Τένις

Ιδανικό ξεκίνημα στο χώμα για τον Τσιτσιπά

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας δεν χρειάστηκε περισσότερα από 104 λεπτά για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Μιχαήλ Κουκούσκιν στο Monte Carlos Masters.

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο ταμπλό του μονού στο Monte Carlos Masters ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο. 8) που επικράτησε σε 104 λεπτά με 6-3, 7-5 του Μιχαήλ Κουκούσκιν, Νο. 42 του κόσμου, για να προκριθεί στη φάση των «16» για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Αύριο (18/4) θα αντιμετωπίσει τον Ντανίλ Μεντβέντεφ (Νο.14), που νίκησε με 6-1, 6-2 τον Μολδαβό Ράντου Άλμποτ. Ο Μεντβέντεφ είναι ο κακός δαίμονας του κορυφαίου Έλληνα τενίστα, αφού τον έχει κερδίσει και στις τρεις προηγούμενες μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το μπρέικ στο όγδοο γκέιμ του πρώτου σετ και σημείωσε το 1-0.

Στο δεύτερο σετ ο 20χρονος Έλληνας δυσκολεύτηκε περισσότερο. Έγιναν συνολικά πέντε μπρέικ, με τον Τσιτσιπά να βρίσκεται μπροστά με 3-1, όμως ο Καζάκος με δύο σερί γκέιμς ισοφάρισε σε 3-3. Ο Στέφανος, έκανε το 4-3 με ένα ακόμα μπρέικ, για να δεχθεί και εκείνος «σπάσιμο» του σερβίς του για το 4-4.

Η περιπέτεια συνεχίστηκε, όμως τελικά ο Τσιτσιπάς κατάφερε να κάνει το μπρέικ στο 5-5 και να κλείσει τελικά τον αγώνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μία καλή πορεία στο τουρνουά του Μόντε Κάρλο μπορεί να ανεβάσει κι άλλο τον Έλληνα τενίστα στην παγκόσμια κατάταξη, αφού το Νο. 7, ο Κέβιν Άντερσον, είναι εκτός διοργάνωσης και το Νο. 6 γνώρισε σήμερα την ήττα από τον Πιερ Ερμπέρ με 7-5, 6-4.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x