Χάντμπολ

Ήττα της Εθνικής Ανδρών από την Τουρκία

Λιγοστές οι ελπίδες για πρόκριση στα μπαράζ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2019

Στο κατάμεστο γήπεδο χάντμπολ του ΟΑΚΑ η Εθνική Ανδρών παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων και γνώρισε την ήττα με 25-19 από την Τουρκία στην δεύτερη αγωνιστική του 5ου προκριματικού ομίλου για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2019.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετά από αυτή την ήττα και σε συνδυασμό της νίκης των Ολλανδών με 26-25 στο Βέλγιο, ελαχιστοποίησε τις ελπίδες της για πρόκριση στα μπαράζ της διοργάνωσης, την οποία θα πάρει μόνο η πρώτη ομάδα του ομίλου.

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε καλά το παιχνίδι και με τον Χάρη Μάλλιο να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίκτυα προηγήθηκε 4-2 (12:30), ενώ ο Νικολαΐδης έκανε το 5-3 στο 14:50. Οι Τούρκοι ισοφάρισαν σε 6-6 με τον Τσελίκ (18:20), αλλά και πάλι ο Μάλλιος έβαλε μπροστά την Εθνική με 7-6 στο 18:53.
Από εκείνο το σημείο η Ελλάδα «κόλλησε» επιθετικά και οι Τούρκοι βρήκαν την ευκαιρία με σερί 6-0 να ξεφύγουν στο σκορ με 7-12 στο 26:50 του αγώνα.
Η «γαλανόλευκη» σκόραρε και πάλι –μετά από 10 λεπτά- με τον Μάλλιο στο 28:15 για το 8-12, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 8-14 με τέρμα του Ντόνε.
Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Νίκος Γραμματικός μετά τον Νίκο Λοίζο που πήρε τη θέση του Τσιλιμπάρη στο 27’, έριξε στο παιχνίδι και τους Χερουβείμ και Μυλωνά.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προσπάθησε να μειώσει στο σκορ, αλλά τις περισσότερες φορές βρήκε απέναντι του τον τερματοφύλακα των Τούρκων Οζμουσούλ, ο οποίος βρέθηκε σε εξαιρετική ημέρα και βοήθησε, ώστε η διαφορά να φτάσει τα 8 γκολ (12-20) στο 47’
Οι αλλαγές συνεχίστηκαν για την Εθνική με τους Πασσιά, Κωστακίδη και Αραμπατζή να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο, αλλά η εικόνα της ομάδας παρέμεινε η ίδια με τους Τούρκους να αυξάνουν την διαφορά στα 10 γκολ (14-24) στο 53’ «κλειδώνοντας» τη νίκη.
Η Εθνική πάλεψε μέχρι το φινάλε το ματς και κατάφερε να μειώσει στο τελικό 19-25 με επιμέρους σκορ 5-1.

Βαθμολογία 5ου ομίλου (σε 2 αγώνες)
1. Ολλανδία 4
2. Τουρκία 3
3. Βέλγιο 1
4. Ελλάδα 0

ΕΛΛΑΔΑ- ΤΟΥΡΚΙΑ 19-25
Τα πεντάλεπτα: 2-1, 3-2, 5-3, 7-7, 7-11, 8-14 (ημχ.), 11-16, 11-17, 12-18, 12-20, 15-24, 19-25
ΕΛΛΑΔΑ (Νίκος Γραμματικός):
Τσιλιμπάρης, Κωστακίδης 1, Μπασμαλής, Αραμπατζής, Νικολαΐδης 2, Μυλωνάς 1, Μάλλιος 8, Λοίζος, Πασσιάς, Παπαδόπουλος 3, Τζηράς 1, Χερουβείμ 1, Κανδύλας, Παπαδιονυσίου 1, Αραπακόπουλος, Ζαμπούνης 1
ΤΟΥΡΚΙΑ (Ίλκερ Σεντούρκ): Πέκτας, Ερσίν 5, Τσατκίν 1, Ερσεϊλάν 2, Σοζ 1, Γκεκτέπε, Γκουμουσόκ, Ναλμπάντογλου 1, Σίμσαρ 1, Γκουνάι, Οζτούρκ Χ., Οζμουσούλ, Οζτούρκ Τσα. 3, Τσέλεμπι, Ντόνε 7, Τσελίκ 4.
Διαιτητές: Βέσοβιτς- Μίτροβιτς (Μαυροβούνιο)- Παρατηρητής: Ρούντιτς (Κροατία)
Δίλεπτα: 2-4, Πέναλτι: 1/4-1/1.


