Δελτία Τύπου

Η συνέντευξη τύπου του Δήμου Θεσσαλονίκης για τον 3ο Διεθνή νυχτερινό ημιμαραθώνιο

Την πεποίθηση ότι ο 3ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης και ο Δρόμος Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος θα αποδειχθούν ακόμα καλύτεροι από τους δύο προηγούμενους, εξέφρασαν οι διοργανωτές.

Την πεποίθηση ότι ο 3ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης και ο Δρόμος Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ., που θα γίνουν το Σάββατο 18 Οκτωβρίου, θα αποδειχθούν ακόμα καλύτεροι από τους δύο προηγούμενους, εξέφρασαν οι διοργανωτές και οι εκπρόσωποι του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο το μεσημέρι της Πέμπτης (18/09), ακριβώς ένα μήνα πριν από την τέλεση της διοργάνωσης.

Εκτός από τους εκπροσώπους του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου, που υπογράμμισαν ότι αναμένεται νέο ρεκόρ συμμετοχών, στην συνέντευξη Τύπου μίλησαν και οι διοργανωτές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Παράκτιας Κωπηλασίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τις ίδιες ημέρες στη Θεσσαλονίκη (16-19 Οκτωβρίου), σηματοδοτώντας μία σπάνια συνεργασία δύο διαφορετικών αθλητικών διοργανώσεων, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, η εκπρόσωπος της ΜΚΟ «A21 Campaign Greece» αποκάλυψε ότι μετά τη λήξη του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη ανοιχτή συναυλία στο χώρο του τερματισμού, με αφορμή το γεγονός ότι η 18η Οκτωβρίου είναι η πανευρωπαϊκή ημέρα κατά του trafficking.

Οι δηλώσεις των ομιλητών:

Κωνσταντίνος Ζέρβας (Αντιδήμαρχος Κινητοποίησης της Κοινωνίας των Πολιτών, Νεολαίας και Αθλητισμού): «Εκ μέρους Δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, που βρίσκεται εκτός Θεσσαλονίκης, σας καλωσορίζω. Η Θεσσαλονίκη από τις 16 έως τις 19 Οκτωβρίου αθλείται και γιορτάζει, στους δρόμους της αλλά και στο παράκτιο μέτωπό της. Ο 3ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης είναι ήδη ένας επιτυχημένος θεσμός. Πέρσι οι συμμετοχές των δρομέων υπερδιπλασιάστηκαν σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, αλλά φέτος περιμένουμε ότι θα εκτιναχθούν. Επιπλέον, ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση του κοινού, αφού έχει ένα πολύ σημαντικό κομμάτι κοινωνικής ευθύνης. Πολλοί δρομείς θα τρέξουν με τις ομάδες φιλανθρωπικών φορέων και ιδρυμάτων, για καλό σκοπό.

Στόχος του Δημάρχου και όλων μας είναι η τέλεση τέτοιων διεθνών γεγονότων, όπως ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας, που προκαλούν θαυμασμό, προσελκύουν κόσμο και τονώνουν την κίνηση της πόλης σε όλους τους τομείς. Η Θεσσαλονίκη ξέρει να αθλείται, ξέρει να διοργανώνει και ξέρει να γιορτάζει
».

inner

Γιάννης Ποδιώτης (γενικός γραμματέας της Ο.Ε. του 3ου Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου): «Ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος έχει εξελιχθεί σε μια μεγάλη γιορτή με την πόλη. Φέτος, που συνδυάζεται με το Παγκόσμιο Παράκτιας Κωπηλασίας και την συνεργασία με την ‘A21 Campaign’ και άλλους φορείς, με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, πιστεύω θα έχουμε πολύ καλό αποτέλεσμα.

Η λέξη που ταιριάζει στη φετινή διοργάνωση είναι ‘εξωστρέφεια’: Ήδη εκατοντάδες άνθρωποι εκτός Θεσσαλονίκης έχουν κλείσει συμμετοχή μέσω συνεργαζόμενων τουριστικών γραφείων, ώστε να συνδυάσουν την παρουσία τους στον αγώνα με επισκέψεις σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος όπως το Άγιο Όρος, η Αμφίπολη ή η Βεργίνα
».

