Επικαιρότητα

Η Τουρκία βομβαρδίζει τη Συρία - Εκνευρισμός σε ΗΠΑ και Ρωσία

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις βομβάρδισαν θέσεις Κούρδων αλλά και του συριακού στρατού στα βόρεια της Συρίας.

Ανεβαίνει ξανά το θερμόμετρο στη Συρία καθώς η Τουρκία το Σάββατο βομβάρδισε θέσεις των Κούρδων της Συρίας στα βόρεια της χώρας προκαλώντας τον εκνευρισμό των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

«Συμφώνως με τους κανόνες εμπλοκής», οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν στόχους του PYD (κουρδικό κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης) κοντά στην πόλη Αζάζ, στην επαρχία του Χαλεπιού, είπε μια στρατιωτική πηγή στο πρακτορείο Ανατολή. Ο τουρκικός στρατός ανταπέδωσε επίσης σε πυρά των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος σε ένα στρατιωτικό φυλάκιο στην περιοχή του Χατάι, στη νότια Τουρκία.

Η συριακή πόλη Αζάζ απέχει περίπου 30 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης του Χαλεπιού και βρίσκεται πάνω στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία.

Την επιχείρηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων επιβεβαίωσε ο Αχμέτ Νταβούτογλου απαιτώντας να αποσυρθούν οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) από την περιοχή που κατέλαβε πρόσφατα, κοντά στα τουρκικά σύνορα. «Θα ανταποδίδουμε κάθε βήμα» των YPG, είπε στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με το Ria Novosti οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις βομβάρδισαν και θέσεις του συριακού στρατού στη βόρεια επαρχία Λαττάκεια.

«Το τουρκικό πυροβολικό άνοιξε πυρ σε θέσεις του συριακού στρατού στη λοφώδη περιοχή Άλια. Αρκετές βόμβες έχουν εκτοξευτεί από την τουρκική επικράτεια», ανέφερε η πηγή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

ΗΠΑ: Σταματήστε τους βομβαρδισμούς

Μετά την είδηση για τους τουρκικούς βομβαρδισμούς η Ουάσινγκτον προέτρεψε την Άγκυρα να σταματήσει τα πλήγματα εναντίον των δυνάμεων των Κούρδων της Συρίας αλλά και εναντίον των ενόπλων δυνάμεων του συριακού καθεστώτος στη βόρεια Συρία.

«Πιέσαμε τους Κούρδους της Συρίας και τις άλλες δυνάμεις που συνδέονται με το PYD (το κουρδικό Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης) να μην επωφεληθούν από την σύγχυση για να καταλάβουν νέα εδάφη. Είδαμε επίσης πληροφορίες αναφορικά με πυρά πυροβολικού από την τουρκική πλευρά των συνόρων και προτρέψαμε την Τουρκία να τα σταματήσει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x