Επικαιρότητα

ΗΠΑ: Στέλνει 600 στρατιώτες για την απελευθέρωση της Μοσούλης

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ επιβεβαίωσε την αποστολή των αμερικανικών δυνάμεων

Την απόφαση να στείλει άλλους 600 στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων στο Ιράκ, προκειμένου να συμβάλουν τις τοπικές δυνάμεις στην απελευθέρωση της Μοσούλης από τους τζιχαντιστές, έχει λάβει ο Μπαράκ Ομπάμα, λίγους μήνες πριν την ολοκλήρωση της 8ετούς θητείας του στην αμερικανική προεδρία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των αμερικανικών αρχών, οι στρατιώτες αυτοί θα εκπαιδεύσουν τις ιρακινές δυνάμεις, προκειμένου να διασπάσουν την άμυνα των εξτρεμιστών στη στρατηγικής σημασίας πόλη.

Ο αξιωματούχος που επιβεβαίωσε την απόφαση του Μπαράκ Ομπάμα θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, καθώς δεν έχει εκδοθεί επίσημο ανακοινωθέν από τον Λευκό Οίκο.

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ, ωστόσο, επιβεβαίωσε την αποστολή των αμερικανικών δυνάμεων, λέγοντας ότι «θα συνεισφέρουν στις μάχες των ιρακινών ηρώων για την απελευθέρωση της Μοσούλης», συμπληρώνοντας πως έχει εγκριθεί από τον Ομπάμα το αίτημα βοήθειας που απηύθυνε η κυβέρνησή του.

«Τονίζουμε πως θα έρθουν μόνο για εκπαίδευση. Οι δικοί μας στρατιώτες θα ελευθερώσουν την πόλη», διευκρίνισε ο Χαϊντέρ αλ Αμπαντί.

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x