Επικαιρότητα

Η Τουρκία έκλεισε τον εναέριο χώρο της από και προς το ιρακινό Κουρδιστάν

«Από εδώ και στο εξής, κανένα αεροπλάνο δεν θα μπορεί να ταξιδεύει από και προς το ιρακινό Κουρδιστάν», τόνισε ο εκπρόσωπος του αναπληρωτή πρωθυπουργού

Την απόφαση να κλείσει τον εναέριο χώρο της στις πτήσεις από και προς το ιρακινό Κουρδιστάν, με αφορμή τις μάχες που διεξάγονται στην περιοχή μεταξύ του κυβερνητικού στρατού και των Κούρδων Πεσμεργκά, ανακοίνωσε η Τουρκία.

Το τουρκικό κοινοβούλιο επικαλέστηκε την εισήγηση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, το οποίο θεώρησε ότι για την ασφάλεια της τουρκικής επικράτειας και των Τούρκων πολιτών, θα πρέπει να απαγορευτεί η διέλευση οποιουδήποτε αεροσκάφους.

«Από εδώ και στο εξής, κανένα αεροπλάνο δεν θα μπορεί να ταξιδεύει από και προς το ιρακινό Κουρδιστάν και δεν θα δίνεται σε κανέναν άδεια να χρησιμοποιεί τον τουρκικό εναέριο χώρο από το Βόρειο Ιράκ», τόνισε ο εκπρόσωπος του αναπληρωτή πρωθυπουργού.

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι υπήρξε συμφωνία με την κεντρική ιρακινή κυβέρνηση στη Βαγδάτη, για κοινή δράση και διαχείριση της συνοριακής πύλης Ibrahim Khalil.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x