Χάντμπολ

Η προκήρυξη για το Κύπελλο χάντμπολ ανδρών

Εγκρίθηκε την Τρίτη από το ΔΣ της ΟΧΕ η προκήρυξη του Κυπέλλου Ελλάδος χάντμπολ ανδρών για τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Στη φετινή διοργάνωση δήλωσαν και θα συμμετέχουν 21 σωματεία, τα εξής: ΑΕΚ, Αερωπός Έδεσσας, Αρίων Πτολεμαΐδας, Αρχέλαος Κατερίνης, Βριλήσσια, Διομήδης Άργους, ΑΣΕ Δούκα, Ζαφειράκης Νάουσας, ΟΦΝ Ιωνίας, ΓΑΣ Κιλκίς, ΓΑΣ Καματερού, Μακεδονικός, ΑΟ Νηρεύς, Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή, Πανελλήνιος, ΠΑΟΚ, Πρωτέας Άρτας, Φαίακας Κέρκυρας, Φίλιππος Βέροιας, Φοίβος Συκεών και ΧΑΝΘ.

Η κλήρωση για τον πρώτο και δεύτερο γύρο της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή στις 18:00 στα γραφεία της ΟΧΕ. Η κλήρωση για τα προημιτελικά και το final-4 θα πραγματοποιηθεί στις 22 Δεκεμβρίου στις 12:00.

Σε όλες τις φάσεις, πλην του Final 4, σε περίπτωση που κληρωθεί ομάδα της Handball Premier να αγωνιστεί με ομάδα της Α2, ο αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας της κατώτερης κατηγορίας, ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα της κλήρωσης.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής:
1ος γύρος: Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017 (σύνολο αγώνων 5)
Οι 21 ομάδες - 11 της Handball Premier και 10 της Α2- μετά από κλήρωση θα σχηματίσουν πέντε ζευγάρια και θα αγωνιστούν μεταξύ τους. Οι πέντε νικητές, μαζί με τις 11 ομάδες που θα περάσουν απευθείας, προκρίνονται στον δεύτερο γύρο.

2ος γύρος: Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017 (σύνολο αγώνων 8)
Οι πέντε νικήτριες ομάδες, μαζί με τις 11 άνευ αγώνος που προκρίθηκαν από τον πρώτο γύρο, μετά από κλήρωση θα σχηματίσουν οκτώ ζευγάρια και θα αγωνιστούν μεταξύ τους. Οι νικήτριες ομάδες των αγώνων αυτών προκρίνονται στον τρίτο γύρο.

3ος γύρος: Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018 (σύνολο αγώνων 4)
Οι νικήτριες ομάδες των αγώνων του δεύτερου γύρου θα σχηματίσουν τέσσερα ζευγάρια και θα αγωνιστούν μεταξύ τους. Οι τέσσερις νικητές προκρίνονται για το Final 4.

Final 4: 17-18 Μαρτίου 2018

Οι ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή και τελικά δεν συμμετάσχουν, παραιτηθούν ή αποχωρήσουν, θα υπόκεινται, εκτός από τις αγωνιστικές, και στις κάτωθι κυρώσεις:

α) Αποκλεισμό από την διοργάνωση της επόμενης περιόδου

β) χρηματικό πρόστιμο 3.000 ευρώ

Σε οποιαδήποτε φάση ομάδα που προκρίθηκε άνευ αγώνα στον επόμενο γύρο, λόγω της κλήρωσης, δε δικαιούται να προκριθεί σε επόμενη κλήρωση άνευ αγώνα ξανά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x