Επικαιρότητα

«Ίρμα» και πλιάτσικο αφάνισαν σπάνια ζώα σε ζωολογικό πάρκο της Καραϊβικής

Ό,τι απέμεινε ήταν φλαμίνγκο και παγώνια να περπατούν ανάμεσα στα συντρίμμια, μαϊμούδες πηδάνε ανάμεσα σε πεσμένα δέντρα, ενώ η μυρωδιά της σαπισμένης τροφής και των βρόμικων κλουβιών είναι διάχυτη

Στόχος του μένους της φύσης, αλλά και των λεηλασιών έγινε ένας από τους αγαπημένους ζωολογικούς κήπους στο Σεν Μαρτέν τξς Καραϊβικής, από όπου εκλάπησαν δεκάδες σπάνια είδη ζώων, μετά το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Ιρμα


Το προσωπικό δίνει μάχη για να επαναφέρει και να προστατέψει τα σπάνια είδη στον ζωολογικό κήπο που φιλοξενούσε περισσότερα από 300 ζώα, προτού αυτά δραπετεύσουν τρομοκρατημένα από τους ανέμους που συνόδευαν τον τυφώνα.

Μία σπάνια σαλαμάνδρα, γνωστή ως Big Lizard, και μια από τις ατραξιόν του ζωολογικού κήπου, πέθανε από τον τρόμο στο πέρασμα του τυφώνα, ενώ ένα τουκάν που δραπέτευσε από το σπασμένο κλουβί του κατασπαράχθηκε στη συνέχεια από κροκόδειλο, ο οποίος έφαγε και δύο σπάνια είδη λαγών.
Κάτοικοι του Σεν Μαρτέν που ισοπεδώθηκε από την Ίρμα σπεύδουν να προστατεύσουν τα εξωτικά ζώα του μεγαλύτερου ζωολογικού κήπου της περιοχής, καθώς υπήρξαν και λεηλασίες σπάνιων ειδών.

Τουλάχιστον 6 ζώα έχει επιβεβαιωθεί ότι κλάπηκαν, ενώ οι υπεύθυνοι έχουν αρχίσει έρευνες για περισσότερες κλοπές.

«Ο ζωολογικός κήπος ισοπεδώθηκε από τον τυφώνα, με τουλάχιστον τρία ζώα νεκρά. Η αποκατάσταση μία τέτοιας καταστροφής είναι αδύνατη», δήλωσε η γραμματέας του ζωολογικού κήπου.

«Δεν θα ανοίξουμε ξανά. Η καταστροφή είναι τόσο μεγάλη και δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ασφάλεια. Αυτό που προσπαθούμε τώρα να κάνουμε είναι να ταΐζουμε τα ζώα και να τα μεταφέρουμε σε γειτονικά νησιά. Αρχίζουμε να έχουμε ελλείψεις σε προμήθειες», πρόσθεσε.

Η εικόνα που περιγράφει η Daily Mail από το ζωολογικό πάρκο είναι αποκαρδιωτική: φλαμίνγκο και παγώνια περπατούν ανάμεσα στα συντρίμμια, μαϊμούδες πηδάνε ανάμεσα σε πεσμένα δέντρα, ενώ η μυρωδιά της σαπισμένης τροφής και των βρόμικων κλουβιών είναι διάχυτη στον αέρα.

Κλουβιά είναι ανοιχτά και από μέσα τα ζώα έχουν κλαπεί από πλιατσικολόγους. Πέντε βόες, ένας σπάνιος μπλε μακάο παπαγάλος, ο μακροβιότερος στη Γη, έχουν κλαπεί από εγκληματίες που ελπίζουν να τα πουλήσουν με σκοπό το κέρδος, δήλωσε ένας υπάλληλος του κήπου.

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x