Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Η Σίτι υπερτερεί ως ομάδα, η Λίβερπουλ έχει την παράδοση συνεπώς δεν θα πλήξουμε!

Τον Σεπτέμβρη του 1978 ,η επί διετία πρωταθλήτρια Ευρώπης- Λίβερπουλ έπαιξε με την ομάδα που την είχε εκθρονίσει στην Αγγλία, την Νότιγχαμ Φόρεστ.

Αυτή ήταν η πρώτη αγγλική ενδοοικογενειακή μονομαχία στο Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης και ουσιαστικά σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή.

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Η εκπληκτική ομάδα του Μπράιαν Κλαφ που μόλις δύο χρόνια πριν αγωνιζόταν στην δεύτερη κατηγορία (σημερινή Τσάμπιονσιπ) μόλις ανέβηκε το 1977 κατάφερε αμέσως να κατακτήσει το πρωτάθλημα!

Δεν ήταν η πρώτη ομάδα που το είχε κάνει στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος, ωστόσο αυτό που πέτυχε τα επόμενα δύο χρόνια είναι κάτι ανεπανάληπτο όχι μόνο για το νησί αλλά και οποιαδήποτε άλλη χώρα! Γιατί και στην Αγγλία με την Μάντσεστερ Σίτι προπολεμικά ή την Ίπσουιτς τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 60 είχε συμβεί ομάδα να ανεβαίνει και να παίρνει τον τίτλο αμέσως.

Στη Γερμανία η Νυρεμβέργη πήρε τον τίτλο το 1969 και την επόμενη χρονιά υποβιβάστηκε. Τίτλο κατέκτησε μόλις προβιβάστηκε στη Μπουντεσλίγκα και η Καϊζερσλάουτερν με τον Ρεχάγκελ στον πάγκο το 1998 και μάλιστα την επόμενη χρονιά έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Champions League!

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x