sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ήρθε κομπάρσος… έγινε αρχηγός!

Όταν το καλοκαίρι του 2011 ο Ζοσέ Κάρλος Ζέκα υπέγραφε στον Παναθηναϊκό, λίγοι περίμεναν ότι μετά από τρία χρόνια θα είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης του τριφυλλιού.

Με αφορμή την πληθωρική εμφάνιση του Πορτογάλου μέσου στο φιλικό πρόβα τζενεράλε με τον Ατρόμητο, το sport-fm.gr κάνει μια αναδρομή στην καριέρα του στην Ελλάδα, που η αλήθεια είναι ότι διέψευσε πολλούς.

Γράφει ο Βαγγέλης Νερατζιάς

Με το καλημέρα στη σεζόν 2014-15 ο Ζέκα δείχνει ότι και φέτος θα είναι το καλό παράδειγμα στους πράσινους. Ένας παίκτης που ξεχειλίζει από φιλότιμο και εγωισμό, σε βαθμό που αυτά φέρνουν τη ζυγαριά στα ίσα, για το ταλέντο που του λείπει.

Σε λάθος εποχή…

Το καλοκαίρι του 2011 ο Παναθηναϊκός ήταν σε μια δύσκολη κατάσταση με την πολυμετοχικότητα να έχει τιναχτεί στον αέρα και τον Τζιμπρίλ Σισέ να πωλείται στην Λάτσιο για να σωθεί η ομάδα από τα οικονομικά προβλήματα. Ο αδύναμος και άπειρος Πορτογάλος δεν απασχόλησε ιδιαίτερα το κοινό της ομάδας με την έλευση του, ενώ το ντεμπούτο του ήρθε σε μια βραδιά-φιάσκο για τα πράσινα χρώματα(ήττα 3-0 από την Μακάμπι).

Αποφασισμένος να πετύχει

Ο Ζέκα άφησε πίσω του το στραβό ξεκίνημα και άρπαξε την ευκαιρία από τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, που ήταν άλλωστε αυτός που τον έφερε στην Ελλάδα. Η πορεία του στο πρωτάθλημα ξεκινάει με ασίστ στην Κέρκυρα την 1η αγωνιστική και εξελίσσεται απρόσμενα καλά για τον ίδιο αλλά και την ανανεωμένη ομάδα του τριφυλλιού. Χαιλάιτ για τον Πορτογάλο το γκολ στο Καραισκάκη κόντρα στον Ολυμπιακό μετά από την «κούρσα» του Κουίνσι.

Στρωτή συνέχεια

Από εκεί και πέρα τα πράγματα απλοποιήθηκαν για τον Πορτογάλο μέσο. Προσαρμόστηκε απόλυτα στην ομάδα, αγαπήθηκε από τον κόσμο και το σημαντικότερο, γινόταν αλλά και γίνεται όλο και καλύτερος. Το περασμένο καλοκαίρι οι πράσινοι αποζημίωσαν τον 25χρονο μέσο χρίζοντάς τον αρχηγό στην νεανική ομάδα του Γιάννη Αναστασίου και φέτος του επέκτειναν το συμβόλαιο με ευνοϊκούς όρους.

Η 29η Ιανουαρίου του 2014, ήταν για τον Ζέκα ορόσημο, καθώς στον αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό Βόλου, συμπλήρωσε 100 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με το «τριφύλλι» στο στήθος και από μια μεταγραφή της σειράς… μετατράπηκε σε παίκτη σύμβολο.

Αυτό που του λείπει

Όπως έδειξε και η περσινή σεζόν, το μόνο που λείπει από το παιχνίδι του Πορτογάλου είναι το σκοράρισμα. 42 συμμετοχές δίχως γκολ για τον Ζέκα, που έκανε με επιτυχία όλα τα υπόλοιπα…
Ασταμάτητο πρέσινγκ, σκυλίσιο πάθος που μεταδίδεται στους νέους συμπαίκτες και βαθμό 10 στο τακτικό κομμάτι. Ο ορισμός του παίκτη ομάδας.

Πλέον αν βελτιώσει το σουτ του και την επαφή με τα δίχτυα θα μιλάμε για έναν ολοκληρωμένο μεσοεπιθετικό και ίσως τον σημαντικότερο λόγο για να θυμόμαστε το πέρασμα του Ζεσουάλδο Φερέιρα από το τριφύλλι…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x