Δρόσος Χριστόπουλος (γενικός διευθυντής του 3ου Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου): «Ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης έχει ήδη καθιερωθεί ως ένα γεγονός που εκτός από αθλητικό, έχει επίσης κοινωνικό και πολιτιστικό χαρακτήρα και αποτελεί συμπλήρωμα της άλλης μεγάλης διοργάνωσής μας, του Διεθνούς Μαραθωνίου ‘Μέγας Αλέξανδρος’.
Πέρσι είχαμε 236% αύξηση συμμετοχών στο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο και φέτος ελπίζουμε να έχουμε νέα αύξηση, τόσο σε προσέλευση αθλητών υψηλού επιπέδου, όσο και από πλευράς μαζικότητας. Περιμένουμε να έχουμε συμμετοχές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και από το εξωτερικό.

Με την ταυτόχρονη τέλεση του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου και του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Παράκτιας Κωπηλασίας, η πόλη δείχνει ότι ξέρει να συνεργάζεται. Δεεν ξέρω αν υπάρχει άλλο ανάλογο προηγούμενο, είμαστε πάντως πολύ χαρούμενοι που αποτελούμε κομμάτι αυτής της συνεργασίας
».

Κάλλη Μυτιληναίου (εκπρόσωπος της ΜΚΟ «A21 Campaign Greece»): «Βρισκόμαστε εδώ και έξι χρόνια στη Θεσσαλονίκη και προσπαθούμε για την ενημέρωση του κοινού, την περίθαλψη και την υποστήριξη των θυμάτων του trafficking. Η 18η Οκτωβρίου, ημέρα τέλεσης του 3ου Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου, συμπίπτει με την πανευρωπαϊκή ημέρα κατά του trafficking και αυτή η αφορμή μας δίνει την ευκαιρία να διοργανώσουμε μία μεγάλη συναυλία στη λήξη του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου, με την πολύτιμη υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκη. Έχουμε προσκαλέσει συγκροτήματα από τη Θεσσαλονίκη και πιστεύω ότι θα διοργανώσουμε κάτι πολύ όμορφο. Θα είναι ένα μεγάλο αθλητικό και μουσικό πάρτυ, παράλληλα με το οποίο θα στείλουμε το μήνυμα ότι καταδικάζουμε την εμπορία ανθρώπων».

Γιάννης Καρράς (πρόεδρος ΕΚΟΦΝΣ και μέλος ΕΟΕ): «Μεγάλη επιθυμία μας είναι να έχουμε μια κοινή αθλητική μέρα και για τις δύο διοργανώσεις που θα φιλοξενηθούν παράλληλα στη Θεσσαλονίκη. Γι’ αυτό, θέλουμε να προτρέψουμε όλους τους κωπηλάτες μας, όσους έχουν τη διάθεση, να συμμετάσχουν και στο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο, ώστε να έρθουν ακόμα πιο κοντά οι δύο διοργανώσεις».

Αθανάσιος Μητρούσης (διευθυντής αγώνων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Παράκτιας Κωπηλασίας): «Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα έχουμε συνολικά 500 κωπηλάτες, που θα δημιουργήσουν μια καταπληκτική εικόνα στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Σας ενημερώνω όμως ότι υπάρχουν και πολλοί ναυταθλητικοί σύλλογοι, οι οποίοι έχουν ήδη δημιουργήσει ομάδες δρομέων και θα τρέξουν στον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο».

Σπύρος Πέγκας (πρόεδρος της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης ΑΕ): «Είμαι πολύ χαρούμενος που συμβαίνουν ταυτόχρονα δύο τεράστια αθλητικά γεγονότα στη Θεσσαλονίκη. Δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο στην Ελλάδα να υπάρχουν τέτοιες συνέργιες, δυστυχώς έχουμε μάθει να λειτουργούμε ανταγωνιστικά. Η αποδοχή αυτής της σύμπραξης είναι αξιέπαινη και ευχαριστώ πολύ τον κ. Χριστόπουλο και τον κ. Ποδιώτη για την υποστήριξή τους προς το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας».

O 3ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης και ο Δρόμος Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ., θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014.

Καταληκτική ημερομηνία εγγραφής είναι η Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή είτε με online εγγραφή (ατομική ή ομαδική) στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις www.thesshalfmarathon.org και www.thesshalfmarathon.gr, είτε αυτοπροσώπως στα γραφεία του Διεθνούς Μαραθώνιου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», στο Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο (τηλ. 2310 200360).

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., της AIMS, της Δ.Ε.Θ. - HELEXPO και του Οργανισμού «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x