Επικαιρότητα

Η Τουρκία έχει θέσει σε διαθεσιμότητα το 25% των διπλωματών της

Οι τιμωρημένοι διπλωμάτες θεωρούνται ύποπτοι για σύνδεση με το πραξικόπημα του περσινού Ιουλίου, με τον υπ. Εξωτερικών Τσαβούσογλου να σημειώνει ότι οι αποφάσεις ελήφθησαν με βάση «σοβαρά έγγραφα».

Το ένα τέταρτο των διπλωματών της έχει θέσει σε διαθεσιμότητα η Τουρκία τους τελευταίους 15 μήνες, λόγω υποψιών ότι συνδέονται με το αποτυχημένο πραξικόπημα του περσινού Ιουλίου.

Αυτό δήλωσε χθες Πέμπτη υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, κατά τη διάρκεια συζητήσεων για τον προϋπολογισμό του υπουργείου του.

Ο κ. Τσαβούσογλου σημείωσε ότι οι αποφάσεις για τις διαθεσιμότητες ελήφθησαν με βάση «σοβαρά έγγραφα», προσθέτοντας ότι έως τώρα δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το υπουργείο έχει υποπέσει σε λάθος.

Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στην Τουρκία λόγω φερόμενης σχέσης με το πραξικόπημα, το οποίο η Άγκυρα αποδίδει σε υποστηρικτές του αυτοεξόριστου ιεροκήρυκα Φετχουλάχ Γκιουλέν. Ο ίδιος αρνείται κάθε εμπλοκή.

Περισσότεροι από 100.000 ακόμα εργαζόμενοι στο τουρκικό Δημόσιο έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα στο πλαίσιο των εκκαθαρίσεων που ακολούθησαν τα γεγονότα του περσινού Ιουλίου.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x