο. Στο πρώτο ημίχρονο η Σίτι μπήκε με σκοπό να πνίξει τον αντίπαλο της για ένα μεγάλο διάστημα και έδειχνε ότι μπορούσε να το πετύχει ωστόσο ο Ιταλός προπονητής, επειδή είναι πολύ μεγάλη γάτα, ήξερε πως αυτό δεν μπορούσε να συνεχιστεί φτάνει η ομάδα του να έβγαζε αλώβητη το ημίχρονο. Επειδή μερικές φορές όμως πρέπει να σε πάει και η τύχη, η πρώτη τελική προσπάθεια των «μπλε» συνδυάστηκε με το γκολ του Καντέ που άλλαξε θαρρείς με μια κίνηση όλη τη δυναμική του ματς.

Η αλήθεια είναι πως η Σίτι φέρθηκε αφελώς μπαίνοντας στο παιχνίδι με τη λογική του ότι πήγαινε να παίξει με μία αντίπαλο η οποία είναι πολύ καλύτερη από αυτό που είδαμε στα δύο τελευταία παιχνίδια της. Πίστεψε η ομάδα του Πεπ δεδομενα με δική του εντολή πως θα την τελειώσει την Τσέλσι με το ατελείωτο πρέσινγκ πετυχαίνοντας πρώτη γκολ και αναγκάζοντας την μετά να είναι εκείνη που θα πιέζει προσπαθώντας να κλέψει μπάλες.Δεν συνέβη και ήταν ολοφάνερο πως στο δεύτερο ημίχρονο δεν υπήρχε εναλλακτικό πλάνο για τον Γκουαρντιόλα και τους παίκτες.

Ήταν μία κακή μέρα στο γραφείο για τον Καταλανό προπονητή, η πρώτη του μετά από κείνο το κάζο του Μεγάλου Σαββάτου όταν η Μάντσεστερ Γιουναιτεντ του Μουρίνιο είχε μπορέσει να γυρίσει το ματς από δύο γκολ πίσω και να νικήσει μέσα στο Etihad 3-2. Φυσικά, η Σίτι με μόλις τρεις ήττες σε 61 παιχνίδια πρωταθλήματος σου παραμένει το απόλυτο φαβορί ωστόσο τώρα, για δευτερη φορά μέσα στη σεζόν βλέπει την πλάτη της Λίβερπουλ αλλά πρώτη σε τόσο προχωρημένο σημείο λίγο πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος. Και είναι μια πολύ διαφορετική Λίβερπουλ η φετινή σε σύγκριση με τις προηγούμενες σεζόν, πολύ πιο ώριμη και πολύ πιο έτοιμη να παλέψει μέχρι το τέλος.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το κείμενο

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x