Επικαιρότητα

ΗΠΑ: Ο Τραμπ ανακοίνωσε πως θα αποσυρθεί πλήρως από τις επιχειρήσεις του ενόψει προεδρίας

Το ανακοίνωσε μέσω twitter.

Το πρωί της Τετάρτης ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε σήμερα μέσα από ένα tweet πως στις 15 Δεκεμβρίου θα οργανώσει συνέντευξη τύπου μαζί με την οικογένειά του, για να ανακοινώσει την «πλήρη αποχώρησή του» από τις επιχειρήσεις του, ώστε να επικεντρωθεί απόλυτα στη διοίκηση της χώρας.

«Θα διοργανώσω μία συνέντευξη τύπου με την οικογένειά μου στις 15 Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη, για να ανακοινώσω πως θα αποχωρήσω εντελώς από τις επιχειρήσεις μου ώστε να επικεντρωθώ πλήρως στη διοίκηση της χώρας και να Κάνω Την Αμερική Σπουδαία Ξανά. Παρότι δεν υποχρεούμαι να κάνω κάτι τέτοιο από τον νόμο, νομίζω πως είναι σημαντικό για την εικόνα μου ως Πρόεδρου, ώστε να μην υπάρχει με κανέναν τρόπο κάποια σύγκρουση συμφερόντων με τις πολλές επιχειρήσεις μου. Έτσι, προετοιμάζονται όλα τα απαραίτητα νομικά έγγραφα ώστε να αποσυρθώ πλήρως από τις επιχειρήσεις μου. Η προεδρία είναι πολύ σημαντικότερη», αναφέρει ο Ντόναλντ Τραμπ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.




Η ανακοίνωση αυτή έρχεται στον απόηχο των... «κουτσομπολιών» για τη διαμόρφωση του υπουργικού συμβουλίου του Τραμπ.

Νωρίτερα σήμερα κυβερνητικές πηγές ανακοίνωσαν πως ο Στίβεν Μνούτσιν, ένας χρηματιστής της Γούολ Στριτ χωρίς προηγούμενη διοικητική εμπειρία, αναμένεται να αναλάβει υπουργός Οικονομικών, ενώ οι φήμες περί ανάληψης χαρτοφυλακίου ΥΠΕΞ από τον Μιτ Ρόμνεϊ οργιάζουν.

Παράλληλα χθες ανακοινώθηκε η επιλογή του Ρεπουμπλικάνου Τομ Πράις, μέλους της Βουλής των Αντιπροσώπων, για το υπουργείο Υγείας. Υπενθυμίζεται ότι ο Πράις ήταν διαχρονικά πολέμιος του «Οbamacare».

Πηγή: Kathimerini.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x