F1

Η Ζάουμπερ σταματά την ανάπτυξη του μονοθεσίου της από την επόμενη εβδομάδα

Η απόφαση αυτή πάρθηκε με σκοπό το τιμ της Ζάουμπερ να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη για την επόμενη σεζόν

Παρά την πρόοδο που σημειώνει η ομάδα της Ζάουμπερ τη φετινή σεζόν και το γεγονός ότι βρίσκεται μόλις 3 βαθμούς πίσω από την Τόρο Ρόσο, που καταλαμβάνει την όγδοη θέση στη βαθμολογία των κατασκευαστών, οι ιθύνοντες της ομάδας αποφάσισαν να διακόψουν την ανάπτυξη του μονοθεσίου τους για φέτος, από την επόμενη εβδομάδα.

Ο λόγος που επέλεξαν να προχωρήσουν σε αυτή την ενέργεια, είναι πως θέλουν να εκμεταλευτούν την αλλαγή στους κανονισμούς περί αεροδυναμικής των μονοθεσίων, που θα ισχύσει από την επόμενη σεζόν, εστιάζοντας στην εξέλιξη του μονοθεσίου τους για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Το αφεντικό της Ζάουμπερ, Φρεντερίκ Βασέρ, δήλωσε σχετικά: «Σε κάποια φάση και αυτή είναι την επόμενη εβδομάδα, θα σταματήσουμε την ανάπτυξη του μονοθεσίου, επειδή οι νέοι κανονισμοί αποτελούν μία ευκαιρία για εμάς. Έτσι θα σταματήσουμε πλήρως για το 2018 από την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά θα είμαστε επικεντρωμένοι στο 2019 για μήνες»

Σημαντικό ρόλο σε αυτή την καινούρια προσπάθεια θα παίξει ο νέος τεχνικός διευθυντής της ομάδας Σιμόνε Ρέστα, που εντάχθηκε πρόσφατα στο δυναμικό των Ελβετών, προερχόμενος από τη Φεράρι.

Επιμέλεια: Δημοσθένης Καραμούζας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x