sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ήταν να μην πάρει φόρα ο Ρόσι…

Δυσκολεύτηκε να επανέλθει από την διετή τιμωρία του. Μετά, όμως, έγινε ο «killer» Πάολο Ρόσι που έφτασε να «σκοτώσει» μια από τις καλύτερες ομάδες της Βραζιλίας που έχουμε δει σε Μουντιάλ.

Στα πρώτα ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1982 ο Πάολο Ρόσι έμοιαζε με φάντασμα που σερνόταν στον αγωνιστικό χώρο.

Επηρεασμό από τον διετή αποκλεισμό που του είχε επιβληθεί λόγω της συμμετοχής του στο σκάνδαλο Τοτονέρο, ο Ρόσι δεν μπόρεσε να βοηθήσει καθόλου επιθετικά την εθνική Ιταλίας η οποία προκρίθηκε στη δεύτερη φάση παίρνοντας τρεις ισοπαλίες απέναντι σε Πολωνία, Καμερούν και Περού.

Εκεί όμως, ο Ρόσι και η σκουάντρα ατζούρα ανέβασαν ρυθμούς. Στην προημιτελική φάση που έγινε με τη μορφή ομίλων η Ιταλία νικά 2-1 την Αργεντινή και παίζει την πρόκριση στα ημιτελικά κόντρα στη Βραζιλία που ήταν ίσως η καλύτερη Βραζιλία μετά από εκείνη που παρουσιάστηκε στο Μεξικό το 1970.



Ο Ρόσι βάζει τρία γκολ στη Σελεσάο, βάζει άλλα δύο στα ημιτελικά με την Πολωνία και σκοράρει και το πρώτο τέρμα της Ιταλίας στον τελικό με τη Δυτική Γερμανία.

Οι Ιταλοί κατακτούν το τρίτο τους Παγκόσμιο Κύπελλο και ο Ρόσι αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ και καλύτερος παίκτης της διοργάνωσης!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x