Επικαιρότητα

Ινδονησία: Τζιχαντιστής επιτέθηκε με τσεκούρι σε καθολικό ιερέα

Το εκκλησίασμα στη συνέχεια παρενέβη και κατάφερε να πάρει το τσεκούρι από τον έλεγχό του, και να τον ακινητοποιήσει μέχρι που η αστυνομία έφτασε

Ένας βομβιστής αυτοκτονίας επιτέθηκε την Κυριακή το απόγευμασε ένα καθολικό ιερέα, χτυπώντας τον βάναυσα με τσεκούρι, ενώ την ίδια ώρα προσπαθούσε να ανατινάξει εκατοντάδες προσκυνητές σε εκκλησία της Ινδονησίας. Ο 60χρονος ιερέας τελούσε λειτουργία την ώρα που ο 18χρονος τζιχαντιστής έσπευσε προς το ιερό, προκειμένου να ανατιναχθεί, ευτυχώς χωρίς επιτυχία.

Όταν όμως είδε ότι η βόμβα δεν ανατινάχθηκε, έβγαλε ένα τσεκούρι και έκοψε το χέρι του ιερέα της μονής, στα βόρεια της ινδονησιακής επαρχίας Σουματέρα Ουτάρα.



Το εκκλησίασμα στη συνέχεια παρενέβη και κατάφερε να πάρει το τσεκούρι από τον έλεγχό του, και να τον ακινητοποιήσει μέχρι που η αστυνομία έφτασε.

Η αστυνομία βρήκε την ταυτότητά του και μια εικόνα της σημαίας του ISIS ζωγραφισμένη με το χέρι.



Ο νεαρός φανατικός είπε επίσης στην αστυνομία ότι δεν δούλευε μόνος του.

«Κάποιος προσπάθησε να σκοτώσει τον ιερέα με την πρόφαση ότι ήθελε να παρακολουθήσει τη λειτουργία της εκκλησίας και προσπάθησε να ανατινάξει κάτι, σαν πυροτέχνημα, αλλά το πυροτέχνημα δεν εξερράγη, μόνο έβγαλε καπνούς», είπε ο επικεφαλής ντετέκτιβ Nur Fallah.

Ο ιερέας τραυματίστηκε ελαφρά και έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο κοντά στο σημείο όπου συνέβη.

Τα τελευταία χρόνια υπήρξε μια σειρά επιθέσεων εναντίον θρησκευτικών μειονοτήτων και άλλων στην Ινδονησία, την χώρα με τους περισσότερους μουσουλμάνους στον πλανήτη.


Πηγή; Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x