«Δεν μπορούσαμε να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας»
Στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι Ελλάδα- Τουρκία οι προπονητές και αθλητές των ομάδων δήλωσαν:

Νίκος Γραμματικός (Ομοσπονδιακός τεχνικός Εθνικής Ανδρών): «Συγχαρητήρια στον προπονητή και την ομάδα της Τουρκίας για τη νίκη. Εμείς δεν μπορούσαμε να ελέγξουμε και να επιβάλλουμε τον ρυθμό που θέλαμε. Αυτό έγινε έως το 20’. Από το 20? μέχρι το 30? δεχθήκαμε αρκετά γκολ, αλλά και εύκολα γκολ με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλη διαφορά. Αναγκαστήκαμε να τρέξουμε αλλά ήταν πολύ δύσκολο να γυρίσει το ματς. Σαφώς πρέπει να συνεχίσουμε και να κάνουμε πολλά πράγματα. Συγχαρητήρια και πάλι στην Τουρκία για τη νίκη της».
Σε ερώτηση αν η ήττα ήταν φυσιολογική, όπως και μετά το ματς με την Ολλανδία, η οποία είχε δηλώσει πως ήταν καλύτερη ομάδα, είπε: «Βάσει της εικόνας που παρουσιάσαμε ήταν φυσιολογική ήττα, αλλά η δυναμικότητα των ομάδων δεν είναι αυτή. Τώρα ποια ακριβώς είναι, αυτό θα το διαπιστώσουμε όταν και εμείς παίξουμε έτσι όπως πρέπει. Η Τουρκική λίγκα και η Εθνική τους βρίσκονται σε άνοδο, αλλά δεν είναι αυτή η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες».
Για το τι έλλειπε από την Εθνική στην σημερινή αναμέτρηση τόνισε: «Δεν κατορθώσαμε να επιβάλουμε τον ρυθμό μας. Από εκεί και πέρα υπάρχουν πάρα πολλές αδυναμίες. Πρέπει να μιλήσουμε με τα παιδιά και να βρούμε λύσεις. Σίγουρα πρέπει να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα».

Κώστας Τσιλιμπάρης (Αρχηγός Εθνικής Ανδρών): «Συγχαρητήρια στους αντιπάλους μας. Η εικόνα του αγώνα ήταν καθαρή. Παρουσιάστηκαν καλύτεροι στο γήπεδο ήξεραν τι ήθελαν και το πέτυχαν. Εμείς είχαμε κάποια καλά διαστήματα και κάποια κενά που έφεραν διαφορά, η οποία μας αποσυντόνισε. Απλά προσπαθούσαμε να μαζέψουμε το ματς μετά από κάποιο σημείο. Δεν νομίζω πως πρέπει να ψάχνουμε πράγματα που είναι εμφανή. Είναι απλό, εμείς πρέπει έχουμε ανάγκη από πολύ δουλειά, έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν. Δεν γίνεται ως δια μαγείας, δεν αρκεί ούτε ένας μήνας, ούτε μια σεζόν, θέλει πολλή δουλειά, θέλει πολλή υπομονή για να ξαναμπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στο ευρωπαϊκό χάντμπολ που συνεχώς προχωράει και αυτό το βλέπουμε σε όλους τους αντιπάλους μας στον όμιλο. Είναι ομάδες που τα προηγούμενα χρόνια, βρισκόντουσαν σε κατώτερο επίπεδο, αλλά όλα αυτά τα χρόνια με δουλειά και προσπάθεια, έχουν χτίσει διαφορετικό προφίλ».
Για την παρουσία του κόσμου στις εξέδρες τόνισε: «Η Εθνική έχει ανάγκη την συμπαράσταση του κόσμου και αυτό είναι ένα πολύ καλό στοιχείο. Ο κόσμος μας βοήθησε στο τέλος να μαζευτεί λίγο η διαφορά. Η παρουσία του κόσμου ήταν το μόνο ευχάριστο στο σημερινό παιχνίδι».

Ιλκέρ Σεντούρκ (Ομοσπονδιακός Εθνικής Τουρκίας) «Αρχικά θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην Ελλάδα για τον αγώνα που έκανε. Για εμάς ήταν πολύ σημαντική μέρα γιατί είχαμε επέτειο από την ίδρυση του κράτους από τον Κεμάλ Ατατούρκ. Πολύ μεγάλη μέρα για εμάς και με τη νίκη αυτή ευχαριστήσαμε τον κόσμο μας. Παίξαμε καλά στο ματς και θέλαμε να πάρουμε τη νίκη γιατί ο όμιλος είναι αρκετά δύσκολος. Καλή επιτυχία και στην Ελλάδα στην συνέχεια του ομίλου».

Ραμαζάν Ντόνε (Δεξιός ίντερ Τουρκίας): «Θέλω να συγχαρώ όλη την ομάδα για τη νίκη. Θέλαμε να κάνουμε ένα δώρο στον Τουρκικό λαό για τα 94 χρόνια από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας και είναι μεγάλη μέρα για εμάς. θέλουμε πολύ να βρεθούμε στα πλει οφ και αν μπορέσουμε να πάμε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Εύχομαι καλή επιτυχία στην ελληνική ομάδα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x