Βόλεϊ

«Η θέληση των αθλητών έφερε την Ελλάδα στον τελικό» (video)

Για την προσπάθεια που κατέβαλαν οι αθλητές της Εθνικής βόλεϊ ανδρών μέχρι τον τελικό του Ευρωπαϊκού Λιγκ κόντρα στο Μαυροβούνιο μίλησε ο Σωτήρης Δρίκος. «Κανείς δεν το περίμενε» είπε ο Τζούριτς.

Την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε η Εθνική βόλεϊ ανδρών για να φτάσει στον τελικό του Ευρωπαϊκού Λιγκ τόνισε ο Σωτήρης Δρίκος, στη συνέντευξη τύπου πριν το πρώτο ματς με το Μαυροβούνιο, που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη (Τετάρτη 23/7 - 19.00).

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός αναφέρθηκε στην μεγάλη πρόκληση που περιμένει τους παίκτες του, υπογραμμίζοντας πως περιμένει δύο αμφίρροπα παιχνίδια στη Θεσσαλονίκη, όσο και στον επαναληπτικό.

Από τη μεριά των παικτών μίλησε ο Δημήτρης Τζούριτς, τονίζοντας την περηφάνια του για την ομάδα και τους συμπαίκτες του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:
Σωτήρης Δρίκος (προπονητής Εθνικής Ελλάδας): «Ένας τελικός παραμένει τελικός. Περιμένω δύο πολύ αμφίρροπα παιχνίδια, αλλά θέλω να τονίσω πως πιο σημαντικό για την Ελλάδα είναι το γεγονός ότι βρίσκεται εδώ που βρίσκεται, καθώς έχει πολλά χρόνια να διακριθεί. Είναι μία πρόκληση για όλους, λόγω του μικρού μέσου όρου ηλικίας. Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι από την αρχή ως το τέλος, γιατί όπως είπε και ο Τζούριτς, είναι παγίδα για μία τέτοια ομάδα. θα αφήσουμε τα συναισθήματα απ' έξω και θα παλέψουμε για το καλύτερο.

Κάθε πόντος είναι ένας επιπλέον τελικός για μας. Προπάντων θέλω αμφίρροπα παιχνίδια για να διαφημιστεί και η διοργάνωση. Ελπίζω το γήπεδο να γεμίσει από τον κόσμο της Θεσσαλονίκης. Σε αυτό που πρέπει να σταθούμε είναι ότι παίζουμε σε τελικό Ευρωπαϊκού Λιγκ και έγινε με την θέληση των αθλητών. Στον αθλητισμό υπάρχει η νίκη, υπάρχει και το μάθημα. Δεν υπάρχει ήττα. Με μία ήττα μπορείς να μάθεις πολλά για να επανέλθεις πιο δυνατός
».

Δημήτρης Τζούριτς (αρχηγός Εθνικής Ελλάδας): «Καλωσορίζω το Μαυροβούνιο στην Θεσσαλονίκη. Όπως έχω ξαναπεί είμαστε νέα ομάδα με μικρή εμπειρία. Πήγαμε στον τελικό ενώ κανείς δεν το περίμενε. Είμαστε κουρασμένοι και ταυτόχρονα διψασμένοι, πράγμα που είναι πολύ επικίνδυνο. Είναι ο πρώτος μας τελικός και θέλουμε να παίξουμε όσο καλύτερα γίνεται. Έχω πίστη σε μας και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό στο αυριανό παιχνίδι. Ο αντίπαλος μας έιναι πολύ δυνατός, με παίχτες που αγωνίζονται σε καλούς συλλόγους», είπε αρχικά ο αρχηγός της Εθνικής μας και ερωτηθείς για τον κόσμο της Θεσσαλονίκης τόνισε «Καλώ τον κόσμο της Θεσσαλονίκης να γεμίσει το γήπεδο του Ευόσμου, αλλά και να μην το γεμίσει εμείς θα δώσουμε πάλι το 100%».

Σλόμπονταν Μπόσκαν (προπονητής Εθνικής Μαυροβουνίου): «Δεν υπάρχουν πολλά που μπορείς να πεις για έναν τελικό. Είναι πάντα δύσκολο, οι δύο καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης βρίσκονται εδώ. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που είμαστε εδώ, γιατί ο όμιλος μας ήταν πιο δύσκολος απ' ότι του αντιπάλου μας. Αξίζουμε και οι δύο ομάδες να βρισκόμαστε εδώ. Περιμένω 2 πολύ δύσκολα παιχνίδια, με καλό βόλεϊ. Έχουμε ίδιες πιθανότητες αλλά πιστεύω στην ομάδα μου, σε όλα τα παιχνίδια στο Ευρωπαϊκό Λιγκ παίξαμε καλά και περιμένω το ίδιο αύριο. Για μένα πιο σημαντικό είναι το αυριανό παιχνίδι παρά αυτό στην έδρα μας».

Βόγιν Τσάτσιτς (αρχηγός Μαυροβουνίου): «Ήρθαμε στην Ελλάδα για να παίξουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο, όπως έγινε και στο Μαυροβούνιο. Η στρατηγική μας είναι να ξεκινήσουμε δυνατά, με καλό σερβίς, μπλοκ-άμυνα, ενώ θα πρέπει να σταματήσουμε τον Τζούριτς. Αν τα κάνουμε όλα αυτά γιατί να μην πάρουμε καθαρή νίκη. Νικήσαμε εύκολα στην Μπούντβα, αλλά δεν θα είναι το ίδιο εδώ. Σκοπός μας είναι να γυρίσουμε με θετικό αποτέλεσμα στην έδρα μας μπροστά στους οπαδούς μας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x